Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako najti mir v duši?

Kako najti mir v duši?

Vprašanje v naslovu.
Kako se sprjazniti s stvarmi, ki so neizbežne, na katere nimamo vliva? Kako najti v sebi košček miru in tišine? Na kakšen način vam to uspeva?

EFT-emotional freedome tapping technique, pogooglaj na net-u, meni pomaga.

tako kot si rekla… sprijaznit se je treba, se ne obsojat, prepustit se toku… ne se borit sam s sabo… tudi ce ves da kaj ni ok, se pac sprijaznis in reces pa saj bo jutri ze bolje… pa take finte…

je pa res, da ni enostavno! preverjeno…

Jest sem ga tko, sem popolnoma samostojen. Neodvisen od kogarkoli, vse kar počnem je izključno moja odgovornost.

Vsak mora odkriti svoj način, ker smo si ljudje zelo različni. Nekateri najdejo mir v duši šele ko preplezajo najvišje vrhove sveta in tvegajo življenje spet drugi najdejo mir v duši medtem, ko kopljejo po domačem vrtu in opazujejo kako uspevajo rastline. Poglejte malo okrog sebe in se vprašajte, kako ta oseba najde svoj mir v duši, kako se znebi stresa ali kako tej osebi uspeva biti optimist. Za začetek je zelo pripročljivo izgubiti razne slabe navade, ki nas navdajajo z negativnimi čustvi. Če ne veste katere so te negativne navade samo na hitro preberite naslove na MONU, recimo, večina ljudi kritizira ostale ljudi, se vmešava, sodi drugim, opravlja, žali in podobno. No s takim načinom lahko pozabimo na mir v duši, čeprav se včasih človek mora tudi sprostiti z bedarijami ampak vseeno ohranimo dostojanstvo drugih in sebe. Ni pa instant recepta za mir v duši, ne moreš ga kupiti na nobeni trgovski polici in ni zapakiran kot kakšna instant juha. Zato pozabite kar sem napisala in poiščite svojo lastno pot do miru v duši.

ali se prilagodis ali prevladas ali pa postanes mazohist

Polita kura! Ko ležeš v krevet se zajedaš in cvreš !!

Postavila si dva vprašanja: kako sprejeti stvari, na katere nimamo vpliva in kako najti mir v duši. Prvo vprašanje je sestavina drugega.

Meni se zdi bolj kritično vprašanje, kako ugotoviti, da na nekaj nimamo vpliva, ker ko že veš, da res ni nič odvisno od tebe, tvojega delovanja, z lahkoto tisto dejstvo sprejmeš. Seveda gre včasih za zadeve, ki zahtevajo žalovanje, prebolevanje, bolečino..zahtevajo torej svoj čas, a ko veš, da so šle stvari nizbrdo zaradi drugih in ne zaradi tebe, se znebiš občutka krivde.

Sami problemi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close