Kako najti partnerja po 50letu
Eh… glede na to, da sama misliš, da je nemogoče imaš prav. Saj veš tisto, da imaš vedno prav. Pa misliš, da je nekaj mogoče ali nemogoče.
Zato si raje najdi kaj bolj pametnega za delati, pa te bo minila želja. ?
to je res,moši tvojih let,fit,zdravo živijo,vsaj normalne finance,ciljajo na 10 let mlajše ,kar je normalno. Če si luštna ,mladostna kot praviš,te sigurno ogovarjajo tipi od 35 let naprej,na portlih mislim…in ker je ogromno moških gor lahko imaš srečo ,da nekaj dobiš…Si pa izbirčna,kot pišeš želiš fit privlačnega,urejenega tipa ,tudi mentalno…sej,si še mlada in ti je pomemben tudi dober seks…sej če ne je bolje da si sama ,prijateljice in družba .
Marttina, 03.08.2025 ob 07:50
Jutro.
Nimam več idej kje spoznati dobrega moškega ? Stara sem 50 zelo.mladostnega videza in duha. Na portalih so samo.uveli potrebneži. Kje je dinamičen,zdrav.in duhovno zrel.moški? Misija nemogoče. Kako nasvet? V bistvu si želim partnersta saj prej nisem imela sreče. Imam pa že odrasle otroke. Hvala
Enako vprašanje z moške strani; tudi ravno čez 50
Sanja461, 03.08.2025 ob 10:46
Zelo malo je moških, ki resno duhovno delajo na sebi, ki opazijo, kdaj je treba zamenjati ponošeno garderobo in obiskati pedikerja, in ki jih ženska zanima za druženje in ne samo za eno stvar. Tisti, ki so taki, imajo še preveč izbire, zato bo težka.
za Sanjo, če spet ne bo citiralo
A pedikura in garderoba je po novem duhovna rast in delo na sebi?
Ti mater, jaz pa se leta in leta izobražujem, berem, dajem dnevom smisel, analiziram, primerjam, sprašujem, usklajujem, ocenjujem… pa bi namesto tega v enem popoldnevu osebnostno zrastel in dozorel za kakih 500€. Samo po gvant in frizuro bi šel, pa rešeno…
A ti delaš za kako modno ali kozmetično firmo?
tud jaz, 03.08.2025 ob 09:08
Lej, jaz tudi malo čez 50, odrasli otroci, pa ne vem, zakaj bi nujno potrebovala partnerja. Sem pa samska že kar nekaj let in ti povem, da v tem ni nič slabega. Jaz se imam prav fajn.
Se prepuščam toku življenja. Če se slučajno pripelje mimo kak dober dec, bom pa mogoče premislila. Da bi pa prav iskala koga, pa ne.
Ravno v tistem “jaz se imam prav fajn” je mnogo ovir. Neke vrste samozadostnost. V takšnem stanju človek ni motiviran za iskanje, poleg tega pa postavlja dodatne kriterije, kaj mu je sprejemljivo.
Moram te vprašat, 03.08.2025 ob 11:13
za Sanjo, če spet ne bo citiralo
A pedikura in garderoba je po novem duhovna rast in delo na sebi?
Ti mater, jaz pa se leta in leta izobražujem, berem, dajem dnevom smisel, analiziram, primerjam, sprašujem, usklajujem, ocenjujem… pa bi namesto tega v enem popoldnevu osebnostno zrastel in dozorel za kakih 500€. Samo po gvant in frizuro bi šel, pa rešeno…
A ti delaš za kako modno ali kozmetično firmo?
Človek mora skrbeti zase v vseh ozirih, tako duhovno kot fizično.
Moški v zgodnjih petdesetih kot si ga ti želiš ima veliko izbire…tudi pri ženskah, ki so 10 let ali še več mlajše. Videno že večkrat.
Če nisi res nekaj posebnega za videti potem je zelo zelo majhna verjetnost, da te bo tak moški sploh opazil. Če te bo opazil potem pa sledi vprašanje ali mu boš všeč tudi po karakterju.
Realnost, 03.08.2025 ob 11:43
Moški v zgodnjih petdesetih kot si ga ti želiš ima veliko izbire…tudi pri ženskah, ki so 10 let ali še več mlajše. Videno že večkrat.
Če nisi res nekaj posebnega za videti potem je zelo zelo majhna verjetnost, da te bo tak moški sploh opazil. Če te bo opazil potem pa sledi vprašanje ali mu boš všeč tudi po karakterju.
Ma, videno sem pa tja kdaj, ni pa to pravilo. Dedci, ki imajo veliko izbire so isti, ki so imeli veliko izbire tudi ko so bili mlajši. Za večino to ne velja. Večina je preveč povprečna, lesena, ali pa se ji ne da. Zelo težko je spravit skupaj ljudi, ki se temu izogibajo.
