kako kupiti delež nepremičnine?
Solastniki imajo vedno prednost.
Prodajalec jim naj da (solastnikom) ponudbo za odkup, za ceno, po kateri prodaja tebi. Ta na ponudbo lahko pristane ali pa ne. Ponudbo pa vsekakor mora dati.
Predlagam, da se, če ne etažna lastnina, naredi vsaj razdružilna pogodba solastnine, čeprav se lahko kupi v vsakem primeru.
Se strinjam, sam razmišljam in verjetno bom naredil, da bom nepremičnino zastonj oddajal kakšnemu zavodu….[/quote]
Hja ampak, ker solastnina ni fizično razdeljena ali lahko to narediš brez soglasja ostalih solastnikov?[/quote]
Zakaj pa ne, lahko se dogovorite za časovno uporaba v skladu z deleži ali pa naj ti dajo možnost uporaba tvojega deleža…v skrajnem primeru je tudi tvoja ideja ok.
Hja ampak, ker solastnina ni fizično razdeljena ali lahko to narediš brez soglasja ostalih solastnikov?[/quote]
Zakaj pa ne, lahko se dogovorite za časovno uporaba v skladu z deleži ali pa naj ti dajo možnost uporaba tvojega deleža…v skrajnem primeru je tudi tvoja ideja ok.[/quote]
Možnost uporabe mojega deleža? Kako, če pa se ne da fizično določiti, kateri bi ta moj delež naj bil? Tudi, če zahtevam, da ga določimo, bo to težko izvedljivo, ker to fizično ni mogoče (ena kuhinja na 5 delov? ena kopalnica na 5 delov? itd)
Zakaj pa ne, lahko se dogovorite za časovno uporaba v skladu z deleži ali pa naj ti dajo možnost uporaba tvojega deleža…v skrajnem primeru je tudi tvoja ideja ok.[/quote]
Možnost uporabe mojega deleža? Kako, če pa se ne da fizično določiti, kateri bi ta moj delež naj bil? Tudi, če zahtevam, da ga določimo, bo to težko izvedljivo, ker to fizično ni mogoče (ena kuhinja na 5 delov? ena kopalnica na 5 delov? itd)[/quote]
Pri nas je tako – glede na to, da nima nihče stalnega bvališča – da imamo vsak časovno omejeno porabo glede na delež.
No pri nas pa živi v bajti mama od enega solastnika in tej omi na stara leta ne mislim kravžlat živcev – z neko najemnino pa sploh ne.
Živce pa mi kravžla to, da 2 solastnika plačujeva redno vse obveznosti, 2 je treba stalno prosit in fehtat, eden je pa že povedal, da al odkupimo njegov delež, da on ne prispeva nič za vzdrževalne stroške.
Kakšen predlog? Ker za 1/5 zahteva nenormalno ceno, komu drugemu kot ostalim solastnikom pa itq ne bo mogel prodati.
Forum je zaprt za komentiranje.