Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek KAKO NAJ NAJBOLJE REŠIM?

KAKO NAJ NAJBOLJE REŠIM?

LEP POZDRAV
ŽE 7 LET ŽIVIM V ZAKONU KI JE POL NASILJA IN PONIŽEVANJA, POMAGAJTE MI KAKO NAJ NAJBOLJE REŠIM DA ODIDEM IZ TEGA PEKLA .NOČE SLIŠATI DA GA ZAPUŠČAM PO VSEH ISPADIH NASILJA IN PONIŽANJA ZNOVA ZAHTEVA DA ŽIVIMO KOT NORMALNI LJUDJE VEM IN ŽELIM ODITI SAMO KAKO NAJ KO MI GROZI VEDNO DA MI BO ZAGRENIL ŽIVLJENJE DA BO POSKRBEL DA ME BODO VSEPOVSOD VRGLI IZ STANOVANJA .KAKO MU NAJ DOPOVEM DA NE PRENESEM VEČ, DA NE ZMOREM VEČ DA MI JE MUČNA NJEGOVA BLIŽINA .PA MI JE ŽE OBLJUBIL PRED MESECEM ČE SE ME ŠE ENKRAT DOTAKNE DA LAHKO MIRNE DUŠE GREM DA ME BO PUSTIL PRI MIRU
PA JE SPET POKAZAL DA JE TO BILO Z FIGO V ŽEPU. ZDAJ VAM PIŠEM ZNOVA POŠKODOVANA SAJ ME JE VSO POGRIZEL PO ROKAL IN PO PRSIH
A NAJ GREM SPET NA POLICIJO IN ČAKAM KAKO BO POSTOPEK TEKEL POČASI KOT ŽE EN TEČE OD FEBRUARJA KO JE TAKO NARDIL POTEM PA PO 48 URAH PRISTAL NA PSIHIATRIJI ČEŠ NI VEDEL KAJ DELA
KAKO NAJ DOPOVEM ,DA SI GA NE ŽELIM VEČ?
SAJ NI PROBLEM VSE MU PUSTIM ZA MIR IN SVOJE ŽIVLJENJE
AMPAK BOJIM SE KAJ BO KO ODIDEM DA ME RES POL Z OTROKOMA DA MI GRENI ŽIVLJENJE NE VRŽEJO IZ STANOVANJA
KAKO BI VI NARDILI. KAKO BI VI ISPELJALI? NE MI O POLICIJI KO VSI VEMO KAKO JE KAKO POTEKA VSE POČASI NE MI O VARNI HIŠI LLAHKO SI NAJDEM STANOVANJE AMPAK KAKO SE GA ZNEBIT IN DOPOVEDAT ZDAJ JE PA RES KONEC DOVOLJ JE BLO
HVALA VAM
LP DANAJA
ZA VSAKO MNENJE VAM HVALA

Draga Danaja!

Vidim, da si že že tako globoko v lastnem obupa, da si dopoveduješ, da rešitev niti ni možna. Tvoja situacija ima tudi izhod, zate in za tvoja dva otroka. Zberi dovolj moči vsaj za njuno prihodnost in odidi. Ali si se že poskušala dogovarjati na Centru za socialno delo glede namestitve v varno hiše, recimo na drugem koncu Slovenije? Če te ima partner ves čas pod nadzorom in ti grozi z nasiljem se nikar ne zapiraj vase, kriči ženska na ves glas!!! Nenehno kliči na policijo in mogoče se bo kaj zganilo, zagrozi jim s klicem na medije, če ne bodo ukrepali, včasih zares zaležejo le take ekstremen grožnje! Odločila si se že, da tako ne gre več, nikar se ne oziraj nazaj Danaja.

morda, poskusi še te številke- Pelikan Karistas 01 366 77 21
Društvo za nenasilno kom. 01 434 48 22
02 250 17 36

Ženska čimprej poberi šila in kopita, vem da je težko, ampak naredi korak naprej, in se ga prasca reši, tako se boš rešila nasilja.

