Kako naj kupim novo kuhinjo, če?
Kako naj kupim novo kuhinjo, če imam 1500 dohodkov?
Kuhinja je cca. dolžine 8m, vse aparate rabim, razen ameriškega hladilnika, ki je nov.
Po prvotnih izračunih brez aparatov me pride 8900+Miele pečica, plošča, pomivalni še pomivalno korito, nove napeljave in tla, malarija in štekerji, skupaj na 20 tisoč…pa da še sanjam o granitni plošči…
Ta naj bi vzdržala še 50 let, kot me je držala prejšnja.
Kako si drugi kaj privoščite?
Anonimno7788899, 29.08.2025 ob 10:21
Kako naj kupim novo kuhinjo, če imam 1500 dohodkov?
Kuhinja je cca. dolžine 8m, vse aparate rabim, razen ameriškega hladilnika, ki je nov.
Po prvotnih izračunih brez aparatov me pride 8900+Miele pečica, plošča, pomivalni še pomivalno korito, nove napeljave in tla, malarija in štekerji, skupaj na 20 tisoč…pa da še sanjam o granitni plošči…
Ta naj bi vzdržala še 50 let, kot me je držala prejšnja.
Kako si drugi kaj privoščite?
S 1500 dohodkov, bo treba kupit nekaj cenejšega s cenejšimi aparati. Ali pa malo podaljšat življenjsko dobo obstoječe kuhinje.
Privoščimo si tako, da naprej realno pogledamo na naše finančne zmožnosti in potem primerno temu izberemo rešitev. Samo je znano, da pri nas narod zelo slabo računa. Če maš plačo in keš za Cliota, pol pač kupiš Cliota.
In pogledaš, če lahko delaš dodatno kaj poleg, da zaslužiš za Focusa. Itd, od Focusa naprej.
Z jurja in pol plače kuhna za 20 jurjev je finančni samomor. Razen, če imaš 10 čukov že na strani.
Kot zgleda imaš dva večja stroška. En so pripravljalna dela kot so nove napeljave, obnovitev tal (parket?), beljenje. Drug pa kuhinja z aparati. 8m je kar konkretna dolžina, razmisli o kakšni cenejši varianti kot je Ikea. Če si prejšnjo kuhinjo imela 50 let, potem naslednje zagotovo ne boš. Razen če boš živela 100+ let.
Tako da takšne stvari planiramo. Leta vnaprej. Sploh če imaš nizke dohodke. Veš da boš moral enkrat menjat ko se nekam vseliš. Ali pa ko kupiš avto. Ali plašč, ali karkoli pač. In za to varčuješ. Tudi če zelo malo. Ampak varčuješ. Če lahko kredit oz. obroke odplačuješ, lahko tudi varčuješ. Če pa se en dan zbudiš in te šokira da moraš 50 let staro kuhinjo menjat….no potem pa ne vem kako naj ti pomagam 🙂 Če misliš da ti bodo novi aparati (nima veze katera znamka) zdržali več desetletij, ti pa res ni več pomoči 😀
Btw….ikea kuhinja 8m te pride z aparati vred manj kot pol tega kar si ti naračunala. Z granitnim pultom verjetno 😀
ferdfe, 29.08.2025 ob 10:53
Kot zgleda imaš dva večja stroška. En so pripravljalna dela kot so nove napeljave, obnovitev tal (parket?), beljenje. Drug pa kuhinja z aparati. 8m je kar konkretna dolžina, razmisli o kakšni cenejši varianti kot je Ikea. Če si prejšnjo kuhinjo imela 50 let, potem naslednje zagotovo ne boš. Razen če boš živela 100+ let.
prejšnja je bil po naročilo iz hrasta, točno 54 let. aparati gorenje cca. 30 let.
edino kredit Leanpay ponuja na 84 mesecev, toda, če me pride 15 tiso doplačam še 4 na 84 mesecev. po 100 mesečno
Forum je zaprt za komentiranje.