Kako na podlagi avta, oblačil veš kako bogat, reven je človek?
Kako pa ti veš kake majice kupuje Zucerkberg? A osebno tebi polaga račune, da veš?
Veš eno je ali lahko kupiš, drugo pa je, če si dejansko tako butast, da daš 250€ za majico.
Jaz verjamem, da lahko marsikdo da za majico 250€,a mapk zakaj za vraga bi bil človek tako neumen, da bi to počel?
Blebetaj kolikor hočeš, ampak nakup majice s kratkimi rokavi za 250€ je neumen nakup. Nobena majica ni toliko vredna. Torej?
Sicer pa, ko se tako spoznaš na majice za 250€ (jaz se ne), daj mi povej, če je po 50 letih in recimo 500 pranjih še taka kot nova? Namreč, če je taka cena, mora tudi biti kvaliteta vrhunska.
Eh ta pravim bogatašem nikoli ne bi presodil, da so bogati. Se niti ne želijo metati ven in izstopati, ker vedo, da se folk takoj pripopa na njih iz koristoljubja.
Se spomnim sem pred leti sla na banko, se pozanimat za vecji kredit, jaz mlada z ok placo, oblecena bolj preprosto, bil usluzbenec na zacetku zelo prijazen, ko sem mu povedala, koliko kredita bi vzela in kaksno placo imam, je z mano ze zacel govorit bolj osorno, na nadaljna vprasanje je s tezavo odgovorjal…
neavtka, 18.07.2021 ob 08:35
Kako pa ti veš kake majice kupuje Zucerkberg? A osebno tebi polaga račune, da veš?
Veš eno je ali lahko kupiš, drugo pa je, če si dejansko tako butast, da daš 250€ za majico.
Jaz verjamem, da lahko marsikdo da za majico 250€,a mapk zakaj za vraga bi bil človek tako neumen, da bi to počel?
Blebetaj kolikor hočeš, ampak nakup majice s kratkimi rokavi za 250€ je neumen nakup. Nobena majica ni toliko vredna. Torej?
Sicer pa, ko se tako spoznaš na majice za 250€ (jaz se ne), daj mi povej, če je po 50 letih in recimo 500 pranjih še taka kot nova? Namreč, če je taka cena, mora tudi biti kvaliteta vrhunska.
Ali je vredna v smislu utemeljenosti cene s stroški izdelave ali ne, je vseeno. Gre za to, da on more mojstra krojača plačati, da mu naredi majico po meri, večina nas tu pa si česa takega niti v sanjah ne more privoščiti… Morda sem ter tja eno ali dve obleki za posebne priložnosti v življenju. On pa si to more privoščiti na ravni peri-deri majčke. Reci kar hočeš, je precej nenavadno iz našega zornega kota. Izstopajoče. Opazno.
In kot sem že poprej napisal, je takšno artikuliranje zavisti sila neustrezno. Premalo se zavedamo, da sodobna ekonomija temelji na produkciji nesmislov oz. luksuza. Praviš, da je 200 ali 300 evrov za majčko preveč? Res? Malo pomisli… Pokličeš krojača, pokramljaš z njim… Se zmeniš za termin… Pa je šlo četrt ure… Nato merjenje, izbira barv, materialov,… 1 ura. Nato krojenje, prvo šivanje… 2 uri? Nato pomerjanje, popravki, likanje in predaja kupcu… Hej, saj je samo dela brez materiala za 5 ali več ur. Če damo eno tako slovensko urno obrtniško postavko, je samo dela za nekih 100 – 150 evrov. Plus material in stroški…
In na koncu vprašanje: je idiot in, ki omogoča obrtnikom preživetje, ali ti, ki z nakupi v KIK-u pomagaš pri razkroju domače obrti v tvojem življenjskem okolju?
neavtka, 17.07.2021 ob 10:14
Tule je ena tema, ko en razlaga o socialcih v trgovinah, da to vidi že po avta in oblačil ve, da so sami socialci.
Zdaj pa me zanima kako na podlagi avta, oblačil veš kako gre finančno tisti osebi?
Kako veš ali je oseba brez službe, s slabo plačano službo, s super plačano službo…?
