Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kako naj zmanjšam tabelo (copy-paste)

kako naj zmanjšam tabelo (copy-paste)

Na spletnih straneh sem prekopirala nekaj tabel in teksta in jih zalepila v wordov dokument. Nekatere tabele so ful prevelike za wordovo stran, tako da se začnejo ful nekje na levi (izven strani) in končajo ful nekje na desni (spet izven strani). Tega imam zdaj kar veliko, tako da ne bi želela ponavljati celotnega postopka copy-paste. Ali obstaja kakšen način, kako velikost tabel prilagoditi na wordovo stran? Zdaj namreč ne morem niti dobiti skrajnega roba tabele in jo na ta način z vlečenjem pomanjšati.

Kopiranje vsebine brez dovoljenja avtorja je prepovedano!

Obstajata seveda najmanj dve metodi (če krajo intelektualne lastnine pustimo ob strani 🙂 :
1. z ukazom Edit/Paste special izberi Slika (eno ali drugo obliko, poglej, s katero izbiro bodo rezultati boljši). Slabost te metode je, da vsebine take tabele potem ne moreš popravljati, lahko pa njeno velikost
2. pojdi v preveliko tabelo v Wordu, izberi tabelo (najlažje s pritiskom na križec, ki se ti pojavi v levem zgornjem delu). Nato izberi Table/Table properties – zavihek Table. Obkljukak Prefered Width (ali nekaj takega), Measured in izberi Centimeters in potem na levi vpiši število cm (recimo 10). To bi načeloma moralo prepričati tabelo, da se skrči, potem pa boš lahko zmanjševal/a in povečeval/a stolpce.

Tabelo lahko zmanjšaš tudi tako, da od spodaj kjer se v kotu prilepljene slike pojavi križec, pritisneš levi gumb na miški, jo držiš in vlečeš diagonalno črto (narediti znam bolje kot povedati). zagotovo ti bo uspelo. če jerob lsike iznev papirja, pa laho list obrneš v ležeči položaj.

Modri dirkač, odličen napotek pod št. 2, najlepša hvala!

Hitra2: to obvladam, vendar ni šlo, ker je bil skrajni rob tabele daleč ven s strani.

Av. pravice: v wordovo datoteko sem kopirala cenike različnih ponudnikov določenega artikla, da sem lahko vse skupaj sprintala na dveh straneh in okolju privarčevala 7 listov A4. To se menda sme, a? : )

Hvala vsem za nasvete!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close