Kako naj pridem iz tega obdobja?
Mene pa zanima, kako ste prebolele zvezo? Namreč nekaj dni nazaj sva se s fantom razšla po 5ih letih zveze. Zadnje čase res ni bilo vec “tistega” pa vseeno me zelo, zelo boli. Mislila sem, da bova skupaj za vedno (no želela sem si, bolj kot vse na svetu). Planirala sva ze skupno prihodnost, imela sva enake načrte za vnaprej. Sedaj pa tole.
Zadnje case nic ne spim, zbujam se konstantno, nimam apetita, sem kar naprej slabe in jokave volje, ne najdem motivacije za študiranje itd.
Kako naj pridem iz tega obdobja? Rada bi prisla ven čimprej saj me to nenormalno utruja. ?
Če želiš, da bi tvoj prihodnji odnos imel več možnosti, predelaj dobro tega, iz katerega si pravkar prišla.
Nekako polovico časa, kolikor sta bila skupaj, naj bi to trajalo.
To pa seveda ne pomeni, da vmes ne smeš početi nič drugega.
Meni se je zdel pameten nasvet ene strokovnjakinje, da si v dnevu določi čas, ki bo posvečen prebolevanju, predelovanju izgube in iskanju odgovorov. Npr vsak dan ob 19.00 začneš in si daš pol ure, eno uro za jok, premlevanje, pisanje, pogovor s samo seboj…
Ko ti bo začel ta termin “iti na živce”, boš vedela, da si na pravi poti.
Srečno!
Žalostna786, 27.10.2021 ob 22:31
Mene pa zanima, kako ste prebolele zvezo? Namreč nekaj dni nazaj sva se s fantom razšla po 5ih letih zveze. Zadnje čase res ni bilo vec “tistega” pa vseeno me zelo, zelo boli. Mislila sem, da bova skupaj za vedno (no želela sem si, bolj kot vse na svetu). Planirala sva ze skupno prihodnost, imela sva enake načrte za vnaprej. Sedaj pa tole.
Zadnje case nic ne spim, zbujam se konstantno, nimam apetita, sem kar naprej slabe in jokave volje, ne najdem motivacije za študiranje itd.
Kako naj pridem iz tega obdobja? Rada bi prisla ven čimprej saj me to nenormalno utruja. ?
Deluješ kot robot. Hočeš it iz tega “obdobja” kot nekdo, ki gre kupit pol kile salame v trgovino. To ne gre tako, duša. Sploh pa, ženske en dva tri pozabite na nas moške. Bo že en prišel en nov osvajač, pa boš pozabila.
Dozivljas izgubo in prebolevanje traja eno leto.
To tako je, procesa ne mores preskocit.
Tebi je zdaj tako, kot bi ti nekdo umrl, mesec dva bos jokava in bolecina bo huda, potem pa popusti, pride jeza in za njo zalost, naucis se ziveti brez te osebe in gres naprej v zivljenju.
Zdaj, lahko se prepustis in gres lepo skozi vse te procese ali pa se zablokiras in ti udarijo ven cez cas.
Pomembno je se, da ko pride jeza, jo sprocesiras in je ne blokiras!
Preberi si malo na spletu o procesih prebolevanja.
No, meni se zdijo zgornji komentarji precej butasti – pač 5let in načrtovanje prihodnosti ni nekaj za v 3h dneh preboleti, dve leti in pol tudi ne bo trajalo, eno leto prebolevanje je za smrt v družini.
Če si lahko vzameš, si vzemi en teden totalne pavze od vsega, pospravi v kakšno škatlo vse vajine skupne stvari, njegove tudi, mogoče si pospravi s kakšnim drugim čistilom (da je drug vonj), in se psihično pripravi, da bodo vsi skupni znanci spraševali na začetku kje je in kaj je bilo (imej pripravljen diskreten “end of discussion” odgovor npr. Razšla sva se, očitno si nisva bila dovolj všeč in to je to – pač … (Sprememba teme)”.
Bolje zdaj kot pri 40 z dvemi otroci ali med izpitnim obdobjem. Vzemi si “dopust”, če in v kolikor si lahko.
Tisti ?, ki te je na?, da 5letno zvezo z namenom skupne prihodnosti ter kopico dolgoročnih načrtov v par dnevih “itak” preboliš – tisti je psihično moten in se distanciraj od njega/nje – vseeno kdo: mama, ata, soseda, prijatelji … Stran od takšnih norcev, ker boš slej kot prej ti na vrsti. Stran od takšnih. Saj ni konec sveta razhod s fantom, samo 5let zveze in za 15 let načrtov za prihodnost, ni glih “hihi pač”.
