Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kako naprej ?

kako naprej ?

Bom čisto kratka. Stara sem 26 let. Močno si želim otroka ampak nimam službe, take da bi imela dobro porodniško.

Mož je samostojen podjetnik (komaj 2 leti), tako da ni glih problem v denarju. Hočem se nekje stabilizirati in imeti redno službo. Že dolgo flikam z polovičnim delovnim časom ali pa delom na črno. Sem ekonomski tehnik. V trenutni firmi, ki sedaj delam me ”nerabijo” več kot ta čas in čedaljebolj mi je jasno da si moram čimprej najti kaj druzga………..
…ampak privatniki večina ne zaposlujejo za nedoločen čas………..

Ne vidim se ven iz tega začaranega kroga, ali otrok ?? ali služba ??

Imam že hčero (4), in kar dobro shajamo.

Kaj mislite vi ??

Hvaležna sem za vsak nasvet !

Lep dan

Dve možnosti sta, kakor jih jaz vidim.. Ali imaš še enega otroka in ostaneš doma z njim eno leto (tudi če ti v službi ne dajo porodniške), če denar ni problem.. glede na to, da trije v redu shajate… poleg tega je drugi otrok malo cenejši.. 🙂
Ali pa če se zaenkrat zadovoljiš le z enim otrokom in vso energijo usmeriš v iskanje nove službe. Poiskusi uporabiti vse zveze, ki jih imaš (od mame, sestre, očeta, bratranca) in pošlji prošnjo vsakemu podjetju, kjer misliš da bi rada delala, tudi če nimajo razpisa (vsaj da izvejo zate). Poleg tega se potrudi in dobro napiši življenjepis. Mislim da ti s tem pomagajo tudi na zavodu za zaposlovanje – važno je, da napišeš kar največ, najbolj pregledno in na kratko..
Kaj pa tvoj mož meni?

Zakaj pa rabiš dobro porodniško, če ni problem v denarju?

Službo si lahko iščeš tudi takrat, ko si na porodniški, celo leto boš imela časa. Boš imela pa manj vrtca za plačat, če boš imela nižjo porodniško, to pa tudi ni slabo.

Jaz bi na tvojem mestu imela najprej otroka, vmes pa si iskala dobro službo, če si res tako strašno želiš otroka sedaj.

Lahko pa, kot je napisala predhodnica, najprej najdeš dobro službo, potem pride na vrsto otrok, saj si še precej mlada.

To se boš mogla pa sama odločit:))
Lp

Glede službe je zadnje čase tako težko kaj u redu najdit da kr res ni,če res nimaš dobrih vez ali zelo visoke izobazbe in veliko izkušenj je dobro službo dobit skoraj nemogoče..
Jaz iščem intenzivno službo že pol leta,imam 5 stopnjo izobrazbe-turistični tehnik,brez izkušenj in sem poslala že morje prošen ampak 3/4 ti jih sploh ne odgovori, tista 1/4 ki pa jih celo odgovori,pa ne rabijo,….
Glede otroka pa če si z možem zelo želita še enega pa če v denarju ni problem,potem se odločita še za enega in med tem časom,nosečnost in porodniška išči delo ki te veseli..No to je vsaj moje mnenje,drugače pa se z možem skupaj odločita za tisto varijanto,ki vama najbolj leži,to je tvoja oz vajina odločitev..
pa velik sreče..
lep pozdravček:)

Ponke,

Pozdravljena! Mene pa nekaj zanima…Upam da mi boš odgovorila, čeprav ne spada sem. Kje pa si našla službo, oz. jo dobila za krajši delavnik? Jaz ravno nekaj takega oščem, pa nikjer ne najdem…

Odgovoriš mi lahko tudi na mail….

Hvala, lep dan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close