kako na Sicilijo?
Bili smo 4, z enim avtom, vsega skupaj pribl. 2 tedna. Kakor smo računali, je na vsakega prišlo pribl. 300-400 €, to vključuje hrano, cestnine, bencin, kampe, vstopnine … pravzaprav vse. Šli smo v smeri Taormina-Catania-Siracuse-Agrigento-Trapani-Palermo-Cefalu-Messina, mest smo se večinoma izogibali. Kaj se splača pogledat …. o tem je veliko že napisano tu gor, tako ali tako pa odkrivaš spotoma. Mi smo se bolj držali obalnih delov, nekaj notranjosti, malo mest.
Vožnja – ja, v mestih je kar šok 🙂 Za njih ne obstajajo pasovi, vozijo vsepovprek, kar rinejo na cesto, tako da moraš pazit z vseh strani. Ko prideš dol s trajekta, padeš direkt v to :)) Nekako se navadiš, mi smo avto pripeljali domov brez bušk. Res je, ceste so ok, avtoceste je že kar nekaj, čeprav čisto na jugu je še dolgo ne bo, med Milazzom in Messino pa jo že zaračunavajo. Nevarna pa ni, vožnja namreč. Glede na to, kako vozijo, sem presenečena, ker smo videli eno samo nesrečo, pa še to sta se dva samo mal skup treščla.
Aja, še kampi. Za 4 osebe z enim avtom in 2 šotoroma je bilo v od 24-34 € (od 15-18 € za dve osebi). Ker še ni bla glavna sezona, se zna zgodit, da ti kje mal spustijo, drugje se mal zmislijo … Ni pa velikih odstopanj.
Cene na splošno primerljive z našimi, nič ni kaj občutno dražje. Edino vstopnine imajo nabite, ampak na koncu so tudi že tiste razvaline vse iste :))
Trajekti na Sicilijo (v Messino) vozijo iz dveh mest – Ville San Giovanni in Reggio di Calabria, ki sta pribl. 30 km drug od drugega. Kart ni potrebno kupit vnaprej, ker so trajekti zelo pogosti. za na Sicilijo smo ujeli enega, za katerega smo plačali 9 € vse skupaj (4 os. in avto, pomoje so zaračunali le avto), nazaj pa 2 osebi (2 sta šla prej domov) z avtom 21 al 22 €. Odvisno tudi od ladijske družbe, pri kateri kupiš (oz. od katere je trajekt). Ampak mi smo šli na prvega, ki je bil, mislim, da nima smisla prav izbirat. Voziš se pribl. pol ure.
Forum je zaprt za komentiranje.