Vprašanje ni kako. Vprašanje je zakaj.
Vprašaj se kaj si lahko obetaš od njega. Kaj bosta počela drug z drugim. Načeloma imamo vsi odrasli svoje življenje. V mladih letih moški išče žensko, ker hoče otroke. Ti si 50. Tak kot si se opisala, si prav vaba za kakšne luzerje, ki bi se obesili nate, ker ne znajo biti sami.
Zdaj če ti rečeš kakšni moški so tebi všeč, ni rečeno da se takšni vidijo ob tebi. Moški načeloma ne iščejo žensk za pogovor. Če je odvisen od seksa, ima mogoče čudne želje. Če mu seks pomeni malo, spet, zakaj bi bil v resni vezi s tabo in omejeval samega sebe?
Raje si najdi prijatelja za občasno druženje. Boš manj razočarana.
Anonimno98765, 03.08.2025 ob 11:15
Ravno v tistem “jaz se imam prav fajn” je mnogo ovir. Neke vrste samozadostnost. V takšnem stanju človek ni motiviran za iskanje, poleg tega pa postavlja dodatne kriterije, kaj mu je sprejemljivo.
Ta jaz se imam sam/a čist fajn je po moje velikrat neka psihološka samozaščita, strah pred ranljivostjo, te ki so dolgo sami, naredijo nek čustveni oklep okoli sebe.
Avtorica je tipična predstavnica žensk, ki jim samskim nič ne manjka. od tod prepričanje, na portalih so sami uveli potrebneži. Moški, v katerih ne vidi dodane vrednosti, oni pa bi se v njej malo spraznili, jo odbijajo. Normalno.
Moški, kakršnih si ona želi, žive svoje življenje. Tak moški ne bo pobesnelo letal za njo, ker je ne potrebuje. Kot tudi kakšne druge ne. V tej samozadosnosti, v katero vsaka dolgotrajno samska oseba zapade, ne gelde na spol, se pač skriva odgovor, zakaj je vedno več samskih.
Zato pravim, v teh letih, če kaj, je čas za kakšna prijateljstva, tu bo imela avtorica še največ sreče in zadovoljstva. Da bi se pa kakšen kolk tolk normalen moški želel v teh letih trajno vezati, malo verjetno, ker bi sabotiral samega sebe s prilagajanjem drugi osebi.
samski cinik, 03.08.2025 ob 12:36
Avtorica je tipična predstavnica žensk, ki jim samskim nič ne manjka. od tod prepričanje, na portalih so sami uveli potrebneži. Moški, v katerih ne vidi dodane vrednosti, oni pa bi se v njej malo spraznili, jo odbijajo. Normalno.
Moški, kakršnih si ona želi, žive svoje življenje. Tak moški ne bo pobesnelo letal za njo, ker je ne potrebuje. Kot tudi kakšne druge ne. V tej samozadosnosti, v katero vsaka dolgotrajno samska oseba zapade, ne gelde na spol, se pač skriva odgovor, zakaj je vedno več samskih.
Zato pravim, v teh letih, če kaj, je čas za kakšna prijateljstva, tu bo imela avtorica še največ sreče in zadovoljstva. Da bi se pa kakšen kolk tolk normalen moški želel v teh letih trajno vezati, malo verjetno, ker bi sabotiral samega sebe s prilagajanjem drugi osebi.
Mogoče, mogoče pa tudi ne. Za odprtega človeka zelo ozko gledaš. Vse sorte smo. Najdejo se ljudje, za katere bi najmanj mislil.
Sem 50 + trenutno brez partnerja, še dolgoletni prijatelj se je ustrašil in stisnil rep med noge, ko je bil na vrsti, da kaj prispeva v odnos.
Bom povedala kakšnega moškega si želim, kaj zame pomeni “normalen” moški.
Itak, da se mora najprej v komunikaciji “pojaviti simpatija” se začutiti prijetna energija, da nadaljuješ…
Moškega si želim za “uravnoteženje energij”… delam v večinsko ženskem kolektivu imam ženske prijateljice, sorodnice, znanke… potrebujem moško mnenje o čem, moški pogled na svet..moško stališče…
Potrebujem moškega za občasen ples, za sprehod v naravo, gore, ogled kakšne tekme ali konceŕta, za potovanje, za večerjo ob obali, za jutranje kofetkanje… Vse to zmorem sama, ali v ženski družbi ampak zelo prijetno je to vsaj včasih početi z moškim. Pa jasno tudi spolnost je zelo pomembna… in prava je le tista “v dvojini” med moškim in žensko… tega ne zmorem sama niti ne v ženski družbi…
Torej ni potrebne posebne filozofije… le naravna zakonitost, ki nas vabi in pritegne druženje z nasprotnim spolom, da nam je življenje lepše.
Forum je zaprt za komentiranje.