Sama osebo res ne vem kako bi to naredila. Najbrž bi šla k moji mami, ali pa si najdla stanovanje, zame je lažje, še nimam svojih otrok, najbrž bi se lažje znašla.

Kaj pa sorodniki???

HVALA VSAKO MNENJE DOBRODOŠLO
HVALA SAM TZEŽKO JE KO JE EN OTROK ŠTUDENT IN TO PRIDEN ŠTUDENT REČT ZDAJ GREM PA NA DRUGI KONEC SLOVENIJE. RADA BI MU DOPOVEDALA BODI ČLOVEK IN DAJVA ZMENVA SE GREVA VSAK SVOJO POT
IN NE MEČI POLEN POD NOGE LAHKO SE SREČAVA KAVO SPIJEVA SE POGOVORIVA O OTROCIH IN ADIJO.KO PA SAM PRIZNA ČE BI TI Z MANO TAKO DELALA KO JAZ S TABO TO POTEM KO PRIDE K SEBI IN MU JE ŽAL ,BI TE VERJTNO ŽE V SPANJU UNIČO. VEM DA TRPIŠ AMPAK VSTRAN OD MENE NE BOŠ ŠLA .
LP DANAJA

Danaja klin se z klinom izbija.Najdi nekoga da ga pošteno prebuta in mu pove zakaj jih je dobil.Ampak pošteno je mišljeno dobesedno tako da bo pristal v bolnici.Ker potem bo dobil strah in te ne bo več upal pretepat.Verjemi mi da je to res.Če se boš obrnila na prave ljudi je to zelo lahko izvedljivo.

Pijem pusim i devojke rusim!

Se strinjam s Kurec24cm. Probaj to. Veš če je otrok toliko star mu je tut lažje razložiti, pa saj najbrž vidi, kakšna je zadeva. Še vedno bo imel mamo in očeta. In mama bo srečnejša če bo ločena od očeta.
Ne podcenjuj svojega otroka. Vse to mu pušča posledice- psihične. Res je da se ne vidi na ven vendar verjemi, da bo (otroku) globoko pustilo posledice.
Naredi to zase. In za otroka.

Nehaj se že ukvarjat s tem, kaj on misli. Pa mu razlagat, pa dopovedovat. Reši sebe in otroke. Pred nasilnežem. Odidi in ne razlagaj. Saj bo sam videl, da te ni.

Vem, da se pocutis nemocno.
Ampak ljudje, ki bi ti pomagali obstajajo, samo na pravega moras
naleteti. Kot ponavadi povsod, se izkaze, da so v policiji, sociali ali
humanitarnih organizacijah ljudje, ki blefirajo, da opravljajo svoje delo,
so pa tudi ljudje, ki se bodo resnicno zavzeli in ti stali ob strani.
Samo obupati ne smes, bos ze nasla pravo pomoc. Isci jo.
Tvoj moz je bolnik in bo za sabo potegnil se tebe in otroke.
Ne sprasuj se, kako bos razlagala otroku zakaj si sla, vprasaj se,
kako mu bos kdaj razlozila zakaj tega NISI naredila. Kako se mu bos
opravicila, da si ga pustila ziveti v peklu, ga prisilila, da je dan za dnem
opazoval maltretiranje , bolestni sadizem, tvojo nemoc, pasivnost?

NAsilneza res lahko ukrotis z nasiljem, ceprav to ni ravno priporocljivo.
Vendar ti nekaj povem…s tabo dela tako, kot MU PUSTIS.
Ce bi prvic, ko te je zabolelo, vzela v roke likalnik in mu ga vrgla v glavo
(oprosti za pretiravanje, ampak…) bi si verjetno naslednic premislil.
Tako pa pac nekaznovano pocne, kar mu pase.

