Kako mamice pišete prošnje
Odvisno koliko stare otroke imaš, moji so že veliki, ker sem imela jih mlada, če so pa otroci stari od 2. – do 4. let pa takoj delodajalec pomisli na bolovanje…V prošnji se nikoli ne piše, koliko otrok imaš, kake so življenjske razmere…npr: Nujno rabim delo – to odpade, saj ga vsak normalen danes nujno potrebuje, še posebno tisti, ki imamo družino.
Že velikokrat sem izbiral ljudi za delo v našem podjetju pa me nikoli ni zanimalo ali ima kandidat/ka otroke in koliko. Če bi nekdo pisal o svoji družini bi ustvaril bolj slab vtis kar zgleda kot da meša službo in družino. Mene zanimajo kvalifikacije, znanja in podobno, ne pa ali ima kdo otroke, koliko so stari, ali ima moža, kje stauje itd.
Mogoče pa sem samo jaz takšen.
Kot rečeno, mene so na vseh razgovorih odkar sem brezposelna vprašali: Ali imate že otroke?
Ker jih nimam in sem stara 25 let, smatram, da sem s tem pridobila velik minus, da me niso izbrali, ker sem izpolnjevala pogoje.
Lahko pa je biti pameten, da so ta vprašanja prepovedana, ker to vsi vemo, ampak če se ti gre za službo boš lepo prijazno odgovoril kajne?
Da bi pa kdo pomislil da grejo lahko tudi moški na porodniško, ne, to jim pa ne pade na pamet.
3 mesece nazaj sem bila na razgovoru za delovno mesto, na katerega se je prijavilo čez 100 kandidatov. Na razgvoor so jih povabili čez 20. Šest nas je prišlo v ožji krog.
Nas 6 so še enkrat poklicali na srečanje, kjer so nas 6 ur mučili s psihotesti.
Čez 2 tedna smo izvedeli, da so vzeli nekega tretjega fanta, ki sploh ni bil na razgovoru. Potem veš koliko je ura.
Ravno na tem razgovoru so me vprašali po otrocih.
Niso tak problem porodniške. Dokler je bilo samo to, smo zaposlovali tudi ženske. Smo malo podjetje, pa smo dali skozi kar nekaj porodnišk.
Problemi so se začeli, odkar si lahko ženske omislijo še skrajšan delovni čas. Pa tako za 1.otroka, pa za drugega, pa potem še bolniške. Ne moreš je čakati 1 leto, da ti potem pove, da bo pa delala samo 4 ure, če smo pa računali nanjo. A potem naj pa iščemo še eno za 4 ure? Ni tako preprosto najti še ene za polovični delavni čas, jo naučiti vsega, pa prepričati, da ne bo iskala 8 urnega delavnika, poleg vsega pa dve zaposleni tudi več staneta firmo.
Šele od takrat naprej žensk ne zaposlujemo več.
Forum je zaprt za komentiranje.