Kako lahko pridobim licenco za prodajo svojih slik
Začela sem risati in ugotovila, da mi iz dneva v dan bolj uspeva. Trenutno uporabljam pastel, nameravam pa poizkusiti tudi tehniko akrila oz. olja. Dobila sem že nekaj naročil znancev, da bi jim nekaj narisala. Nekaj sem jih dala v dar, a rada bi mogoče s tem tudi kaj zalužila. Moja plača je bore majhna in poskusila bi se v risanju oz. slikanju. Nekje sem slišala, da bi morala pridobiti potrdilo oz. certifikat, da lahko svoje izdelke tudi prodajam. Če mogoče kdo ve, bi mu bila za odgovor zelo hvaležna.
mislim, da vem, o čem govoriš. sem pa pred leti kupila sliko in sem od avtorske agencije za slovenijo dobila nekakšno potrdilo, da sem kupila sliko tega in tega avtorja. ta papir so mi izdali na mojo željo, ker sem hotela zaradi določenih razlogov potrdilo, da sem sliko res jaz kupila. to je potem nekaj povezano še z davki ipd., ki jih mora avtor plačati. nekaj kasneje, sem pa dobila od avtorja še nalepko – s podatki o sliki, o avtorju, dimenzijah, lastniku – to sem jaz -, ki naj bi jo nalepila na sliko. mogoče če vprašaš na to AAS …