Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Kako naj sestavimo pogodbo

Kako naj sestavimo pogodbo

Pozdravljeni!

Smo v fazi nakupa stanovanja. Kupec želi na pogodbo napisati nižjo vrednost, s čimer smo se pač morali strinjati. Sedaj nas pa zanima, kako naj bo to navedeno v pogodbi? Ali morata biti dve različni?

Hvala.

Spoštovana Lili,

Zakaj pa želi napisati nižjo vrednost? To pomeni da želi tudi plačati manj. Aja, zdaj vidim, da vi kupujete. Torej je verjetno poanta v znesku davka. Jaz sem prodal stanovanje.Znižal sem ceno, kupec pa je bil pripravljen plačati davek. Tako sva bila oba zadovoljna. Podpisali smo samo eno pogodbo, kjer je bilo natačno določeno kdo kaj plača itd.

Lep dan!

Najbrž si hotela napisati prodajalec? V bistvu on v tem primeru tvega več. Overoviti je možno samo eno pogodbo, tisto, od katere se plača tudi davek od prometa nepremičnin. Vse zneske nakazujte prek banke, da boste imeli potrdilo, koliko ste mu res plačali, podpiše naj tudi, da je od vas prejel toliko in toliko denarja in da so s tem poravnane vaše medsebojne finančne obveznosti oziroma da nima več finančnih terjatev do vas. Takšno potrdilo je meni napisala nepremičninska agencija, ker mi ni izdala računa za opravljeno storitev posredovanja pri nakupi nepremičnine (da mi ni bilo treba plačati DDV – ja, tako to počnejo, očitno).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close