Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako naj pridem do zdravstvenega zavarovanja?

Kako naj pridem do zdravstvenega zavarovanja?

Imam grozno tezavo in sicer, nikakor ne morem priti do veljavnega osnovnega zdr.zavarovanja(velja mi samo nujno).

Pred 7 leti sem imela s.p., ki se je koncal z stecajem(letos zakljucen), saj sem imela nesreco, zaradi katere sem bila dve leti nezmozna za delo, posledica cesar je bil stecaj, sedaj pa zaradi posledic se vedno, sem vcasih par mesecev nezmozna za delo in nisem od takrat bila zaposlena.

Ostal mi je dolg iz naslova prispevkov za zdr.zavarovanje v visini 3000€, ki mi niso bili odpisani v stecaju (ker dolgovi iz prispevkov se ne odpisejo). Sedaj sem bila brezposelna, prijavljena na zavodu, a so me z zavoda vrgli ker se nisem odzvala na nek email, ki ga sploh dokazano nisem prejela…skratka, sla mi je socialna in zavarovanje.

Sedaj me caka operacija hrbtenice, uredila sem si zavarovanje kot obcanka, placala tekoce poloznice, sedaj pa sok – zavarovanje MI NE VELJA dokler ne poplacam dolgov za nazaj, kljub temu da redne obroke placujem tekoce in zavarovanje mi ne bo veljalo, dokler ne poravnam 3000€. Na socialno se lahko prijavim cez 3 mesece.

Kako si naj uredim zdr.zavarovanje, ce nimam 3000€, da jih placam, zdravstvene storitve pa nujno rabim, saj brez operacije se dolgo ne bom zmozna za delo (mrtvicenje rok in nog zaradi hrbtenice?

Kaj lahko clovek z dolgom do zavoda za zdr.zavarovanje naredi, da pride do zavarovanja? Vlogo za odpis sem vlozila, odpisali so mi samo obresti za preteklih 7 let, glavnico zahtevajo se vedno. Kaj lahko naredim, da pridem do operacije in postanem potem delovno aktivna?

Se lahko zavaruješ preko družinskega člana ?

Če bi ti dovolili, pa ne vem.

Ne da se mi pisat, tukaj imaš razlago, kar pomeni, da tvoje nakladanje pač ne pije vode.

https://www.nucleus.si/kdo-placa-prispevke-za-socialno-varnost-ko-gre-samostojni-podjetnik-na-bolnisko/

Nehaj- kaksno nakladanje?

Dejstvo je, da imam neplacane prispevke iz naslova s.p., ki sem ga imela pred leti, vmes sem bila na socialni, zdaj nisem vec in si ne morem urediti zavarovanje zaradi neplacanih prispevkov – ne mi govoriti da ni res, ker je tocno tako kot pravim. Tekoce zavarovanje sem placala, pa mi vseeno velja samo zavarovanje za NUJNE storitve, ne veljajo pa mi druge storitve, ki niso zivljensko ogrozujoce.

Torej kako si naj sama, ce nimam druzinskih clanov, nisem na socialni, nisem na zavodu, imam pa dolg do zavoda za zdr.zavarovanja se od takrat, ko sem bila s.p., uredim osnovno zdr.zavarovanje, in ne samo za nujne storitve.

Mogoče probaj prek kake druge zavarovalnice. Če si na primer dolžna Vzajemni, probaj pri Generaliju, Triglavu… Sicer so med sabo povezane, tako da ne moreš kar neplačevati in skakati iz druge na drugo. Ampak morda bi pri kakšni od njih naletela na razumevajoče ljudi, ki bi razumeli tvoj problem. Če bi jim razložila in pokazala dokaze o tvojem sedanjem rednem plačevanju, bi videli, da nisi neka nategunka, ki samo vlečeš zavarovalnice za nos, ampak si se res le znašla v stiski. Naredi si spisek možnih zavarovalnic, se dogovori z vsako od njih za sestanek v živo, pripravi papirje in dokaze o plačevanju. Želim ti, da uspešno prideš do svoje operacije.

Kaj pa osebni stečaj ?

V tem primeru se dolgovi izbrišejo.

Odgovor na objavo uporabnika
Lupitalultita, 13.07.2021 ob 19:12

Nehaj- kaksno nakladanje?