Kako sploh veš kdo je lastnik avta? Kaj, če je rent-a-car ali pa službeno avto?
A se izobrazba tudi vidi iz avta, oblačil?
Ja pa seveda, razložite mi kako po oblačilih veš kako je s financami tiste osebe. Se izobrazba tudi vidi?
Kaj pa, če se človek vozi s kolesom v službo, po opravkih? A je izobražen, neizobražen, reven, bogat?
Tisti, ki si izmišljajo te teme, so še bolj revni od socialcev.
Denar mi ni prinesel občutka za modo in oblačenje tako da vztrajam v kavbojkah H&M in podobno majicah in trenirkah. Za avte mi je pa isto vseeno zdej, kot mi je bilo prej. Mora vozit, pa servis mora bit blizu.
Mislim, da je na podlagi videza, sploh pri mlajših generacijah, ne ogoče zagotovo ocenit finančno stanje.
iDESI, ti si moški? Res odličen jezik. Pa oprostite moški, biološko pogojeno.
Razumem tvoje pisanje. Se pa čudim, da se ti ljubi matrati na mon-u, kjer skorajda ne naješ sogovornika na tem nivoju. Mislim na konkretno temo, ne na jezik. In ta miselni prepad se vsako leto rapidno poglablja.
Pač pa res zanimiva, čeprav predvidljiva razmišljanja.
Črički, 18.07.2021 ob 11:14
iDESI, ti si moški? Res odličen jezik. Pa oprostite moški, biološko pogojeno.
Razumem tvoje pisanje. Se pa čudim, da se ti ljubi matrati na mon-u, kjer skorajda ne naješ sogovornika na tem nivoju. Mislim na konkretno temo, ne na jezik. In ta miselni prepad se vsako leto rapidno poglablja.
Pač pa res zanimiva, čeprav predvidljiva razmišljanja.
Zanimivo, nivo mona poznaš v piko, desijevega spola pa ne!
Jea right željko, laži mi ti vjerujemo, dokler ne objavijo tvojih poslobnih rezultaov 😉
iDESI215, 18.07.2021 ob 09:07
Ali je vredna v smislu utemeljenosti cene s stroški izdelave ali ne, je vseeno. Gre za to, da on more mojstra krojača plačati, da mu naredi majico po meri, večina nas tu pa si česa takega niti v sanjah ne more privoščiti… Morda sem ter tja eno ali dve obleki za posebne priložnosti v življenju. On pa si to more privoščiti na ravni peri-deri majčke. Reci kar hočeš, je precej nenavadno iz našega zornega kota. Izstopajoče. Opazno.
In kot sem že poprej napisal, je takšno artikuliranje zavisti sila neustrezno. Premalo se zavedamo, da sodobna ekonomija temelji na produkciji nesmislov oz. luksuza. Praviš, da je 200 ali 300 evrov za majčko preveč? Res? Malo pomisli… Pokličeš krojača, pokramljaš z njim… Se zmeniš za termin… Pa je šlo četrt ure… Nato merjenje, izbira barv, materialov,… 1 ura. Nato krojenje, prvo šivanje… 2 uri? Nato pomerjanje, popravki, likanje in predaja kupcu… Hej, saj je samo dela brez materiala za 5 ali več ur. Če damo eno tako slovensko urno obrtniško postavko, je samo dela za nekih 100 – 150 evrov. Plus material in stroški…
In na koncu vprašanje: je idiot in, ki omogoča obrtnikom preživetje, ali ti, ki z nakupi v KIK-u pomagaš pri razkroju domače obrti v tvojem življenjskem okolju?
Jao, Desi: od kje pa ti veš kako kupuje Zuckerberg? In, če vse v detajle veš, daj odgovori že na zastavljeno vprašnje: bo ta famozna majica za 250€ zdržala 50 let in bo po 500 pranjih skoraj taka kot nova? Če ja, potem je to pameten nakup. Če ne, potem je neumen nakup.
