Kako lahko date tolk keša za ušive pločevinaste mobilne hiške????
V tunizijo ali turcijo ne grwm, pa ce mi placas v 1200€ na nocitev. Sploh pa ne z druzino. Nasploh so mobilne seaj po 140 oz. po 150 €, v kaksnem kampu so ceneje. Za 1200 All se nisem nikjer videla za 4 ali 5 clansko druzino, za 10 dni. Pa tudi za cca. 2600 s prevozom ne. Za 5 res ne . Torwj ne pride tako drago. V njih mas ugodnosti kampa, neodvisen si od lastnika apartmajev. Prav super so.
Tisti, ki letijete v hotelih po Turčiji, Tuniziji in nasploh kjerkoli all inclusive ste kot navadni zajci v zajčnikih. Z letalom vas prepeljejo, strpajo v horel, tam pa vas na zastnj hrani držijo v hotelu cel teden. Ko se vam izteče, pa vaše gajbice samo zamenjajo.
Kakšen dopust je to? Sploh veste kje ste bili, ste sploh kah videli? S koliko domačini ste spregovorili, koliko prehodili, prekolesarili, raziskali… ?
Evo zato jaz nikoli ne grem v hotel in plačam malo več, ampak nekaj vidim, doživim…
Bolj mal gledaš okoli http://www.globalturist.si/tunizija/pocitnice
Sicer ne maram Tunizije ali Turčije, sploh pa ne all inclusiv hotelskega turizma, se pa strinjam, da so te mobilne hišice svinjsko drage. Skoraj za pol cene imam lep apartma ob morju s privat plažo in čistim morjem. No, sicer pa kar komu paše – meni tale kamp turizem ne, zato ne hodim tja, četudi bi bilo pol ceneje. Mi je bolj prioriteta komfort zidane hiše in zasebne plaže.
Bolj mal gledaš okoli http://www.globalturist.si/tunizija/pocitnice%5B/quote%5D
to je zdaj posebna ponudba. v ceni je vključen tudi eventuelni prevoz nazaj v krsti.
Meni se tudi zdijo hiske precenjene. Pa ne v primerjavi s “plasticnim” turizmom tipa Tunizija ali Turcija, ampak v primerjavi z drugimi namestitvami v istem kraju, kot so hiske. Dobis ceneje kaki apartma, pa ne v apartmajskem cebelnjaku, ampak npr pritlicje z veliko teraso v naravni senci pa tudi blizu plaze. So pa hiske zdaj v modi in je pac cena primerna povprasevanju.
Bolj mal gledaš okoli http://www.globalturist.si/tunizija/pocitnice%5B/quote%5D
ČE preračunam za našo familijo – 2 odrasla in 2 otroka – 1342 eur za 1 teden (otroka na pomožnih ležiščih). Od tega sta dva dneva potovanja. Ne bi, hvala.
Za 70 evrov na noč dobiš na primer takšno vilo: https://www.ownersdirect.co.uk/accommodation/p1897372 Popoln mir, da se odpočiješ, enako se naplavaš, še malo sveta vidiš. Za malo več, pa ne veliko več, dobiš tudi vilo z bazenom.
Če pa je družini ljubša mobilna hiška, zakaj pa ne? Vsak si lahko sam izbere, kako bo preživel dopust.
V Tunizijo na all inclusive jaz osebno zastonj ne bi šla.
Ja, samo za takšno ceno dobiš že res lepo privat hišo ob morju, ne eno pločevinasto škatlo. Apartma pa je naš npr. 65 EUR/dan. Pa je velik 70 m2, klimatiziran, ima normalno kuhinjo z vsem, dnevno z jedilnico, dve spalnici (2 zakonski postelji – normalne širine in dolžine), kopalnico in, kar je bistveno – pokrito veliko teraso. Vse skupaj pa je ob morju s privat plažo. Ni primerjave s to škatlico.
Kje si vidla 120 € na noč?
