Kako morejo zahtevat 2200 evrov za hotel v Porecu
To je pa odvisno kateri hotel in kaj nudi; sem že bil tam v hotelu, kjer ni sobe pod 200 eur/noč – in če v takem vzameš še all-inclusive varianto… zna biti drago.
Je pa lep hotel in ponudba na nivoju.
Nekaterim je važno in so pripravljeni plačat, drugim ni, tretji si pa zelo težko privoščijo. Izberi kar si lahko privoščiš in ti je všeč – saj ni treba rinit tja, kjer ti cena ali okolje ne paše.
Nemec, Avstrijec, Anglež, Rus,… bo z veseljem plačal toliko. Kaj misliš da imajo vsi 700€ plače al kako.
[/quote]
Neckermann ima kolone na ovinek, tudi tale poreški je ziher not, ker za tole ceno ga pa ne bi popolnili. Agencijske cene so v večini primerov dosti nižje, ampak vsake toliko pač pride tudi kak lojze, ki plača hotelsko ceno.
http://meneghetti.hr/posjetite-nas/wine-hotel/ ali pa http://stancijanegrin.com/index/Hrvatski/showstaticke/25/Cjenik/
Ne ena in ne druga nista tik ob obali, pa imata bolj ali manj vedno zasedeno (vsaj kolikor vidim, kadar se peljem mimo).
Te dragi hoteli so v sezoni že vsi polni. Že v predsezoni je bilo zelo polno. Cene so pa take zato, da ne more zraven primitivna raja, ki se ne zna obnašati. Tako so za v hotele slabše kategorije, kamor spadajo. Bogati hočejo uživati na nivoju, ne med primitivci na minimalcu. Zato tudi obstajajo hoteli, ki so samo za odrasle, nevzgojeni pamži nimajo vstopa do 18 leta in prav je tako.
Edina rešena violina s Titanika, je bila pred leti na avkciji prodana zbiralcu za 1.600.000 dolarjev…
Kako je lahko tako draga? Je pač edina.
Kako je lahko bila sploh nekomu prodana?
Ker se je našel nekdo, ki si jo je želel, ki ni želel, da jo poseduje kdo drug in BISTVENO – ki je imel toliko denarja, pa verjetno tudi še dosti več…
Jaz pa težko razumem, kako se lahko najde nekdo, ki se sprašuje, kako to, da kakšna stvar stane več kot 10 ali 30 evrov…
Da tak nima pojma, kaj je ekonomija, pa mi je sicer jasno.
Kot so že pred mano zapisali, ne zahtevajo, ampak ponujajo. In kdor pač nima toliko denarja, njihove ponudbe ne bo sprejel, ampak si bo poiskal kaj cenejšega. Nekateri sicer tudi imajo toliko denarja, ga pa ne bi dali za 1 teden v Poreču, ampak raje kje drugje, morda v Parizu, Monaku ali na Rodosu. Morda tudi kje drugje.
Vsak hotel ima pravico nastaviti svojo ceno, vprašanje pa je, če bodo gostje prišli. To je njihov riziko.
Saj tudi nekatera oblačila, torbice ali čevlji (originali) znašajo celo malo bogastvo! Vendar to si kupujejo ljudje, iki si to pač lahko privoščijo. Luksuz ni in nikoli ni bil za vse.
Saj vem, da gre za ponudbo in vem, da določene hrvomone zagovarjajo cro obalo do onemoglosti. Ampak Poreč? To nikoli ni bila destinacija. Nikoli. Šlepali so se na sindikalni turizem. Prenatrpano mesto, betonske plaže. Plava laguna je sicer nekoč hotela biti nekaj, a je spodobne plaže le za vzorec, pa vprašanje, če je kanalizacija že urejena drugače. Bi razumela kje južneje, v kaki lepi palači, z ekstra ponudbo. Tako da prepuščam drugim. Res pa sem človek, ki rad potuje in mi ni žal denarja za recimo 4 tedenski potep po Avstraliji. Za neko klasično hotelsko nastanitev ob neki obali srednjega ranga pa mi je denarja škoda. Tako da ja, vsak po svoje.
Forum je zaprt za komentiranje.