Bezi, VSE bo boljse kot zivljenje z njim.
VSE:

Tudi jaz se strinjam z nekaterimi, da bi bilo najbolje zanj, da bi tudi on enkrat okusil težo moških pesti. Kaj pa prijatelji, starši, drugi sorodniki, ti nihče ne more pomagati vsaj pri prvem koraku in te zaščititi in mu podkuriti? Mislim, da se po mirni poti ne boš mogla dogovoriti z njim, ker se ne more in noče obvladovati. Ti pa želim, da se rešiš agonije, verjamem, da je nasilje in tepež nekaj najhujšega, kar se lahko zgodi v enem razmerju. Vso srečo ti želim.

Dobre nasvete ste ji dali, tudi tista, da bi ga eden fajn prebutal ni napačna. Moti pa me to, ko ji svetujete, naj odide. On naj odide, ne ti Danaja.
Če se ne motim, obstaja en nov zakon al predpis, da takelim nasilnežem prepovejo nekaj dni domov. Pamet srečala ga pa nebo. Skela je dobr svetovala. Vsakič pokliči policijo, obrni se na socialno.
Ženske smo-so povečini preveč tolerantne in prenašajo nasilje, dokler ne kapne kaplja čez rob.

Dejstvo je, da je človek psihično moten pa še nasilen zraven. Po mojem ti je najbolje se obrniti k inštitucijam, ki imajo stakimi opravka in vedo kako je najbolje. Ne spuščaj se z njim v kakršen koli kontakt dokler ne ugotoviš kaj sploh narediti!

Zelo hudo mi je ko to berem, vendar enostavno ne vem kako bi ti pomagala, razen to, da ti tako kot vsi svetujem inštitucije, ki bi ti morale prisluhniti in ti nekako pomagati. Bodi vstrajna!
Obrni se na socialno službo, Karitas, Društvo za nenasilno komuniciranje, telefon v stiski, …. Predvsem pa vsakokrat, ko se ti zgodi nasilje z posledicami stopi do zdravnika (urgenca), da svoje poškodbe definiraš, tako boš imela nad nasilnežem tudi dokaze. Ne pozabi na policijo, če se niso odzvali do sedaj se mogoče bodo od zdaj naprej. Obveščaj ljudi okoli sebe (prijatelje, sorodnike, …) o nasilju, ki se dogaja pri vas doma.
Poskrbi za otroka, to je tvoja dolžnost in predvsem naj te ne bo sram govoriti o tem, tako se bo vedeli in razvedelo in našel se bo nekdo, ki ti bo pomagal.

Vso srečo in to čimprej.

lp

Čim bolj daleč. Ali s pomočjo drugih ali pa zberi moč in voljo in enostavno odidi. Moški, ki izvaja nasilje nad žensko, sploh ni vreden, da živi.

LP

Danaja, mogoče bom malo krut.

Ti moraš najprej sama pri sebi razčistiti, kako si sploh prišla v zvezo s takim psihopatom. Ne verjamem namreč, da je bil na začetku “popolnoma drugačen”, to so pravljice, človek se ne spremeni čez noč.verejtno je imel tak karakter že od začetka, ti pa si si zatiskala oči, ker te vsaj tepel ni (takrat še ne), oz. si padla na njegovo zlagano podobo, ki je bila pač takšna, na katero marsikatera naivna ženska nasede.

Šele ko boš prepričana, da si takšnega moškega ne želiš več, bo tvoj problem rešljiv.DRugače obstaja velika verjetnost, da boš končala ob enem, ki bo imel podoben karakter, pa boš prišla iz dežja pod kap.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

enkrat sem brala zgodbo (seveda iz amerike), ki se mi je zdela povsem neverjetna, a je bila še kako resnična. pomagala mi je doumeti kako se lahko nekateri sprijaznijo s svojo usodo in si v svojih glavah dopovedujejo, da boljsega življenja za njih ni. dekle stara 20 let je štopala k svoji prijateljici. ustavi ji par z malim otrokom – ona prisede in odpeljejo se. kmalu zatem on ustavi avto, jo spravi ven, prebuta in jo vrže v prtljažnik. nadaljuje doma – posilstva, ponižanje, mučenje, posilstva, spanje na tleh, v zaboju, pod posteljo para. žena nič ne reče – sodeluje, ker se boji. dekle tako živi, se sprijazni, postane del družine – spolna sužnja in deklica za vse. nekoč jo celo odpelje domov in se predstavi kot njen zaročenec. in ona ne spregovori. hodi po krih in mleko, mimo policijskih avtomobilov. še vedno ne spregovori. celih 7 let je živela v takšnem razmerju, nakar se je vse zaključilo…
niti ni pomembno kako, a vendar – vidiš vzorec?

