Kako najti partnerja po 50letu
Ena Sablja, 03.08.2025 ob 13:29
Sem 50 + trenutno brez partnerja, še dolgoletni prijatelj se je ustrašil in stisnil rep med noge, ko je bil na vrsti, da kaj prispeva v odnos.
Bom povedala kakšnega moškega si želim, kaj zame pomeni “normalen” moški.
Itak, da se mora najprej v komunikaciji “pojaviti simpatija” se začutiti prijetna energija, da nadaljuješ…
Moškega si želim za “uravnoteženje energij”… delam v večinsko ženskem kolektivu imam ženske prijateljice, sorodnice, znanke… potrebujem moško mnenje o čem, moški pogled na svet..moško stališče…
Potrebujem moškega za občasen ples, za sprehod v naravo, gore, ogled kakšne tekme ali konceŕta, za potovanje, za večerjo ob obali, za jutranje kofetkanje… Vse to zmorem sama, ali v ženski družbi ampak zelo prijetno je to vsaj včasih početi z moškim. Pa jasno tudi spolnost je zelo pomembna… in prava je le tista “v dvojini” med moškim in žensko… tega ne zmorem sama niti ne v ženski družbi…
Torej ni potrebne posebne filozofije… le naravna zakonitost, ki nas vabi in pritegne druženje z nasprotnim spolom, da nam je življenje lepše.
To ste super napisali, vsaj zame, ki sem čisto malo čez 50!
Monja342, 03.08.2025 ob 14:30
Pametna ženska.
lloyd, 03.08.2025 ob 13:41
To, vidiš, nek seznam, da že sam dedec vidi a se najde v seznamu ali ne. Za razliko od ženske dedci nimamo seznama, ko iščemo.
Če tole leti name, glede seznama…. joj, me kar pogreje (negativno) ta izjava…
Če se moški srednjih let “ustraši” seznama… se takoj “ustraši” kaj bo moral dati… ne kaj bo prejel….
“Ta seznam” je pač nekaj dejstev, kar mi je vseč početi z moškim, obstaja še nešteto drugega…. odvisno od vpletenih…
V vsakem odnosu je “daj dam” pomemben, saj se vsak odnos gradi dvosmerno. Pa ne mislim dobesedno v smisli, če jaz častim kosilo danes, pa ti naslednjič… gre za to, če jaz nekaj prispevam v odnos, mora nekaj tudi druga stran…. nikakor ne gre za preračunavanje, seštevanje, daaaaleč, zelo daleč od tega… Ampak odnos se gradi tako, da se jaz trudim, da bo drugemu ob meni lepše, kot samemu, da ga poslušam, kaj mu je vseč in mu poskušam ugoditi in na nek način to pričakujem tudi od drugega (čustvena inteligenca, sočutje, zmožnost poslušanja…), Ne delam si iluzij, da je mogoče v vsem ustreči drugemu, v mnogih malih pozornostih pa gre …
In lepota življenja je v mnogih prijetnih malenkostih, ki se nikoli ne pozabijo…
Lepota je v deljenju… in iskrenem dajanju, podarjanju… potem nam življenje podvojeno vrne…
Glej ga bimbota!, 03.08.2025 ob 11:16
Drago781, 03.08.2025 ob 11:03
Kaj pa cerkveni pevski zbor?
051 344 688
???? a nisi čital, kaj je napisala? Da bi še rada živela.
Ti bi pa njo v vaje za pogrebno društvo vpisal?
Ker je napisala, da išče duhovno zrelega, je to povezal s cerkvijo.
Ena Sablja, 03.08.2025 ob 14:50
Če tole leti name, glede seznama…. joj, me kar pogreje (negativno) ta izjava…
Če se moški srednjih let “ustraši” seznama… se takoj “ustraši” kaj bo moral dati… ne kaj bo prejel….
