Kako najti dobro varuško v LJ?
Pozdravljeni,
gledam po vseh teh oglasih za varstvo otrok, ki jih ponujajo različni portali,, ampak …
Ne vem, najraje bi imela kakšno starejšo gospo, ki bi mojega dobro leto dni starega fantička imela rada kot svojega vnučka … Ampak, kako jo najti?
Starejše gospe le redko oglašujejo po netu.
A kdo pozna kakšno preverjeno varuško, po možnosti starejšo gospo? V Ljubljani (Savsko naselje, Fužine (bolj na začetku pri Kajuhovi), tudi Nove Jarše ).
Ne želim, da je v skupinici šestih ali več otrok, želim bolj individualno obravnavo, eden, največ dva otroka zaradi družbe.
Hvala in lp.
B
koliko škode mu boš naredila s svojim zavijanjem v vatko….
VEM, ni odgovor na vprašanje, zato opravičilo takoj zraven. Ampak ne morem si pomagat, da ne bi povedala….ko z željo po najboljšem naredimo ravno obratno….
In še BTW, starejše gospe so redkokdaj zadosti potrpežljive in redkokdaj pripomorejo, da se otrok tudi fizično izživi….
Se tako zelo strinjam! Res ne vem, od kje ideja, da so starejše gospe bolj ljubeče, odgovorne in da se z otrokom več ukvarjajo kot ena mlada varuška na višku energije. Jaz poznam eno super varuško- nekaj čez dvajset jih ima in bi ji takoj dala otroka v varstvo. Veliko raje, kot neki stari babici. Pa tale ideja o individualni obravnavi mi je tudi malo mimo, oprosti. Otrok kasneje v življenju ne bo prav velikokrat individualno obravnavan…poleg tega se mi zdi da je družba sovrstnikov še kako pomemben dejavnik pri socializaciji.
Pa brez zamere.
popolnoma razumem. Sama nisem dobila vrtca za hčerko. To je bilo takrat, ko vrtcev še ni bilo toliko. Iskali smo varstvo, samo razočaranje…Potem se je mož odzval še na eno vlogo,slabo pismena mamca, starejša… a njo smo izbrali..Kako je bila prijetna, skrbna, res ljubeča…pa še blizu je stanovala….Ko je bila hčerka stara tri leta, je šla v redni vrtec, je kar šlo, pri sinu pa prava katastrofa ..s čim vse se vzojiteljice ne ukvarjajo v vrtcu…kot da iščemo usmiljenje pri njih, v resnici pa hodijo v službo zaradi denarja..Če je katera gledala skrite kamere varstva otrok na domu, bile so same mlajše varuške, lahko samo rečem, da Bog res varuje otroke, da jih še več ne nastrada-
Joj ste pametne nekatere, jasno, da vsaka mati želi najboljše za svojega majhnega otroka. Če mu že v štartu nudiš le tisto kar ga bo na hitro ojačalo mu narediš več škode kot dobrega. Če mene vprašate je netransparentnost glede varovanja otrok zelo slaba reč saj se lahko ob iskanju varuške (na črno) zaneseš izključno na informacije, ki ti jih ona sama pove oziroma kakšen znanec. Sama sem zelo hvaležna, da je otroka v najbolj ranljivi dobi lahko pazila moja mama, ki ji zaupam. Avtorici svetujem naj povpraša pri sorodnikih in znancih in morda dobi celo koga, ki ga osebno pozna za varovanje otroka. Glede samih varušk je pa tako, da je oseb, ki to res kvalitetno počnejo za razmeroma nizko vsoto zelo malo. Če bi dopuščale finance bi se raje kot za neko varuško na črno odločila za privat vrtec že zaradi varnosti otroka.
Ja, kompliciram, ker mi ni vseeno.
Jaz sem imela oba do tretjega leta v varstvu pri gospe. Čuvala je samo našega. Najprej hči, potem sina. In se je obrestovalo. SPloh nista zbolevala, tudi kasneje ko sta šla v vrtec, ne. In NIKOLI ne bi dala malčka, ki še govorit ne zna, v vrtec. Ve pa kakor hočere. Saj gre za vaše otroke.
Aja, ta gospa ima skozi nove otroke, saj se starši pulijo zanjo. Trenutno že ima novega dojenčka, tako da ne bo frej vsaj dve leti.
Forum je zaprt za komentiranje.