že pred mnogimi leti sem dojela, da nihče ne poskrbi zate. nič ne pade kar iz neba. vsaj povprečnemu človeku ne. za vse se moraš truditi, za vse delati. manipulirati v danih situacijah in tudi v najslabšem potegniti ven najboljše. tako preživiš in tako poskrbiš zase. in če imaš otroke, se trudiš dvojno. za otroka si vzor, a ne glede na to ali slab ali dober – vzor si. verjamem, da si vsak lahko spremeni življenje in da nikoli ni prepozno. potreben pa je pogum in srce leva, da se zmoreš boriti za to, kar verjameš, da je prav, pravično.

ne glede na to kaj in kako se boš odločila – moža ti naj nikoli ne bo žal. pokvarjena baraba je in če ti bo hotel slabo – ti bo to tudi storil. in prav vseeno mu bo, če boš pristala v bolnici ali mrtvašnici.

in kako naj najbolje rešiš? samo en način je, da to rešiš – da se rešiš.

LEP POZDRAV VSEM
VSEM NAJLEPŠA HVALA ZA NASVETE SAJ MI JE VSE JASNO DA MORAM IT JA
TAKO KAJ SE TIČE SORODNIKOV IMAM BRATA SESTRO OČETA ŠE AMAK VERJAMITE DA SE JIM NITI SANJA NE KAJ PREŽIVLJAM SAJ NISEM NIKOMUR ŠE NIČESAR POVEDALA TISTI TRENUTEK RES NEMOREM NIČESAR KER MI VSE POBERE OD TEL. ŠE OČALA KO SO MI ŽIVLJENSKEGA POMENA .
BOM ODŠLA SIGURNO JA ŽELELA SEM SAMO NEKAJ REŠIT NA ČLOVEŠKI NAČIN PA SEM MISLILA DA IMA KDO IDEJO KAKO, SAJ JE SAMA NIMAM VEČ.TAKO DA VIDIM DA JE TUD VI PRIJATLI NIMATE SEM SE POTOLAŽLA ,DA RES NI VEČ KAKRŠEN KOLI KOMPROMIS Z NJIM.GROZA DANES MI PA PONUJA GRADOVE V OBLAKIH PA PROSI NAJ MU DAM ZADNJO ŠANSO VSAJ DO NOVEGA LETA. NESMEM REČT NE NEDAM TI KER POL ŠE V SLUŽBO NEBI ŠEL SAM DA ME STRAŽI DA NE ODIDEM. MORAM VAM PA POVEDATI SEM SE ODLOČLA NE ŠANSO DO NOVEGA LETA AMPAK ODŠLA BOM BREZ BESED DO NOVEGA LETA JUTRI IMAM ŽE RAZGOVOR ZA STANOVANJE IN UPAM DA MI USPE NE UPAM VERJAMEM DA MI BO. TAKO LEPO NA TIHO BOM ODŠLA V MIR.JA JE ZAKON DA GA ODSTRANIJO VENDAR SE BI VEDNO VRAČAL.MU JE PRELEPO DA BI SE ON IZSELIL IZ HIŠE.MIR, MIR SAM TO JE VAŽNO IN NIČ VEČ STRAHU SI ŽELIM HIŠO PA KAR NAJ IMA .
HVALA VAM ISKRENA
DANAJA

Danaja,

dvomim, da sorodniki niso še ničesar opazili (glede na to, da je en otrok študent, sklepam, da tvoj zakon traja že precej časa). Po moje so opazili, pa bogve zakaj niso tega pokazali.

