Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kako naprej

kako naprej

Pozdravljeni,

sem pred začetkom postopka za umetno oploditev,
partner je vse do takrat podpiral. Ko se je začelo, je pred dvema tednoma prekinil razmerje in odšel češ, da k dohtarjem ne bo že hodil. In to samo nekaj mesecev, preden meni poteče pravica do OBM.
Dolga leta sva bila skupaj, a tega nisem pričakovala od odrasle, zrele osebe, da v stiski obrne hrbet. Znašla sem v nehvaležni situaciji, ali ostanem samska brez otrok ali … v novo razmerje pa nisem pripravljena čez noč, da poberem tipčka s ceste. Meni je bilo samoumevno, da bom nekoč imela svojo družino, otroke itd… In še vedno verjamem, a za to bom morala drago plačati, ker sem že starejša, ker je postopek že okoli 2000 eur… Ne vem več, kaj je pametno.

Mladim puncam svetujem le to, da imejte otroke čimprej. Jaz sem imela zdravstvene težave, drugače bi že prej imela otroke.

Moški pa… globoko razočarana.

Ne se preveč sekirat. Glej, veliko bolje, da je pobegnil sedaj, ko še nisi noseča. Ni fajn, da se je to zgodilo, da ti je takole naredil. Samo veliko bolje pa je kot, da bi bila ti že noseča ali že rodila pa bi on odpeketal. Potem bi bila pa sama za vse.
Ne se sekirat. Se bo našel kak normalen moški tudi zate. Če ne sedaj pa čez 5 let. Naj se ti ne mudi.

Vzemi pozitivno, pusti negativno.
Vzemi, da si se pravočasno znebila brezjajčnika….da imaš še vse življenje pred sabo…

Ko bi le bilo preprosto čez 5 let imeti otroke v starosti nad 45 let…
zdaj je zadnji vlak… samo še dva meseca…

LP

Zakaj taka nuja po bioloških otrocih?
Najprej moraš imeti ustreznega partnerja. Takega, ki ga boš imela iz srca rada pa čeprav recimo bo neploden. Sedanjega partnerja se mi zdi, da sploh nisi imela rada, če te moti le to, da ti ni naredil otroka?
Obstaja posvojitev. Moški imajo otroke, so pa ločenci. Nič ne bodo imeli proti, če boš ti imela rada njegove otroke.

O odnosu s partnerjem ne more kdo drug presojati, vse enostransko. Zelo sem ga imela rada. Žal je imel svoj ego in probleme, čez katere ni videl.

Hvala, ne potrebujem več vaših razmišljanj,. lp

Ne kriviti za vajine težave samo partnerja. Kriva sta oba, da se vama ni izšlo. Samo iz tebe resnično seveda samo to, da hočeš otroka, nikjer pa ni nič o ljubezni. Moški ni samo osemenjevalec. Je predvsem človek s čustvi. Tudi potem ima čustva, ko dobi otroka.

Kakšne probleme pa ?
Mogoče je odšel, ker v tebi ni našel dovolj močne podpore za svoje probleme.

Če se dva morata raziti, je to super, če je lahko preden sta spočela otroka. Kaj več ni za razglabljat. Krivda/odgovornost je pri obeh za nastalo situacijo. Nekoč bosta še hvaležna drug drugemu.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Mogoče pa je odšel zato, ker je povedal kaj, kar nisi želela slišat, pa je dobil nazaj le ‘hvala, ne potrebujem tvojega razmišljanja’.

Do kam te je podpiral? S postopkom še začela nisi. Takrat je šele veselica, ko si daješ injekcije in ko ne uspe niti prvič, niti drugič, niti tretjič, morda celo nikoli.
Ne, takšnega partnerja, ki ni s tabo, ne potrebuješ. Očitno je to dovolj resen signal, da greš naprej in morda ti življenje prinese novo bonboniero.

Nikjerne napišeš, da je bila želja po otroku vzajemna. Mogoče se je počutil stisnjenega v kot.

Mogoče se je res počutil le kot osemenjevalec, recimo ti si meriš temperaturo, računaš kdaj maš plodne dni….v postelji sta edino še z namen spočetja….

to ni ljubezen in marsikateremu moškemu bi to prekipelo.

mislim da je odšel prav zaradi tega, ker ni videl več ”vaju” kot celote

​_________________________________________ "Attitude is a little thing that makes a big difference."

Joj hitro jo je minilo tole razpravljanje…. Če je vedno tako zamerljiva je še dolgo zdržal.
Sploh pa tisti ki pišete, da ji je zgolj samo zaradi otrok – predstavila je zgolj ta vidik zgodbe in vi že imate sodbe tu?
Če je toliko stara ima že vse drugo, no vsaj mislila je da ima….

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

V glavnem, razšla sta se po dolgih letih in ti se zdaj nanj spomniš samo takrat, ko zagledaš napotnico, zanj pa tudi ni videti, da bi imel kaj domotožja. Jaka veza res…

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close