Lp
V bistvo v tem trenutko nisi pripravlena na novo zvezo. To traja določen čas, da predelaš zadeve in si pripravjena na novo zvezo. Prvo odstrani vse stvari (slike, predmete itd), kaj te spominja na njega. V tem trenutko se osredotoči na svoje cilje dokončaj študij in ko dosezeš en cilj si zastaviš naslednjega. Pomagajo, različni hobiji (tek, sprehodi, gore, fitnes, kolesarstvo itd.), tako da si zapolniš urnik. Če imaš prijateljco se pogovori o tem (da spraviš malo z duše). Najslabše je, če si v sobi zaprta in samo o tem razmišlaš, tako da se začni premikat hobiji.
Sama zagotovo veš kaj so bili vzroki za razhod, napiši jih na list ter delaj na tem, da enakih napak ne ponoviš v naslednji zvezi. Najslabše je, če krivdo prevališ na drugega (in se ti iste zadeve še ponovijo) treba je analizirat, če ti je nekdo nekaj večkrat rekel mogoče pa je kaj na tem. Nihče ni prfekten, in vsi se učimo z napak. Za dolgotrajno zvezo je pomembno ljubezen ubujati, rečmo 1 ali 2 tedensko kakšna dejavnost skupaj (zmenek, pijača, kosilo itd.) z obeh strani mora bit interes (moške in zenske). To ponavadi vsi pozabijo zato po par letih ni več romantike in s tem zveze razpadejo.
Papagaj947, 29.10.2021 ob 14:49
Po 5ih dnevih nisi niti registrirala kaj vse si izgubila. Kar jokaj se še malo če ti paše. Se pa prisili delat kar moraš… To je del odraslosti. Treba je stisniti zobe.
Res je del odraslosti, ampak kaj ko te pusti nekdo zaradi druge, potem se v trenutku odloči za drugo, se pol leta in še več trudi, da ostaneš ob njem, čeprav je z novo. Torej kaj se njemu dogaja, če je novo prevaral z menoj, ji lagal, jokal drugi, me želel nazaj, ga postavi pred ultimat pa me po letu blokirala. Pol pa set po 3 mesecih pokliče, da moram jaz stopiti dva koraka nazaj. Kako torej on preboleva? Prebolevanje velja samo za ženske-moški ste roboti? Zdaj je leto naokoli od razhoda. Jaz sem šla naprej-on pa ugotovil, da je nemočen, da ne more ven iz veze, ker so vanjo vključene tudi nepremičnine in dena.
Kaj torej v tem primeru?
Čas prebolevanja po dolgotrajnih vezah je v povprečju 1 mesec za leto dni veze, torej pri tebi cca 5 mes. V kolikor vlagaš in delaš na sebi. Tj nekak enoten povzetek svetovno znanih gurujev s tega področja (Matthew Hussey, Jason Silver in Adam LoDolce).
Vlagati vase v tem času:- obdaj se z ljudmi ob katerih ti je prijetno; – posveti se stvarem, ki ti v življenju trenutno dobro služijo; – vključi v življenje kakršnokoli gibanje, v kolikor še nisi (ali telovadba doma ali kaj zunaj);
Tvoje počutje in kakršnakoli negativna čustva (jeza, strah, negotovost, krivda…) so normalen odziv. Pomembno je, kaj s tem narediš. Tu se začne delo na sebi. Zato je potrebno NE ignorirati tega kar občutiš. Dovoli si občutiti vse in bodi v teh “slabih” občutkih. V sebi poišči odgovore na vsa vprašanja toliko časa, dokler ne prideš do sebi zadovoljivega odgovora. Tako razmišljanje, poglabljanje vase je proces in nameni mu toliko časa, kolikor sama želiš. Ali kdaj polovico dneva Ali kdaj čas pred spanjem, poslušaj sebe in svoj ritem delovanja za to.
Kdaj boš vedla, da si prebolela? Takrat, ko se boš spomnila Ali pa te bo nekaj Ali nekdo drug spomnil na Ali dogodek Ali na vajin odnos, in ti ne boš več občutla občutkov, ki jih ne želiš in boš brez težav v isti sekundi lahko pričela razmišljati o nečem drugem. Temu se reče, da ne boš več čutveno vezana na nekaj, kar ni del tebe, ni čustvenega naboja, ki bi te oviral na tvoji nadaljni poti.
Naš um, možgani potrebujejo zaključek, da te stvari potem pustijo na miru.
Ne skrbi, predelaj do zaključka in nato si postavi in oblikuj nove želje. Ko sama ne boš več čustveno vezana na preteklost, in boš ponovno vesela in v svojih pozitivnih energijah in delovanju ter razmišljanju se želje izpolnijo, kot čudež.
Kakorkoli, je že moglo tako bit. Predelaj in pojdi naprej. Vse težke situacije nasploh rešuj vedno z zaključkom. Tako Se pomikaš v življenju naprej in dobiš vedno vse ob pravem času. Veliko dobrega te še čaka. Tudi partnerski odnos, kakršnega si želiš.
Forum je zaprt za komentiranje.