Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Kako naj se zaščitim pred neodgovornim početjem polnoletnega otroka?

Kako naj se zaščitim pred neodgovornim početjem polnoletnega otroka?

Pozdravljeni!

S polnoletnim sinom živiva v mojem stanovanju, kjer imava oba prijavljen stalni naslov bivanja.

Ker se je sin zadolžil oz. ni plačeval svojih obveznosti, za katere je sam sklenil obligacijsko razmerje brez mojega privoljenja, je prišlo do tega, da je upnik predal zadevo odvetniški družbi Le-ta je sinu poslala dopis, s katerim ga poziva k izvensodni poravnavi pred tožbo. Ker vem, da sin tega dolga ne bo poravnal, saj nima nobenih dohodkov, me zanima, ali lahko s tožbo pride do izvršbe, s katero rubežniki v mojem stanovanju, ki sem ga sama opremila, zarubijo predmete, ker je sin prijavljen na tem naslovu? Računov, s katerimi bi dokazovala, da so predmeti moji, nimam za vse. Kako je s tem v praksi in kako lahko sama zaščitim svoje premoženje?

Spoštovani!

Če predlagajo rubež premičnega premoženja, upniku ni potrebno navajati za katero premoženje gre. Ne glede na to, da verjetno razpolagate z dokazi (računi) za vsaj nekatere premičnine iz stanovanja, vam lahko odnesejo katerekoli premičnine v vrednosti do višine dolga, ki je predmet izvršilnega postopka. Zato vam predlagam, da vložite »Ugovor tretjega« zoper sklep o izvršbi s pomočjo izbranega odvetnika, ker je zahteva zahtevna in je potrebno dodatno pravno znanje. Lahko pa tudi svoje premoženje umaknete na drug naslov (če imate to možnost), tako, da vaše premičnine ne bodo takrat prisotne – pri tem vas opozarjam, da izvršitelj ne bo vnaprej najavil svojega prihoda.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Najlepša hvala za odgovor
in uspešno v letu 2013.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close