Naj ti povem mojo najstniško izkušnjo – da boš lažje razumela, kaj preživlja tvoj otrok: sama sem odraščala v družini, kjer definitifno ni bilo vse vredu, ni bilo sicer toliko fizičnega nasilja (nekaj tudi), pa veliko psihičnega, obojemu je botroval alkohol. Očeta sem hkrati ljubila (ko je bil trezen in normalen) in sovražila (ko ni bil tak). Veš, kaj je bila moja največja želja?? Da bi z mamo odšle proč!!! Nisem prenašala njene (in sestrine ter moje) bolečine. Kljub temu, da sem očeta na nek način imela rada, sem želela proč!! Spomnim se, da sem mamo ob nekem napadu rotila, da odidimo proč. Pa je vztrajala. Ne vem zakaj. Včasih sem tudi do nje občutila jezo/bes, ker vzrtaja in s tem tudi naju s sestro pušča v peklu. Takšno otroštvo pusti na človeku trajen pečat.

Verjemi, da tudi tvoji otroci občutijo tvojo bolečino ter tebi (in sebi) želijo srečnejše življenje.

Postavi se na svoje noge. Če se ne moreš v prvi sili zatečti k sorodnikom, ker so predaleč, se obrni na kako varno hišo.

Držim pesti zate.

Moj prijatelj je imel ljubico.Njegova žena je zvedela in bila čisto tiho.Niti omenila ni in niti namignila da kaj ve.To je trajalo približno eno leto.Med tem časom si je pridno polnila svoj račun.Lepega večera pride prijatelj domov in kaj zagleda ,prazno stanovanje.Žena je pobasal med tem časom ko je bil v službi svoje stvari nekaj malega pohištva otroka in odšla.To se je zgodilo pred desetimi leti in še dan danes ne ve kje je.Policija jo je iskala kot pogrešano.So jo našli ampak on ni nikoli prišel do podatkov kje živi.Tako da danes niti ne pozna svojega otroka.Jo pa je iskal po celi severovzhodni Sloveniji in brez uspeha.Upam Danaja da se boš iz te zgodbe kaj naučila.

Pijem pusim i devojke rusim!

Torej. Še en predlog.

Pravi, da ti bo zagrenil življenje. Kako sploh lahko še bolj, če ti ga že sedaj neznansko greni? Pravi, da te bo izselil iz vsakega stanovanja. Kako le? Od kje mu moč? Nima take moči. Nasilen je, potem pa od tebe želi, da se ti smili. Je morda kje vmes še alkohol?

Ustrahuje te in edino nad tvojim strahom ima moč. Ko boš uvidela, da so vse prazne marnje kar govori, se mu boš lahko postavila po robu. Problem je fizično nasilje. Dobi se enega bodygarda. In vsakič, ampak res vsakič kliči na policijo. Pojdi na vse organizacije. Trenutno ne boš morala reševati ničesar drugega kot to, da se rešiš nasilneža. Glede otroka se e sekiraj. S teboj bo šel in se že nekako znašel v boljši situaciji, kot je sedaj. Čeprav otroci včasih delujejo, kot da se nočejo umešavat ali kaj podobnega, zelo dobro zaznava situacijo med vama. In še to, otroka vzgajaš, da je tako nasilje sprejemljivo. Morda po povzel vzorec, če ne boš nartedila nič inbo enak do svojega partnerja/partnerke ali svojega otroka.

Samo korak je treba, nato drugi in potem bo šlo samo od sebe. Naredi, držim pesti.