Pa spet nekaj obtožuješ, nakladaš v tri krasne. Ne poznaš me pa trdiš, da nabavaljam majice v Kiku. Ti imaš vedno take navade, da ljudi, ki jih ne poznaš kar po svoje obtožuješ? Po tej logiki sklepam, da tudi o teh majicah za 250€ nimaš pojma, samo nakladaš v tri krasne. Tako kot o meni trdiš, da nabavljam v Kiku, tako je tudi vse ostalo tvoje nakladanje.
HALOŽANKA, 18.07.2021 ob 10:53
Tako dolgo sem že na svetu, da sem bogataše videla in ocenila za povprečneže, tiste “tapogumne” s hudim minusom na računih in večimi rdečimi podjetji, pa za bogataše.
E meni ta detektor za “embalažo” ne dela, zato me embalaža več ne zanima, pač pa vsebina.
TOčno tako :). Se močno strinjam.
Pa še ena moja prigoda s šiviljo. Sem imela po meri narejeno obleko za maturantski (pa ne po moji želji, jaz sem se temu upirala). Nadležno do kraja. Pa merjenje pa pomerjanje pa spet merjenje pa spet… 100x bolje, da greš v trgovino, preveriš kaj imajo, pomeriš, plačaš in stvar rešena.
Kar se tiče šivilje in krojačev: samo in izrecno samo takrat še, ko je treba kako oblačilo popraviti, skrajšati, zožati ali kaj takega. Da pa bi zapravljala čas za po meri narejeno: niti pod razno.
In izjemno težko verjamem, da bi kdo tratil čas za to, da bi si dal delat majico s kratkimi rokavi pri šivilji, krojaču in zapravljal čas za nadležne meritve, pomerjanja.
Bolj ko je človek neumen – bolj ocenjuje druge po nekih “vsem jasnih” kriterijih, ki pa v resnici ne povedo čisto nič..
Že sama beseda “socialci” je izraz z družbenega dna, ki ga med bolj intelektualno ali pa tudi kvalitetnejšo finančno družbo ne boš slišala.
Sicer pa tako, kot zgoraj pravi Haložanka.
neavtka, 18.07.2021 ob 14:07
Pa še ena moja prigoda s šiviljo. Sem imela po meri narejeno obleko za maturantski (pa ne po moji želji, jaz sem se temu upirala). Nadležno do kraja. Pa merjenje pa pomerjanje pa spet merjenje pa spet… 100x bolje, da greš v trgovino, preveriš kaj imajo, pomeriš, plačaš in stvar rešena.
Kar se tiče šivilje in krojačev: samo in izrecno samo takrat še, ko je treba kako oblačilo popraviti, skrajšati, zožati ali kaj takega. Da pa bi zapravljala čas za po meri narejeno: niti pod razno.
In izjemno težko verjamem, da bi kdo tratil čas za to, da bi si dal delat majico s kratkimi rokavi pri šivilji, krojaču in zapravljal čas za nadležne meritve, pomerjanja.
Kar se tiče oblek po meri – ni nujno samo zapravljanje časa; krojač ti lahko pride v pisarno in ima potem tvoje mere shranjene pri sebi. Obvestiš samo, ko se ti pomembno spremeni teža in takrat prilagodi.
Sam imam par oblek po meri – in sicer službeno in elegantno večerno, pa jih kar rad nosim; vseeno bolje stojijo kot večina kupljenih – in pa – so unikat.
Ne vem kaj se prepirate, bolj kot kaj kdo nosi/vozi je pomembno, kako to počne.
Blefer lahko obleče/vozi najdražje stvari, v resnem poslovnem svetu bo hitro zaključil, dočim nekdo, ki obvlada, lahko pride tudi v blagovniški konfekciji in bo uspel.
Tekma, o kateri govori desi, v resnem poslovnem svetu ne obstaja, obstaja pa med japiji in povzpetniki, ki ne dosegajo nekih resnih poslovnih in osebnih rezultatov.
viona, 18.07.2021 ob 15:28
Ne vem kaj se prepirate, bolj kot kaj kdo nosi/vozi je pomembno, kako to počne.
Blefer lahko obleče/vozi najdražje stvari, v resnem poslovnem svetu bo hitro zaključil, dočim nekdo, ki obvlada, lahko pride tudi v blagovniški konfekciji in bo uspel.