Dejstvo je, da imam neplacane prispevke iz naslova s.p., ki sem ga imela pred leti, vmes sem bila na socialni, zdaj nisem vec in si ne morem urediti zavarovanje zaradi neplacanih prispevkov – ne mi govoriti da ni res, ker je tocno tako kot pravim. Tekoce zavarovanje sem placala, pa mi vseeno velja samo zavarovanje za NUJNE storitve, ne veljajo pa mi druge storitve, ki niso zivljensko ogrozujoce.

Torej kako si naj sama, ce nimam druzinskih clanov, nisem na socialni, nisem na zavodu, imam pa dolg do zavoda za zdr.zavarovanja se od takrat, ko sem bila s.p., uredim osnovno zdr.zavarovanje, in ne samo za nujne storitve.

Če si bila zaradi nesreče na bolniški, si na FURS oddala bolniški list in je bilo zavarovanje krito za obdobje, ko si bila na bolniški.  Če si bila kasneje na socialni, si imela prav tako pokrito zavarovanje.  Od kje ti potem puf?

Sploh pa ne vem, o kakšnem nepokritem osnovnem zavarovanju govoriš. Osnovno zavarovanje so prispevki, ki ti jih ni bilo potrebno plačevati, če si bila na bolniški.  Torej nisi plačevala dodatnega zavarovanja?

Ta dolg se ni zbrisal. Vseskozi se mi je nabiral, pa sem mislila, da mi ni potrebno plačati.

Živci so mi počili. Ima kdo Zolrix tablete?

Trol kretenski.

…imam samo nujno…

Kakšno nujno? Mar ni to osnovno?

A je to poleg osnovnega in dodatnega zavarovanja neka tretja oz. nova oblika zavarovanja?

Se pa spomnim, ko sem kdaj kaj urejal na Miklošičevi, da sem slišal, da so kakšni osebi rekli točno to – dokler ne poravnate obveznosti za nazaj ne boste zdr. zavarovani ali nekaj takega.

Vesel oče

Lupitalultita, 13.07.2021 ob 21:40

Ta dolg se ni zbrisal. Vseskozi se mi je nabiral, pa sem mislila, da mi ni potrebno plačati.

Živci so mi počili. Ima kdo Zolrix tablete?

Pri počenih živcih pomaga samo nevrokirurg, da ti jih zašije nazaj. Tega s tabletami ne moreš pozdraviti.

Izgleda, da ti poleg denarja za zdravstveno zavarovanje manjka tudi znanje o zdravju.

Tudi če ga imaš je skoraj kot da ga nimaš. V javni bolnici poleti ne delajo, po drugi strani pa koncesionarji delajo. Meni se ne zdi prav da se tako tišči koncesionarje naprej. 40 let nazaj ni bilo koncesionarjev in je bilo vsaj 2x manj zdravstvenega osebja pa čakalne dobe veliko manjše. Pa so ljudje ravno tako živeli 80 ali več.

Jaz.

Ena škatla 10 mg =10 eur.

Helex škatla 0.25 mg = 30 eur.

Prevzem samo osebno v LJ ali okolici (ne pošiljam).

Bivša, 13.07.2021 ob 20:21

Mogoče probaj prek kake druge zavarovalnice. Če si na primer dolžna Vzajemni, probaj pri Generaliju, Triglavu… Sicer so med sabo povezane, tako da ne moreš kar neplačevati in skakati iz druge na drugo. Ampak morda bi pri kakšni od njih naletela na razumevajoče ljudi, ki bi razumeli tvoj problem. Če bi jim razložila in pokazala dokaze o tvojem sedanjem rednem plačevanju, bi videli, da nisi neka nategunka, ki samo vlečeš zavarovalnice za nos, ampak si se res le znašla v stiski. Naredi si spisek možnih zavarovalnic, se dogovori z vsako od njih za sestanek v živo, pripravi papirje in dokaze o plačevanju. Želim ti, da uspešno prideš do svoje operacije.

Gre za osnovno zavarovanje, ki je pri ZZZS, ne za dodatno, ki ga nudijo 3 zavarovalnice.

In tudi dodatno, pa čeprav plačano, ne velja, če ni urejeno obvezno osnovno.

če te zanima, 14.07.2021 ob 00:55

Jaz.

Ena škatla 10 mg =10 eur.

Helex škatla 0.25 mg = 30 eur.

Prevzem samo osebno v LJ ali okolici (ne pošiljam).

Pogumni ti dilerji zdej, kar javno na forumih prodajajo…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close