Danaja!
Tvoja odločitev je edino pravilna, po možnosti naj niti ne ve, kam greš. Vse stori na tiho, in zagotovi si kako pomoč v ženski svetovalnici, ali kjerkoli drugje. In naj čim več ljudi izve za njegovo početje, vsaj takšnih, ki imajo moč pomagati.
Tistim pa, ki mislijo, da bi ga bilo najbolje premlatiti pa le toliko v znanje, da so
ti ljudje res sposobni vsega, in bi se krepko maščaval njej, tako, da takšno dejanje ne pride v poštev.
Tebi Danaja želim trdno voljo. lp

Danaja, za lažje branje izklopi velike črke, tukaj pravimo takim da se derejo;

Pozabi, da se boš lahko kaj na miren način z njim zmenila. Vsaka šansa ki mu jo daješ, podaljšuje njegovo nasilje. Raje misli na to, kako in kam se boš lahko odselila; takrat pričakuj povečanje njegovega nasilja. Že zdaj se zglasi v društvu za nenasilno komunikacijo, lahko dobiš veliko uporabnih in nujnih nasvetov. Z njim ne boš nikoli dosegla nobenega normalnega dogovora.

Bilo bi lepo, če bi se res dalo takega norca odstraniti iz življenja žensk, vendar nismo še tako daleč. Če ženska želi mir, mora za to žrtvovati odselitev iz skupnih prostorov in vse, kar to prinese zraven.

Vsako podaljševanje, do novega leta, kot praviš, ti bo prineslo novo nasilje in nov podaljšek. Upam, da se zavedaš, da tega ne bo nikoli konec. Rabila boš veliko moči in odločnosti. Čim manj se z njim pogajaj in kregaj, nadaljuje svojo pot. Veliko sreče ti želim, javi se še kaj.

Danaja, pojdi v varno hišo. Zdi se mi, da si Štajerka, tako da pokliči to številko: (02) 480 11 86 ali (02) 480 11 87. Ta je pa v Celju: (03) 492 41 70 Varne hiše so ravno za take primere, kot je tvoj. Da si na varnem, da ti ne bo mogel greniti življenja, da se lahko zbereš, si nabereš novih moči in začneš normalno živeti. Veliko trdne volje ti želim.

Ma Danaja, brez zamere, ma zakaj se tako malo ceniš?? Veš, da te drugi spoštujejo točno toliko kolikor se sama? Si se kdaj vprašala, zakaj pustiš (že toliko časa) da tako dela s tabo in da mu s tem, ko nič ne narediš daješ še večjo moč? In kaj otroka s tem učiš!? Nekje ob poti se bo odločil – ali biti žrtev ali napadalec… Vzrok je nekje v tebi, veš. In če ga ne boš odstranla, boš spet, kot je že nekdo napisal, naletela prav na enakega. Sej vem, da je lahko rečt pojde, zaslužiš si najboljše ampak v to moraš verjeti tudi in predvsem sama.
Jaz ne bi bila z nekom, ki bi se mi 2x zlagal ali me 1x prevaral.

LEP POZDRAV
Vsem iskrena hvala za odgovore ,ravno danes imam že prvo srečanje v društvu Samsar ki upam mi bo v veliko pomoč.Tudi stanovanje sem si že našla nažalost je vseljivo takoj po novem letu ke obnova še ni zaključena.
Tako da je moja odločitev vsekakor fiksna da odhajam.Apak moram vam povedat da je sedaj ko neka ovčka pošilja sms in se opravičuje da mu je žal kaj je spet nardil da je res to zadnjič moj odgovor je tebi je žal mene pa boli. Po vsem pa češ ne razume in je z mano neki narobe pravi ,ker si ne želim njegove nežnostiin .Ker pa delam med ljudmi ki vedno najdemo neko rešitev sem pač mislila ,da jo bom tukaj tudi našla in šla narazen ko človeka vendar res sam ogonijo bi povečala če bi še čakala sebi in otrokoma.
lp danaja

Prosim čimper pejdi stran, ne mu verjet, laže se. bolan je .
Misli na svoje otroke, nepopravljivo škodo jim dela.
Ti si sama njega izbrala, oni ga niso, še enkrat, reši se ga, ker je prasec BOLAN.

Srečno, misli na otroke

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close