kako naj zakonito služim
Pozdravljeni
sem redno zaposlena. Želela bi zakonito poučevati še privat, v smislu inštrukcij, ki bi zaslužila okoli 50e mesečno. Ali je to v tej državi izvedljivo. Seveda ne mislim odpirati pop. s.p.ja, ki bi mi prinesel stroškov vsaj 150e, saj to ne bi bilo logično početje ob tako malem zaslužku.
Upam, da mi lahko kaj pomagate z odgovorom.
Pozdravljeni!
V kolikor želite zakonito poleg svoje redne zaposlitve opravljati še kakšno delo, je to možno kot ste že omenili preko popoldanskega s.p.-ja ali pa npr. preko podjemne pogodbe. S 1.2.2014 je prišlo do sprememb pri podjemnih in avtorskih pogodbah, tudi ta vrsta dela je postala dražja.
Podjemniki bodo morali od 1. februarja dalje plačevati prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, kar jim do sedaj ni bilo treba. Naročniki del pa bodo morali plačati prispevek za zdravstveno zavarovanje. Višina le teh je odvisna od zneska navedenega v pogodbi, ter od tega ali se tovrstno delo opravlja poleg zaposlitve za polni (ali krajši) delovni čas ali pa je tovrstno delo edini dohodek podjemnika.
Glede na vašo navedbo, da bi s tem zaslužili cca 50€ na mesec, vam bo od tega zneska ostalo res minimalno.
Na voljo smo vam za več informacij na: info@legas-kranj.si
Lep pozdrav,
LEGAS s.p.
Forum je zaprt za komentiranje.