Kako naj se znebim babice
Skratka, moja babi živi z mano in mojim zaročencem, nekaj manj kot leto dni. Lahko rečem, da je kar precej grozno.
Naštela bom le par najbolj neprimernih..
– vsake toliko privleče na dan mojo mami, ki je že tri leta pokojna, ampak to tako na grd način
Non stop se vmešava v najine finance
Laže nama, skriva tablete proti bolečinam, ki jih je dobila po operaciji, pravi,da jih nima, potem pa se je enkrat zadela z njimi, da smo morali na urgenco..ta zadeva je precej težka za mojega partnerja, ker so imeli v družini zasvojenost
Imava tudi par prijateljev, ki so geji in ko so pri nama, non stop daje neprimerne komentarje
Imam jo rada, ampak vem, da tako ne gre več. Res sva še mlada in zaradi nje imam občasno kar panične napade, ponoči ne spim.
Ona je sicer še vitalna in ima eno stanovanje, ki ga oddaja študentom…lahko ga ne bi več in bi se sama preselila tja.
Ne vem pa, kako naj to speljem. Kakšen nasvet?
Para Bellum, 07.09.2021 ob 10:28
“- vsake toliko privleče na dan mojo mami, ki je že tri leta pokojna, ampak to tako na grd način”
WHAAAT??? ???
Tole se pa čudno bere!
Ja žal je moja mama preminila prej kot babica…saj to ni tako neverjetno kajne?
In ne stanovanje ni babičino, temveč naše/moje. Babica je prišla k meni zaradi bolezni, zanjo sem skrbela, ima svoje stanovanje kot sem napisala, ki ga oddaja.
Kapiš?
Ja,ja, 07.09.2021 ob 12:57
Naučite se brati. V prvem zapisa je lepo naoisano, da je babica prišla k njima.
Je v igri demenca? Nekaj znakov je že, moja mati je postala popolnoma zlobna na začetku bolezni, poleg tega je isto pozabljala tablete, kdo je umrl itd. Pri nas se je situacija slabšala kaki dve leti do stopnje, ko sva jo morala dati v dom, ker ni bilo več varno, da bi bila sama doma.
jeznavnukinja, 07.09.2021 ob 09:32
Skratka, moja babi živi z mano in mojim zaročencem, nekaj manj kot leto dni. Lahko rečem, da je kar precej grozno.
Naštela bom le par najbolj neprimernih..
– vsake toliko privleče na dan mojo mami, ki je že tri leta pokojna, ampak to tako na grd način
Non stop se vmešava v najine finance
Laže nama, skriva tablete proti bolečinam, ki jih je dobila po operaciji, pravi,da jih nima, potem pa se je enkrat zadela z njimi, da smo morali na urgenco..ta zadeva je precej težka za mojega partnerja, ker so imeli v družini zasvojenost
Imava tudi par prijateljev, ki so geji in ko so pri nama, non stop daje neprimerne komentarje
Imam jo rada, ampak vem, da tako ne gre več. Res sva še mlada in zaradi nje imam občasno kar panične napade, ponoči ne spim.
Ona je sicer še vitalna in ima eno stanovanje, ki ga oddaja študentom…lahko ga ne bi več in bi se sama preselila tja.
Ne vem pa, kako naj to speljem. Kakšen nasvet?
Mi živimo na vasi in ker je tašča zbolela, sem jo vzela k sebi za čas bolezni. Njej je bilo tako všeč, da bi kar ostala po okrevanju. Ko sem ugotovila, da izkorišča- ona se ne bo gibala, ne bo šla na sprehod, ne bo vstala iz postelje, ne zato ker ne more, ampak ker se ji ne da. Sem kar možu obesila, da reši zadevo. Ji je lepo obrazložil, da čez 14 dni on službeno odpotuje, jaz pa imam poseg in ostanem v bolnišnici, ona pa ne more sama živet v naši hiši, ker ji nič ni dostopno ( trgovina, zdravnik) in jo je lepo transportiral nazaj v mesto v njeno stanovanje.
Avtorica poskusi na tak način, da bosta kao oba odsotna. Ona pa če lahko poskrbi v vajinem stanovanju zase, potem lahko tudi v svojem. Na koncu pa če ni možno na lep način, pa tudi zgrda-ne mečeš je na cesto, ampak pričakuješ, da se spakira nazaj v svoje stanovanje. Poskusi tudi skompezirat glede financ. Verjetno ji odgovarja, da ima , če ima pokojnino, še zraven dodaten vir prihodka. Ponudi ji, da mogoče kaj primakneš, ko se odseli nazaj in ne bo več imela vira prihodka od najemnine.
Življenje je prekratko, da sbi si dovolili, da nam ga nekdo greni po nepotrebnem.
Moja pokojna tašča je rekla, da se raje pod štenge vrže, kot gre v dom. Vsi smo šli v službo. Je pač padla po tleh. S pomočjo socialne službe, ki je poklicala psihiatra. So jo z rešilcem odpeljali v dom upokojemcev. Ko je bila tam je bila srečna, da se ji je to zgodilo. Pokliči psihiatra in socialno in jo deportirajte v dom. Pri nas so zunanje inštitucije ugotovile, da ne more sama živet.
Forum je zaprt za komentiranje.