Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako ljudje jedo po svetu.

Kako ljudje jedo po svetu.

Mogoče sem malo čudno napisala naslov. Je pa kar zanimivo.
http://www.vecer.com/clanek2009092805472694

tudi meni je zelo zanimivo… je bila ta razstava v Londonu ko sem bila tam…

Sem se kar dolgo zadržala…

Pišuka, zanimivo res! Bom prav nalašč drug teden skupaj vlekla stroške za naše obroke hrane in zračunala koliko porabimo. Že vnaprej pa lahko rečem, da smo v glavnem na testeninah in zelenjavi, najrajši imamo pa ribe in sladoled : )

Aja, pa kar srce me zaboli, ko vidim, da eni porabijo tako skromno vsotico in jedo vodene juhe, drugi pa bodo počili od izobilja.

Vedno sem mislila, da je stereotip, da Američani jedo hrano pogrej – pojej in pijejo kokakolo, pa očitno ni. Lep primer je kalifornijska družina.

ne vem no, mam filing da so to mesečne količine in zneski, ne pa tedenske =)) a folk res v enem tednu poje toliko hane???

izjema Čad in Ekvador.

Mesečne količine in stroški pa to sigurno niso. Za en teden pa je ogromno, se strinjam s teboj.

No, pa Nemci ogromno spijejo – imajo kar nekaj piva nakupljenega.

pa saj so čisto realne količine za te družine.. če bi mi takole presortirali naše tedenske nakupe, bi tudi prišla cela miza in še pol pulta zraven 🙂

normativ na teden za 5 člansko družino je 30 litrov kokakole (mehika?)

družine, ki so bile predstavljene niso lačne ,zato Petja se ti brezveze smilijo tisti, ki porabijo manj. draga in količinsko pretirana hrana nista isto kot sreča in zdravje. ne vem, če si bila že kdaj izven Evrope in stran od megamarketov , ampak v tem primeru bi vedela,da je možna še kakšna drugačna hrana kot pakirana in v pločevinkah nebi pisala o vodenih juhah.
v življenju sem srečala že veliko ljudi, ki mislijo da smo “mi” -s tem mislijo potrošniško družbo- avtomatsko srečni, ker imamo npr. na voljo 50 vrst sirov Eskim pa samo eno vrsto!!!

ja jim že paše kokakola? nisem rekla, da se strinjam z izbori hrane, ampak preračunano liter tekočine na dan na človeka ni neka znanstvena fantastika…

Vprasanje, koliko je primerjava relevantna, glede na to, da so druzine razlicno velike, z razlicnim razmerjem otroci-odrasli, z razlicno starimi otroki itd.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close