Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kako naj računalniku povem, kam naj spravlja temp

Kako naj računalniku povem, kam naj spravlja temp

Bom povedala po kmečko, ker se ne spoznam:

Imam HP NetServer E 800 (ki ne nastopa kot server, ampak navaden PC, samo za mojo uporabo, je pa povezan v mrežo). Fizično ima en disk, razdeljen na tri virtualne:

C disk s kapaciteto 2 GB ima naložene le osnovne stvari za delovanje računalnika, ostalo imam na D in E diskih. Pa seveda se na C shranjujejo začasne datoteke (C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temp). Ker se na račun le-teh C zna tako zabasat, da mi računalnik skoraj vsak dan neha delat, pa da mi ne bi bilo treba 3x na dan brisat tega predala, me zanima, kje v nastavitvah lahko kompanjonu povem, naj take zadeve meče na E disk?

Vnaprej hvala za vsak namig in lep pozdrav,

Neznalica

Ok, pa greva…
upam, da ti angleščina ni tuja, ker sem prelen, da bi si inštaliral slovenski jezikovni paket. 🙂

Desni klik na “My computer” -> “Properties” -> zavihek “Advanced” -> čisto spodaj gumbek “Environment Variables”

Potem imaš na na vrhu v polju verjetno podana TEMP in pa TMP
če označiš TEMP in klikneš na gumb “Edit” mu lahko spremeniš pot.
Sedaj je verjetno “%USERPROFILE%\Local Settings\Temp” ti pa spremeniš na naprimer E:\Temp

Po ponovnem zagonu stvar postane aktivna.

Birot, hvala :-))))

Zanima me še to, ali je dovolj, da spremenim pot za TEMP, ali moram tudi za TMP?

Lp
N.

Malenkost, me veseli, da si rešila zadevo.
Na tvojem mestu bi spremenil kar oba, ker nekateri programi imajo privzeto, da svoje dele pri odpakiranju shranjujejo v TEMP, drugi v TMP. Čeprav je tistih s TEMP veliko več.
Pa, da ne boš imela potem preveč glavnih direktorijev na E: disku,
lahko narediš kar tako, da TMP vgnezdiš znotraj TEMP-a:
TEMP = C:\TEMP
TMP = C:\TEMP\TMP

Birot, še enkrat hvala!

N.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close