Kako najbolje izdelati obrazec-anketo?
Živjo!
Pišem seminarsko nalogo in za emprični del potrebujem obdelati nekaj anket, pred tem jo moram seveda sestaviti. Rada bi jih pošiljala po emailu, zato bi rada obrazec naredila tako (v Wordu ali Acrobatu), da ga bodo prejemniki čimlažje izpolnjevali:
1. Kako naredim okenca, na katere bodo kliknili in se bo avtomatsko izpisal x ali kljukica?
2. Oziroma, kaj mi svetujete, da naredim. Vprašanja bodo odprtega in zaprtega tipa, torej potrebujem nasvete za vpisovanje besedila in označevanje odgovorov (z X).
Tisčkrat hvala že vnaprej.
To lahko delaš v Wordu.
1. Vnašaš tekst, opise,…
2. Kamor hočeš, da uporabnik piše prosto po prešernu : Insert, Field, na desni najdi Fill-In
ali pa
3. Ko bi rada, da uporabnik kljuka ali pa ne: Desno klikni na orodjarno, izberi orodno vrstico Forms. Tam izberi Check Box. Z dvoklikom na ta kvadratek (polje) v wordu se ti bodo pokazale različne možnosti, ki jih lahko pripraviš za uporabnike (ampak načeloma ne rabiš nič drugega).
in še na koncu, da uporabniki ne bodo kracali kamorkoli, ampak le tam, kjer si predvidela:
4. Tools/Protect document/Forms. Če želiš, si vnesi še geslo za spreminjanje (da se bo, če bo kdo res želel praskati po dokumentu, moral za to vsaj malo potruditi).
Pa veselo na delo.
(P.S. nimam slovenskega worda, prosim, smiselno prevajaj)
Živjo, modrec!
Najprej lepa hvala za pomoč. Vse štima, vse gre, no, razen Field-a. Tu se mi ustavi (mimogrede, tudi jaz imam angl. word), ko se mi odpro okenca, ki jih ne znam izpolniti. Sem sicer poskušala več stvari, a ko zaščitim formo dokumenta, lahko spreminjam le check-boxe, field pa ne obstaja.
Torej za “pisanje prosto po prešernu”:
1. Insert – Field-Fill-in
2. Odpre se: Field Properties Promt: (kaj napišem) in Field Options ??
3. Po kliku na OK se odpre še prazno okno, ki zahteva najbrž kakšno ime?
Tvoja pomoč zelo zaželjena. Hvala.
Forum je zaprt za komentiranje.