Kako najbolje do neta?
Kaj mi lahko kdo prosim odgovori na nekaj vprasanj, ker se na sledece stvari zelo slabo spoznam?;)
V glavnem v lj, kjer studiram, imajo moji lastniki ISDN in so na netu prek SIOLa. V moji sobi je vticnica za telefon, ki ga sicer nimam, ampak na net bi vseeno rada sla… Pa je lastnica rekla, da lahko, ce imam SIOL itd.
In zdej jaz tuki pravzaprav ne vem nic, ker doma nimamo ISDN-ja in sem na netu kar tko dial-up… In me sedaj zanima sledece:
1. Kolk stane, ce si naredim prek SIOL-a in ali se to splaca?
2. Ali bi lahko potem tudi doma uporabljala SIOL?
3. Kaksna bi bila hitrost povezave v lj in doma, glede na to, da imam sedaj doma hitrost do 31,2 Kbps in mi to blazno tezi (poleg tega, da me je ze med pisanjem te teme 1x vrglo dol)?
4. Hmm ja, verjetn imam se kaksnih 1000 vprasanj in se trenutno ne spomnim 😉
Hvala!
lp
Pogoje za naročnino na Siol si poglej na njihovi strani .Na levi strani je menu, kjer boš našla vse podatke.
Ko si naročena na Siol, lahko nanj dostopaš iz kateregakoli kraja in s katerimkoli modemom (analogni ali ISDN). Važno je samo tvoje ime in geslo, na podlagi katerega ti potem izstavijo račun.
1.Tvoja vtičnica je analogna (lastniki imajo adapter, z analognimi izhodi za navadne telefone)
Lahko se priklopiš z navadnim modemom na kateregakoli ponudnika internetnih storitev (ISP), ki omogoča klicni dostop. To so praktično vsi.
2. Tvoja vtičnica je digitalna (ISDN)
Potrebuješ ISDN modem in lahko dostopaš do vseh ISP jev, ki omogočajo ISDN klicni dostop.
3. Lahko skleneš pogodbo s Siolom za ADSL (kljub temu, da nisi lastnica ISDN)
Na internet potem dostopaš preko Siola in vezana si na fizično lokacijo, kjer imaš ADSL. Začetni strošek je visok (priklop), imaš pa hiter internet 24h/dan za konstanten strošek, ki je za študente manjši, kot za ostale. Če so lastniki zainteresiani si ADSL linijo lahko še razdelite in s tem tudi stroške.
4. Kabelski internet (če imate kabelsko TV)?
Predlagam Amis
pozanimate se lahko na št 0802010
primož
Forum je zaprt za komentiranje.