Kako napisati izredno odpoved delodajalcu po 112. členu ZDR
Ker mi delodajalec že več mesecev ne izplačuje bolniške nameravam podati izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi po 112. členu ZDR. Danes sem bila pri inšpektorju za delo, poslala sem tudi opomin delodajalcu, naslednji korak pa je da pravilno napišem odpoved delodajalcu, ker le tako lahko uveljavljam pravico do nadomestila na zavodu za zaposlovanje.
Na netu sem prebrskala že vse mogoče, a nisem našla nič uporabnega zato se obračam na vas s prošnjo če mi lahko kdo pomaga z konkretnim primerom.
Bom ful hvaležna
Josipa
Če daš odpoved po 112.členu moraš menda dati delodajalca tudi na delovno sodišče in tožbo ne moreš napisat sam če nisi dipl. pravnik, tako mi je vsaj rekel delovni inšpektor. Ker pa je problem denar me zanima ali kdo ve kdaj si opravičen do brezplačne pravne pomoči na delovnem sodišču. Pri meni je seveda problem denar, tako da če mora tožbo napisat dipl.pravnik ne vem kako naj to izvedem.
Prosim za vašo pomoč in napotek..sem že čisto obupana….
Josipa
Nobenega pravnika ne potrebuješ, nobene tožbe ne bo, razen, če ti delodajalec ne bo hotel izplačati odpravnine – tu se pa potem odločiš ali boš tožila ali ne.
Če potrebuješ pomoč mi piši na: poslovna.asistenca@gmail.com, in bova stvar rešili.
Forum je zaprt za komentiranje.