Daj ne bluzi. To širite eni (in cedite sline) ki si ne morete nič privoščit. Tisti, ki ste leni ko fuks. Tisti, ki samo oprezate in sikate! 🙁 Ob čiku in kavici…. vsi gnili in debeli, smrdljivi. Delat se pa ne spravite![/quote]
pa ne sikaj brezveze, ker ima avtorica prav. Pod 100 EUR v sezoni te kočure ne dobiš. Sem gledala, ker me je mikalo. Ne da ne bi zmogla. Butasto se mi zdi dat toliko za tistih 20 m2. Povej, kje dobiš ceneje. Bomo šli avgusta.
A ti si tudi funkcionalno nepismena?
Poglej malo boljše to tvojo vilo v Palermu oz. Terrasiniju. Bo kar okrog 850 evrov za 3 noči za 4 osebe, ista cena je tudi za cel teden, tako da je malo dvoumno napisano. Pa ne cela hiška, temveč je to vila z apartmaji in ni neke hude zasebnosti. Pa še do Sicilije moraš prit. Najbližja plaža pa piše da je 7km stran.
Mobilne hiške so ponavadi drage zato, ker so postavljene en pljunek od morja. Meni osebno niso všeč, razumem pa zakaj komu so. 🙂
Se pa res da recimo v Toskani dobit poceni hiške z bazenom, ampak so vse zelo vnaprej rezervirane.
Pogosto ceno določa tudi destinacija in siceršnja ponudba v tem kraju.
Zelo lepa ponudba tovrstnih malih hišk je tudi v Grčiji in cene zelo sprejemljive.
No, male hiške z bazenom postajajo končno popularne tudi na HRvaškem in so tudi zelo vnaprej zasedene. Turisti danes iščejo udobnost, mir in zasebnost. Velike lai bolje rečeno visoke “vile” z žnj apartmaji, ki lastniku omogočajo čim večji profit, so nekako preživete.
Eni ne gremo zaradi hrane in pijače na dopust, sploh pa ne ala all inclusive manjkakovostnega futra – to ni užitek, to je gnus ob pogledu na prežeravanje nekaterih, kot da zadnjič jedo v življenju in ko si brez meja nalagajo na krožnike, pa puščajo veliko hrane, razbrazdane po krožnikih. Zato ne maram sistema hrane all inclusive. Ker se mi gabi jest zraven takih kmetavzarjev, ker misli, da plača, da lahko dela s hrano tako.
ne grem v konzerve, na počitnicah potujem, menjam destinacije, tudi po 14 dni – spim pa ali po hotelih, kolibah, pod zvezdami v naravi, kakor nanese. In ne glodam konzerv ampak si privoščim vedmo kakšno dobro lokalno specialiteto, pa ne tam, kjer piše “turistic menu”, ampak tam, kjer jedo domačini 😛
Če kdo ima in je pripravljen dat toliko in mu je fajn, zakaj pa ne. Se ne vtikam in me sploh ne zanima, kam in kako in za koliko denarja drugi hodijo na dopust.
Zase pa vem, da me v tiste blokovske hotele v Turčijo ali Tunizijo ne spraviš niti če mi plačaš. Pa ne zaradi “situacije” ampak ker moj dopust ni ležanje na plaži/ob bazenu in all inclusive basanje cel dan ampak čisto nekaj drugega.
Ampak kot rečeno, vsak po svoje, kar je komu všeč in kar si kdo lahko privošči.
U matr… za 4-5000eur grem jest v paruna drugo celino za 14 dni na komot, na round turo z rent a carjem in že vštetim gorivom, letalsko vozovnico v premium economy razredu ( ne navadnem coach economy), pa po hotelih v 4-zvezdični verigi brez stenic in čisto pod posteljami po 80 dolarjev na noč za dva do štiri odrasle na sobo , z vključenim zajtrkom, ko ti tudi kurja jajčka za zajtrk spečejo pred tabo po tvoji želji :))). Od tega denarja mi ostane še za kak dober šoping v outletih ob avtocestah in seveda hrano, 1x dnevno v kakem steak house alal Longhorn steakhouse grill ali pa Chipottle, Panera Bread, ipd, ne mcDonalds 🙂 Pa seveda vidim še kaj drugega, kot ene in iste obraze na hotelskih plažah in jedilnicah 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.