Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kako napredovati v službi

Kako napredovati v službi

Zanimajo me izkušnje zaposlenih in tudi mnenja delodajalcev, kako lahko nek delavec napreduje v podjetju, kjer je zaposlen.
Gre za primer pridnega proizvodnega delavca, ki se loti vsega, kar vidi, da je treba narediti (po navodilih ali brez navodil), dela kvalitetno, je aktiven pri reševanju tehnoloških problemov, obenem pa ima višjo izobrazbo kot jo zahteva njegovo delovno mesto. A ne more napredovati na višje delovno mesto in s tem v višji plačni razred, ker je preveč koristen tam, kjer je zdaj. Zaradi ročnih spretnosti, ki jih ima, je skoraj nenadomestljiv v proizvodnji, zato ne more napredovati na kakšno bolj intelektualno delovno mesto, čeprav sem prepričana, da bi tudi na drugem področju prekosil marsikoga – še posebno, ker izhaja “od spodaj navzgor” po hierarhiji organizacije in marsikaj bolje razume kot tisti, ki pridejo v službo polni le teoretičnega znanja. Ampak zgleda, da delodajalec lažje najde nekoga za delo v pisarni, kot pa takega delavca, ki bi nadomestil le-tega.

Kaj menite, človek lažje napreduje na višje delovno mesto, če
– manj zna in ima manj sposobnosti za nižje delovno mesto, pokaže pa nekaj intelekta, ali če
– se zelo trudi dobro opraviti vsako nalogo na nižjem delovnem mestu in obenem pokaže tudi nekaj intelekta?

Kaj je sploh pravi vzrok, da nekdo napreduje? Je to samo lepota, sposobnost koketiranja z nadrejenim, modre kuverte, komolčarstvo… ali velja kaj drugega?

zakaj bi delodajalec menjal nekoga, ki dela dobro tam kjer je? s tem pljuva sam sebi v skledo.
razen če nima nekega posebnega interesa,da bi točno tega delavca prestavil iz proizvodnje v pisarno, ni računice. ve, da bo delo dobro opravljeno in to je vse kar rabi in od njega pričakuje.

Pa še dobro dela za male pare. ..
Ne poznam razmer v vašem podjetju, pa tudi časi niso najbolj ugodni za napredovanja, saj ugotavljam, da v zadnjem času delavci zelo malo napredujejo, kvečjemu jim dodajajo nova dela in naloge. Mogoče pa kakšen razgovor z kadrovikom ali vodilnim kaj pomagal.

Največkrat pa je edina možnost za napredovanje- menjava službe.

To sem imela tudi jaz na umu, …ampak sem hotela prebrati še druga mnenja, če mogoče… Očitno res ni druge, kot da menja službo.

Hvala za odgovore.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close