Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako naj uspešno oddam pisarniške prostore?

Kako naj uspešno oddam pisarniške prostore?

Pozdravljeni,

živim v podedovani družinski hiši,  v katere pritličju oddajam trenutno en pisarniški kompleks (trije prostori), pri drugem vhodu pa smo vse preuredili v stanovanje. Najemnik tega stanovanja si je tako primoran deliti toaletne prostore z arhitektom iz pisarne. Pri tej toaleti pa je še savna, sicer manjša, s pripadajočim prostorom pred vhodom v predprostor savne in toaletnih prostorov,,tako da bi v bodočnosti rada to savno tudi oddajala, v popoldanskem času.

Tukaj se začne moj problem. Seveda savne zdaj ne morem oddajati, kakor sem mislila, saj oddajam stanovanje, katerega najemnik v popoldanskem času,  ko ne dela, uporablja toaletne prostore, zato je souporaba savne v tem času nemogoča.  Poleg tega ni uporaben niti pripadajoč prostor izven savne, saj preko tega prostora najemnik prihaja do toaletnih prostorov. Skratka, problem je v tem, ker za to stanovanje, ki je bilo prvotno pisarna oziroma pisarniški prostori (mini kuhinja in trije prostori, en večjih dimenzij, za glavno pisarno), pa po smrti mojega očeta za to pisarno nisem v zadnjih dveh letih našla nikogar, ki bi prostore najel v poslovne namene. Povem, da sem vse to oglaševala zgolj na bolhi.

Živim v srednje velikem Štajerskem mestu, ki se industrijsko hitro razvija, saj premore nekaj vseslovensko uspešnih tovarn, zato me čudi,  da je v centru mesta kar nekaj praznih poslovnih prstorov že lep čas.  Sprašujem se, če lahko sama sploh (s polovično ceno) oddam omenjeno stanovanje v najem kot pisarniške prostore, če je naša hiša le minuto ali dve iz strogega centra, glede na to, da je v centru tako malo interesa za poslovne prostore. Moram povdariti, da sem v primerjavi s cenami v centru res nad vse ugodna.

Kaj mi svetujete, kje naj oglašam moje prostore za pisarniško dejavnost, glede na opisano in glede na to, da se mi na bolhi ni nihče oglasil? Saj vem, da niso najboljši časi za začetek nekega posla, vendarle pa obstaja možnost,  da nekdo začuti, da je ob dokaj nizki najemnini vredno poskusiti s poslom in najeti prostore.

Ali obstaja kakšna stran za obrtnike? Kakšen portal, kjer lahko oglašujem tovrstne ponudbe?

Hvala za vsakršen komentar, premislek, nasvet

Lp

Jaz

Ma postavi na vrt še lopo za pujčeke, pa kakšen kurnik za hišo, da boš imela še kurji gnoj in ti bodo na vrtu buče rastle kot gobe po dežju.

Potem pa lahko vse skupaj oddaš kakšnemu mariborskemu županu, med njimi se vedno kakšen velik kmet najde.

A misliš, da bo kdo normalen preselil svojo dejavnost v takšen kokošnjak, kot ga opisuješ?

kaj?

ne razumem točno, ti oddajaš stanovanje, delno bi pa sanitarije tega stanovanja oddala nekomu, ki bi imel poleg pisarno?

reci da se hecaš no

Hahaha, srednje veliko štajersko mesto, ki se industrijsko hitro razvija. Kje pa je to štajersko mesto? Na Kitajskem?

Če imaš že arhitekta v bajti, naj ti izriše normalne prostore, kjer bo najemnik stanovanja imel svoje toaletne prostore. Sploh ne vem, kako lahko živi tam in si deli toaleto z drugimi, jaz tega nikakor ne bi želela in na to ne bi pristala. Pač arhitektu nekaj mesecev ne zaračunaš najemnine, da pokriješ stroške storitve, pa je.

Kot praviš, interesa za oddajo pisarniških prostorov že v centru ni, kaj šele v neki hiši. Vprašanje, če se ti sploh splača. Je res manj dela in problemov kot s stanovalci, ampak premisli o tem, da bi drugi del tudi spremenila v stanovanjskega in tako oddajala dve stanovanji oziroma stanovanje in sobo. Seveda naj ima vsak svoje ločene toaletne prostore, če se le da, kajti to je neka osnova, v nasprotnem primeru mora pa takšno souporabo odražati nižja cena.

Odgovor na objavo uporabnika
ježešna, 13.10.2021 ob 16:17

Če imaš že arhitekta v bajti, naj ti izriše normalne prostore, kjer bo najemnik stanovanja imel svoje toaletne prostore. Sploh ne vem, kako lahko živi tam in si deli toaleto z drugimi, jaz tega nikakor ne bi želela in na to ne bi pristala. Pač arhitektu nekaj mesecev ne zaračunaš najemnine, da pokriješ stroške storitve, pa je.

Kot praviš, interesa za oddajo pisarniških prostorov že v centru ni, kaj šele v neki hiši. Vprašanje, če se ti sploh splača. Je res manj dela in problemov kot s stanovalci, ampak premisli o tem, da bi drugi del tudi spremenila v stanovanjskega in tako oddajala dve stanovanji oziroma stanovanje in sobo. Seveda naj ima vsak svoje ločene toaletne prostore, če se le da, kajti to je neka osnova, v nasprotnem primeru mora pa takšno souporabo odražati nižja cena.

Nic ni povedala, kako je s parkiriscem…?

Drugace bi se tudi jaz zmenila z arhitektom za eno spodobno ceno za nacrt za to pritlicje. Nic ni narobe, ce oddajas stanovanje in pisarne, samo naj imajo vsak svoje sanitarije.

Pisarne je težko oddati, ker veliko ljudi, sploh ko začne dela kar lepo od doma iz “domače pisarne!. Če pa rabijo prostor za dejavnost (ne pisarniško) jim pa tvoje pisarne nič ne pomagajo.

To z wcjem je pa groza. Mislim a je res tak strošek še en wc narest? Oz. pametneje bi bilo naredit še eno stanovanje. S svojo kopalnico jasno!

Del z oddajanjem savne mi je pa tudi kar nekaj. Mislim a si pripravljena prevzeti odgovornost če se komu kaj zgodi? Tuš očitno sploh ni na voljo. Še manj prostor za kakšen ležalnik. Kdo točno misliš da bi šel v tako savno?

Too complicated. Ideja z arhitektom in načrtom je še najboljša.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close