kako najboljše vrniti bivšemu?
bivši se znajde in obvlada manipuliranje, zato povsod ( csd, sodišče,..) pride zelo lepo skozi (ugodno zanj) Ker živimo v prelepi svobodi deželici mu ne pridem nikakor do živega oz vedno je vse meni v škodo in se vedno jaz njemu uklanjam, itak ne morem drugače, ko imamo take socialne in sodnike. Da se nekaj pričkam in tožarim z njim je ena možnost, a zame neugodna, ker on se meni ne bi uklonil ampak bi se šel to igrico. Mene pa to ne zanima, ker vem da bi dosegla edino to, da bi mi požrl vse živce in bi si samo uničevala življenje. Tako da je najboljše (čeprav zelo nepravično) da ga pustim in se odmaknem od vsega kar se dogaja. Bi mu pa vseeno rada pokazala, da nisem tako nebogljena braz njega in da nisem taka kot on pravi. Zato bom delala full na sebi in res da mi nekaj rata, pa magari to, da bom imela boljši avto ali pa službo kot on, mislim da bi ga to še najbolj bolelo. Kako ste se ve maščevale bivšim?? V mislih imam predvsem tiste bivše, s katerimi se ne da nič zmenit, ker so oh in sploh,…
Zakaj bi se maščevala – zaradi občutka zadoščenja?
Komu bi rada kaj dokazala – temu tipu, zgubi (emm, s katero si bila skupaj – potem mogoče ni taka zguba?) ali okolici?
Če ti veš, da je tip luzer in da si ti OK punca, je to to.
Mislim, ženska, kupila bi si boljši avto (in se verjetno ful zakreditirala) samo zaradi bivšega?
Ajej, za začetek začni delati na boljši samopodobi – pa ne s pomočjo materializma!
Zakaj bi se mu pa maščevala, saj se mu življenje samo maščuje? To so me zdi tako nizko in butasto, zaželi mu vse lepo in dobro na življenjski poti in to je to. Ti pa poskrbi zase in si ustvarila lepo in srečno življenje brez njega.
Jaz sem si prvo “porihtala” zobe (statistično jih to večina naredi), potem s pomočjo knjig utrdila samozavest in ljubezen do sebe in začela skrbet zase v vseh pogledih. Zdaj sem v drugo poročena in bivši dol pada od zavisti, ker sem dobila pridnega, pametnega, postavnega in dobro situiranega moškega, po vrh vsega pa me ima še rad.
Vse se postavi na svojo mesto in na koncu je vse tako kot mora biti, brez nekega brezveznega maščevanja. Zakaj le???
Precej nerealno razmišljaš, zakaj bi tekmovala z njim kdo ima boljši avto in podobno sranje? Bi tebe osebno to osrečilo? Se ti ne zdi bolj smiselno vlagati energijo v nekaj kar bo koristno zate, nekaj kar bo tebi prineslo srečo? Ko je nekdo enkrat bivši je najbolje potegnit črto in prekinit z vsemi aktivnostmi, ki so kakorkoli povezane z bivšo osebo. Ukvarjaj se s seboj, da boš ti srečna in vesela, vse ostalo bo prišlo samo od sebe.
Če bi se mu rada “maščevala” naj bodo to stvari, ki jih bom premaknila pri sebi samo zato, da ti napreduješ in se izboljšaš, ne pa da prizadaneš njega. Torej telovadba za boljšo postavo, boljši dohodek, boljši avto … to delaj zato, da se bošv prvi vrsti ti dobro počutila.
Naj ti bo pa jasno, da dokler tako čutiš, da si z verigami zvezana in še vedno v vrtincu vajinega odnosa, ki te vleče navzdol. Prej kot boš pustila za sabo, prej kot boš odpustila, prej boš lahko veliko bolj sproščena, srečna in zadovoljna.
ja se strinjam, mogoče sem prehitro napisala post in premalo premisila, ravno danes me je spet iztiril,… saj maščevanje sem imela bolj v mislih to kar si napisala, ne neke hudobne stvari. Priznam pa da se mi meša od besa, ko imava kakšno zadevo in on pride bolje skozi in se mi potem smeje v glavo. Mogoče je pa res z mano kaj narobe ne z njim,..
Moj bivši je tudi tak – petelin na gnoju. Še najbolj ga prizadene, ker se ne bodem z njim, ko se on pripravi na vojno, ampak samo rečem: “Pa naj bo.” (Tega sem ne naučila iz zgodbice, ki jo kopiram spodaj. *)
Kar vijoličast rata, ko vidi, da živim dostojno in urejeno življenje, kljub temu, da mi ga hoče on na vse pretege uničiti že 10 let. Ker ne živi po naravnih načelih ampak ima v sebi ogromno negativnosti, se mu na dolgi rok ne more nobena stvar dobro iziti, temveč na koncu vedno on ta kratko potegne. Jaz imam pa svojo moralo, svoj ponos…, in iz tega črpam moč, ki je močnejša od njegove moči manipuliranja.
* Evo še obljubljeno zgodbico, če ti bo kaj povedala in odprla oči:
Mojster Hakuin je bil pošten in moder človek, zato je pri vaščanih užival velik ugled. Nedaleč od njegovega doma je živela lepa mladenka, hči trgovca z živili. Močno presenečeni so njeni starši nekega dne ugotovili, da dekle pričakuje otroka. Sprva ni hotela izdati imena otrokovega očeta, po dolgotrajnem prigovarjanju in grožnjah pa je krivdo naprtila sosedu Hakuinu.
»Pa naj bo,« je bil odrezav njegov odgovor, ko so mu dekletovi starši prišli povedat novico.
Hakuina ni motilo, da je izgubil ves ugled, ki ga je bil deležen v vasi, ampak je malčka kmalu po rojstvu vzel k sebi, in mu posvetil vso skrb. Hranil ga je z mlekom, ki ga je dobil pri usmiljenih sosedih.
Po letu dni trgovčeva hči tega ni mogla več mirno gledati. Staršem je priznala, da je pravi oče neki mladenič z ribje tržnice. Osramočena družina se je na vso moč opravičevala in prosila Hakuina, naj jim vrne otroka.
Hakuin jim ga je dal, rekel pa ni drugega kot: »Pa naj bo!«
Čisto enako jaz. Me sploh ne gane kaj si on misli o meni in moje§m življenju (noh, menda ga pravzaprav zlo zlo muči moj super lajf), ko sem se ga znebila sem končno začela živet po svoji volji in mi gre prav vse super. Pa to počnem predvsem zaradi mene in ne zaraid postavljanja ali maščevanja.
Je pa res, da se še vedno tožarimo… včasih je treba tud take igrice sprejet od koga s katerim se ne da nikakor nič zmenit, ampak me vsi podpirajo v tem, da se ne predam, saj bi bilo res podlo, da bi se on zaradi ločitve tako strahotno materialno okoristil kakor misli, da se bo.
Če boš z njim “tekmovala”, boš dosegla nasprotni učinek. Šele takrat boš vredna usmiljenja. Največ je vreden občutek, da si zadovoljna s tem kar imaš, ne glede na to kaj imajo drugi. Ta “duševni mir” se na človeku izraža, in taka pozitivna energija je več vredna kot avto ali služba. Pa še bivši ti bo zavisten, če ti maščevanje toliko pomeni.
Forum je zaprt za komentiranje.