“Ta seznam” je pač nekaj dejstev, kar mi je vseč početi z moškim, obstaja še nešteto drugega…. odvisno od vpletenih…
V vsakem odnosu je “daj dam” pomemben, saj se vsak odnos gradi dvosmerno. Pa ne mislim dobesedno v smisli, če jaz častim kosilo danes, pa ti naslednjič… gre za to, če jaz nekaj prispevam v odnos, mora nekaj tudi druga stran…. nikakor ne gre za preračunavanje, seštevanje, daaaaleč, zelo daleč od tega… Ampak odnos se gradi tako, da se jaz trudim, da bo drugemu ob meni lepše, kot samemu, da ga poslušam, kaj mu je vseč in mu poskušam ugoditi in na nek način to pričakujem tudi od drugega (čustvena inteligenca, sočutje, zmožnost poslušanja…), Ne delam si iluzij, da je mogoče v vsem ustreči drugemu, v mnogih malih pozornostih pa gre …
In lepota življenja je v mnogih prijetnih malenkostih, ki se nikoli ne pozabijo…
Lepota je v deljenju… in iskrenem dajanju, podarjanju… potem nam življenje podvojeno vrne…
Toliko je nagativna, kot si jo narediš. Meni je všeč- vnaprej vem kakšna so tvoja pričakovanja, če se ne najdem v njem, ti pač ne najedam, pa ti dam mir a ne. Čeprav vem da se ženski seznami precej hitro dopolnjujejo, in da jih ni preveč resno za jemat. Pa ne gre za to da česa ne bi hotel dajat, če ti je nekdo všeč mu itak daš vse… no vsaj jaz, gre zato, da vidim če sploh imam kar rabiš. Če nimam, kaj se čem silit. Rajši vidim da se imaš lepo pri nekom ki ti to lahko da kot pa da trpiš pri meni, ko ti ne moram dat…. Nekako tako.
Marttina, 03.08.2025 ob 14:57
Hvala, nekaj svojih pogledov ste monovci dali. Vendar se mi večinoma ne zdijo realne, kot da se malce hecate iz mene in iz mojega položaja, v katerem sem se znašla. Vsem želim blagoslovljeno nedeljo.
Za druge ne vem, stojim pa za tistim, kar sem napisal sam. Vsake toliko naredim mal inventarja svojih grehov pa kaj bo treba spremenit.
Anonimno98765, 03.08.2025 ob 11:12
Marttina, 03.08.2025 ob 07:50
Jutro.
Nimam več idej kje spoznati dobrega moškega ? Stara sem 50 zelo.mladostnega videza in duha. Na portalih so samo.uveli potrebneži. Kje je dinamičen,zdrav.in duhovno zrel.moški? Misija nemogoče. Kako nasvet? V bistvu si želim partnersta saj prej nisem imela sreče. Imam pa že odrasle otroke. Hvala
Enako vprašanje z moške strani; tudi ravno čez 50
Ni simpl, okoli nas je toliko volkov. 🙂
lloyd, 03.08.2025 ob 10:00
Marttina, 03.08.2025 ob 09:48
Ne rabim nekoga, da me drzi za roke. Normalnega moškega rabim. Ne rabim sponzorja imam vse sama. Ne rabim dragih potovanj. No pa saj sem dost neumna, da to tukaj sprašujem, je pa dobro izhodišče za debato, mar ne. In da ne bo pomote, ni mi problem bit sama in ne mislim it še na britof, tudi poročit se ne mislim. Malce ste zašli iz teme 🙂
LpM
Imaš prav, ampak a mi pomagaš , pa vseeno napišeš za kaj ga rabiš, kaj pričakuješ da bo bolje, če ga dobiš. Kaj sploh pomeni normalen moški pri 50…
Zahteven si. Zelim partnerstvo. Prijateljstvo in tudi blizino. Razumevanje. Pomoč. Skupna dozivetja. Mogoče tudi skupno bivališče nekoč, tako, do smrti… 🙂 sem spet šla predaleč?
Anonimno12321, 03.08.2025 ob 11:47
Marttina, 03.08.2025 ob 10:03
Ok. Čustveno inteligenten, ne grem se hot cold igric. Spoštljiv, Skrbi zase, higena. Intelektualno vsaj malo razvit. Vem, vsi smo ranjeni, vendar delo na sebi pomaga. Ne vem no.
Na kakšen način ste pripravljeni izmenjati kontakt?
Mail?
Marttina, 03.08.2025 ob 15:47
Zahteven si. Zelim partnerstvo. Prijateljstvo in tudi blizino. Razumevanje. Pomoč. Skupna dozivetja. Mogoče tudi skupno bivališče nekoč, tako, do smrti… 🙂 sem spet šla predaleč?
Hvala, no tudi sam nekako tako razmišljam. Za nekaj na hitro nisem nikoli bil, za kurbarijo tudi ne. Zdaj še manj.
Forum je zaprt za komentiranje.