Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako naj se soočim z vsemi tegobami

Kako naj se soočim z vsemi tegobami

Ne znam in ne morem se soočiti z vsemi težavami in spremembami, ki me pestijo v zadnjih nekaj mesecih.

Ostala sem brez službe, trka me mena, mož mi je jasno in glasno povedal, da me zapušča in zato prodajamo družinsko hišo, polnoletna hčerka se je odločila, da bo živela z očetom, ker ji daje več svobode (kako da ne, saj ima preveč dela z mlado ljubico), sin pa cele dneve visi v svoji sobi in se mu prav sladko fučka za maturo, na katero se sploh ni prijavil, ker kot pravi, ni še pripravljen na študij, ker bi prej rad še malo užival.

Enostavno se mi je nabralo toliko, da ne vem kako naj vse skupaj predelam in poskušam ostati normalna.

Kako se vi soočate z težkimi življenjskimi situacijami? Meni so včasih pomagali pogovori s prijateljicami in pobegi v naravo, sedaj pa to ni več dovolj. Tablete in psihiatre in psihologe pozabite.

Takole za začetek. Nikar se ne zaposli in takoj po ločitvi vloži zahtevo za preživnino.

Ko prodate hišo, si nabavi lepo majhno stanovanje zase.

Sin in hči sta hvalabogu že velika in zdaj je čas za očetovo roko. Naj gre tudi sin živet k njemu.

Mnogo dela in opravkov te čaka.

Ko se vse umiri se  bo zate šele začelo lepo življenje. Zdaj je res hudo, ampak ne bo več dolgo.

Odgovor na objavo uporabnika
Obupana Tina, 12.08.2021 ob 12:51

Ne znam in ne morem se soočiti z vsemi težavami in spremembami, ki me pestijo v zadnjih nekaj mesecih.

Ostala sem brez službe, trka me mena, mož mi je jasno in glasno povedal, da me zapušča in zato prodajamo družinsko hišo, polnoletna hčerka se je odločila, da bo živela z očetom, ker ji daje več svobode (kako da ne, saj ima preveč dela z mlado ljubico), sin pa cele dneve visi v svoji sobi in se mu prav sladko fučka za maturo, na katero se sploh ni prijavil, ker kot pravi, ni še pripravljen na študij, ker bi prej rad še malo užival.

Enostavno se mi je nabralo toliko, da ne vem kako naj vse skupaj predelam in poskušam ostati normalna.

Kako se vi soočate z težkimi življenjskimi situacijami? Meni so včasih pomagali pogovori s prijateljicami in pobegi v naravo, sedaj pa to ni več dovolj. Tablete in psihiatre in psihologe pozabite.

Ne zavidam ti teh težkih življenjskih preizkušenj. Morda le najdeš moč v sebi, navadno se sproži lasten obrambni sistem, ko je situacija huda, ker je v nas vseeno želja po življenju. Srčno upam, da bo pri tebi tako. Pogovori se sama s seboj, naredi si načrt. Vem, da je težko pustiti otroka in iti dalje, vendar pomisli nase, otroka nista več majhna. Razišči možnosti, da si ustvariš življenje po svoje in ko bosta otroka videla, da si poskrbela zase jima s tem daš veliko. Morda se kasneje lažje najdete.

Oh joj

Sreco mas,da sta otroka tolk stara, da sama vesta, kar morata nardit.

Ce ne bosta, ju cakajo posledice. To ni vec v tvojihh rokah.

Vesela bod da te ded zapusca, ker tebe tud caka en fajni moski.

Hisa naj se proda. Kupi si luskano stanovance. In zacni zivet.

Prezivnino ti bo mmoral moz zagotovit mislim da 1leto.

Ce pa ne bo

Gres na csd poves situacijo

In ti dajo 400e

Ker bo stanvanje tvoje, rabis za stroske hrano.

To mas pa dost s tem 400e.

Mal bos stiskala ampak bos srecna.

Ce gres pa v najem ti.pa csd subvencionira najemnino.

Kaj mislis a mamo prav al te nismo nc potolazil.

zaposlitev je pač trenutno ni, zato se s tem ne obremenjuj. Denar si prej preštej, preračunaj za stroške, nekaj za bencin in nekaj za hrano in neživila. Torej problem je rešen – zaposlitev ni nekaj, na kar lahko vplivaš. Nasploh menim, da bo težko najti zaposlitve v naslednjih nekaj letih (tudi na področjih kjer je slabo plačano).

Mena je tudi nekaj, kar ne moreš spremenit – lahko pa nanjo vplivaš – drugačna prehrana, več aktivnosti, več hladnih tušev (ali vročih), sprehodi v naravo ipd.

Mož je šel pač proč in z njim se ne obremenjuj več. JE zate neuporaben tako ali drugače in neodgovoren.To, da ima maljšo ljubico, ne pomeni, da moraš ti biti doma in biti neurejena. Pač, si se ga znebila, bodi zadovoljna, da ga nimaš več in pojdi pohajat. Greš po trgovinah (ni treba, da kaj kupiš, greš samo okoli), greš na sladoled, na plažo ali bazen, na izlet, na sprehod, se oblečeš lepo, daš uhanček in to je to. Uživaj, ni se ti treba z njim ukvarjat.

