Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kako na letališču + sama na potovanje

Kako na letališču + sama na potovanje

Zanima me kakšni so postopki do tega da se vsedeš na letgalo in greš? plus tega, da bo na mojem letu treba prestopiti! zelo bi bila vesela vseh izkušenj 😀

Na potovanje se odpravljam sama, zelo mi je težko, saj še nikoli nisem šla sama na potovanje, sploh pa ne tako daleč. Kaj mi priporočate?

Hvala!

sploh nobenega problem:). takoj ko prides na letališče, najdi svoj Check-in, se postavi v vrsto, oddaj prtljago, potem najdej svoja gates (mas po štavilkah oz. črkah), gres tam cez rentgen, in pol je to to. pazi edina na prtljago (če gres na wc, jo vzemi s sabo), drugače pa čimbolj uzivaj, ne skrbi, edino proba priti na letališče dovolj zgodaj, da bos mela za vse cas. kam pa potuješ, če ni skrivnost?

šla bi v Španijo!

a mi lahko okoli tega check in -a mal bl razložiš prosim :D:D:D

Predvsem pazi kaj boš dala v ročno prtljago. Razno kozmetiko, olja za sončenje in podobne zadeve imej v prtljagi, ki jo boš oddala pri čekiranju.
Vse tekočine ki so večje od 1dl ti ne dovolijo nositi na letalo. razen, če jih nisi kupila v letaliških prodajalnah.
Se pa splača razmislit kaj boš nesla s seboj v letalo. V ročno prtljago se splača dat tudi težje stvari, ker oddano prtljago tehtajo in hitro lahko presežeš dovoljeno težo, to pa je lahko precej drago. Dovoljeno težo preveri na strani prevoznika. Nekateri prevozniki tehtajo tudi ročno prtljago-baje. Sam tega še nisem doživel.
Prtljago, ki jo boš oddala, si pa dodatno označi, da jo boš potem lažje spoznala. Sam imam navezan nek pisan trak-ni ravno lepo pride pa zelo prav kadat je na traku več podobnih kovčkov, ali pa,če ti kovček sesujejo do nerazpoznavnosti.

ja, tudi jaz bi te opozorila glede ročne prtljage: ne smeš imeti nobenih tekočin, kozmetike, nič takega, tako da priporočam da daš to v prtljago.

glede check in – ko prides na letalisce, takoj preveri tablo odhodi, in poglej kje se čekiraš (katera številka “čekirnice”), npr. Madrid, št. 45.
potek jo poiščeš, se postaviš v vrsto in je to to:)…pazi da ne prekoračiš teže prtljage, ker nekateri znajo težit, in plačaš za vsak + kg, 10 eur. s kateim prevoznikom letiš, pa iz kje. jaz sem v španijo letela z vuelingom, pa iz benetk, in ni panike, ker je letališče marco pollo majhno, tako da ima samo 1 terminal. če jih je več, potem ti na karti piše iz katerega terminala gre, in moraš iti na terminal. so pa na letališču posod tudi table, tako da nimas kaj zgresiti.

lepo potovanje

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close