Tekma, o kateri govori desi, v resnem poslovnem svetu ne obstaja, obstaja pa med japiji in povzpetniki, ki ne dosegajo nekih resnih poslovnih in osebnih rezultatov.
No, ne vem, kaj kdo smatra kot resne poslovne ljudi in kaj ne. Sam jemljem poslovne stike resno, čeprav gre ponavadi zgolj za družinske firme.
Tudi moram skromno priznati, da nimam opravka z dejavnostmi, kjer konkurenčnega boja in tekmovanja za prestižno pozicijo v branži ni, tako da tvojih izjav ne morem ne potrditi, ne zanikati.
Moje izkušnje so pač precej omejene na Nemčijo, VB, Švico, Francijo in Italijo, zato tudi govorim iz tega ozkega referenčnega okvirja.
Verjamem, da imate nekateri tudi druge izkušnje in zanimivo bi bilo prebrati na temo dinamike odnosov v teh krogih.
rok-1, 18.07.2021 ob 14:51
Kar se tiče oblek po meri – ni nujno samo zapravljanje časa; krojač ti lahko pride v pisarno in ima potem tvoje mere shranjene pri sebi. Obvestiš samo, ko se ti pomembno spremeni teža in takrat prilagodi.
Sam imam par oblek po meri – in sicer službeno in elegantno večerno, pa jih kar rad nosim; vseeno bolje stojijo kot večina kupljenih – in pa – so unikat.
Majice s kratkimi rokavi ti tudi dela krojač?
neavtka, 18.07.2021 ob 13:45
Jao, Desi: od kje pa ti veš kako kupuje Zuckerberg? In, če vse v detajle veš, daj odgovori že na zastavljeno vprašnje: bo ta famozna majica za 250€ zdržala 50 let in bo po 500 pranjih skoraj taka kot nova? Če ja, potem je to pameten nakup. Če ne, potem je neumen nakup.
Pa spet nekaj obtožuješ, nakladaš v tri krasne. Ne poznaš me pa trdiš, da nabavaljam majice v Kiku. Ti imaš vedno take navade, da ljudi, ki jih ne poznaš kar po svoje obtožuješ? Po tej logiki sklepam, da tudi o teh majicah za 250€ nimaš pojma, samo nakladaš v tri krasne. Tako kot o meni trdiš, da nabavljam v Kiku, tako je tudi vse ostalo tvoje nakladanje.
Mislim, da sem že večkrat napisal, da sam ne kupujem pri omenjenem krojaču, tako da njegovih izdelkov ne morem ocenjevati.
Glede ostalega pa… Nekaj širine pa res pričakujem od kolegov pri debati. Verjamem, da smo vsi sodelujoči vendar toliko zreli,da znamo razločiti figurativno prispodobo KIK-a v mojem zapisu od neposredne implikacije.
?
jaz tako, 18.07.2021 ob 15:04
Običajno, ko vidim kakšnega z avtomobilom ‘dragih’ znamk, najprej pomislim, da gre za še enega južnjaka. V Bosni moraš obvezno voziti Mercedesa ali WV, v Črni Gori BMV, Kosovarji imajo poleg teh še Audije…
Dobra :).
Jaz, ko vidim na AC za sabo črn BMW pa pomsilim: pazi se, šofer je ziher agresiven psiho, ki ne zna vozit, je pa zelo nasilen.
iDESI215, 18.07.2021 ob 17:04
Mislim, da sem že večkrat napisal, da sam ne kupujem pri omenjenem krojaču, tako da njegovih izdelkov ne morem ocenjevati.
Glede ostalega pa… Nekaj širine pa res pričakujem od kolegov pri debati. Verjamem, da smo vsi sodelujoči vendar toliko zreli,da znamo razločiti figurativno prispodobo KIK-a v mojem zapisu od neposredne implikacije.
?
Ja, oprosti no, ker ne preberem vseh tvojih izjav na monu in ne vem pri katerem krojaču ne naročaš. Veš pa seveda vse o krojačih majic s kratkimi rokavi. To pa seveda ti verjamem, če pa si tak strokovnja.
Še enkrat: direkt mene so obtožil, da hodim v KIK. Drugače povedano: rad podtikaš laži.
Forum je zaprt za komentiranje.