Sin pa je tako – postavi pogoje in meje in mu jasno povej, da naj si uživa s svojim denarjem, ker ti mu ne boš plačevala lenarjenja. Doma je treba pospravit, dat prav in sesat, nest smeti ipd. To ima za naredit, tudi pomagat pri kuhanju in nakupih.

Hči je v taki starosti, da jo briga samo uživanje in zabava. Čez nekaj let se bo streznila in bo imela resnega fanta in družino. Postavi meje, da ne boš izkoriščana in se pač ne obremenjuj z otrocmi. Meje, pa obvezno ok?

In začni živet. Vsak dan po malo in majhnih korakih. Žovljenje ni popolno, vendar ni to pomembno. Pomembno je to, da si ti zadovoljna s tistimi majhnimi malenkostmi, ki jih imaš in ki te lahko osrečujejo. Za to poskrbi. Otroka imaš rada, vendar je čas, da sprejmeš, da sta oz. odraščata in gresta po svoji poti. Poskušaj s hčero navezat nekajkrat stik in če ni odziva jo pač pusti pri miru. S sinom pa poskusi it na kakšen sprehod, kolo ipd. Če ne gre, greš sama, sam postavi mu zahteve, da ne boš sućenj otroka in on bo delal, akr bo želel.

Dragi “komentatorji” po teh vaših odgovorih se počutim mnogo bolje. Jih bom vzela za svojo mantro. Saj vem, da se vse da, če se hoče, ampak včasih se tako vse na enkrat nakopiči, da si utrujen in težko razmišljaš pozitivno. Res hvala za vaše spodbudne besede, mi veliko pomenijo.

Glej, vse se bo enkrat redilo, od hise, sluzbe, vsega, le odnose z otrokoma lahko uredis edino ti sama.

Pa kaj, ce sin ni naredil mature in jo bo meckal se eno leto, dve ali pet?

Je to konec sveta? Ni!

Je ziv in zdrav in prej ali slej bo sestavil svoje zivljenje.

Ce sem prav razumela, bo ostal pri tebi, uredita si zivljenje tako, da dobro sobivata, naj si preko studenta sam zasluzi za svoje potrebe in naj doma skrbi za svoj red in cistoco, ti pa tudi. Zrihtaj z njim odnos, da se lahko vsak dan zadovoljno vsedeta k skupnemu kosilu.

Tudi hci, pa kaj, ce hoce zivet pri ocetu. Je to konec sveta? Ni!

Glej, da imata odnos, da se pokliceta, da se lahko dobita v mestu na kavi in se naklepetata, pa da pride z veseljem ob sobotah na kosilo.

Vse ostalo je v zivljenju brez veze, oride in gre, odnos z lastnim otrokom je edino kar steje!

Fake

POJDI IZ TE GREZNICE OD DRZAVE IN LJUDI! BOS NAN NOVO LEPO ZAZIVELA!

ZIvjo tina

Ce zelis mi lahko.pustis meil pa se bova mal pogovorili.

Vcasih lazje tujcu clovek zaupa,kot bliznjemu.

Drugace pa

Resnicno bo vse vredu,ampak moras se zavedat,da ne mores nase prevzet se od hcere in sina tezav.

Ne gre, ne smes mislit ce ne bom tezila se tega ne bosta nardila.

Vidis do zdaj si tezila pa ni nic z njiju

Zato je cas, da njima prepustis naj imata svoje tezave in jih tudi resita.

Sin ima ubisrvu sladko tezavo,ker je resitev na dlani.ne rabi si razbijat glave kaj naredit.

Moz pa, priznaj si, da je bilo med vama ze davno konec.

In ne bodi uzaljena ce te je prevaral. Ubistvu je sam sebe .

Nikogar csd ne pusti na cedilu ce rabi pomoc.

Pa svetujem da se z mozem ne kregas. Utihni, da bo imel vsaj slabo vest.

Zmagala si

Sinu povej, da si bo kasneje vse plačeval. Naj opravi maturo, da ima vsaj srednjo šolo, pa če gre potem študirat ali ne.

Ja to pa res

Maturo naj nardi da lahko ma srednjo solo

Pol naj pa si vzame en let odiha pol bo.pa al sel delat al na fax.

Sej.mnde se matura lohk dela tud kasnej.

Tak da. Bo naredu lohk res rab lufta msl

Bog ve kak jima je ko vesta da te je njihov fotr prevaru.

Grenko je grenko

Sploh ko bosta starejsa in bo njiju kdo prevaru tskrat se bosts zavedla kaj je fotr naredu.

Zdaj pa nam napis kak nacrtmas za naprej

In kva bos spemenila

Punca, bodi srečna, da se ti je vse na enkrat nabralo. Si predstavljaš, da bi se vse tvoje tegobe vrstile, ravno bi eno predelala, bi usekala nova. Je že prav tako! Če si tko “pri močeh” si govori, da je vse za nekaj dobro. Sem prepričana, da boš it te tvoje trenutne agonje prišla kot zmagovalka. Tvojim trem pa se bo še krepko tožilo po tebi, sem prepričana.

nehej  pisat zgodbice po medoverju pa bo prec bolš

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close