Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako kuhati jajca, da ne počijo

Kako kuhati jajca, da ne počijo

Živjo vsem skupaj!

Prosim vas za nasvet ali kakšen trik kako kuhati jajca, da ne počijo. Že par let se mi dogaja, da je po koncu kuhanja vsaj polovica jajc počenih in neuporabnih.

Hvala za kakršenoli nasvet in lepe praznike želim!!

Jaz sem pred kratkim nekje prebrala, da se mora menda voda, v kateri se jajca kuhajo, soliti. Potem naj jajca ne bi pokala. tudi sama bom jutri z mamo poskusila tako…saj te nič ne stane! 😉

LP, zala

No, zdaj bo verjetno vsaka dala svoj nasvet – pa vendar:
Sem brala (in tudi delam tako), da v lonec daš najprej jajca, preliješ z hladno vodo. Daš kuhat – zavre naj počasi.

Vsi nasveti pravijo, da je treba jajca dati kuhati v mrzlo, osoljeno vodo.
Sama tako prakticiram in se kar obnese. Vendar imam vedno domača jajca,
ki imajo po mojem bolj “kompaktne” lupine in tako npr. na 20 jajc poči npr.eden največ dva. Dokler sem uporabljala jajca iz trgovine mi jih je tudi vedno pol počilo. – Lepe pirhe želim in pozdravljam!

Še en nasvet… menda naj bi se vodi dodajal kis, ki zmehča apnenčasto lupino in naj ta zato ne bi počila. Nekateri jim celo naredijo drobno luknjico… Kot so mene učili, se sol dodaja zato, da se jajca, ki so sveža, lažje olupijo.
In dobro je, da jajca že malo prej vzamemo iz hladilnika, damo kuhat v mrzlo vodo in jih počasi segrevamo.
Naj bo čimmanj počenih :o)

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

če jih kuhaš v čebulnih olupkih, so lepo zaščitena z vseh strani, da ne skačejo po dnu posode in zato manj pokajo. pa še lepo rjavo barvo dobijo. vreti morajo zelo počasi, toliko da brbota.

če pa na jajca še pred kuhanjem nalepiš (tako, da jih prej zmočiš) razne rastlinice (cvetove trobentic, regratova stebla itd – ), jih zavežeš v najlonko in tako daš kuhat, dobijo še lepe vzorčke.

veliko uspeha!

Najbolj pomembno je da so jajca pred kuhanjem nekaj časa na sobni temperaturi. Nato pa se dajo kuhati v mrzlo vodo in tako da zelo počasi zavrejo.

Brala sem, da je v posodo treba dati servet iz blaga, jaz bom jutri to prakticirala.lp

mi smo naredil pa ravno kontra ker se nam je mudilo olupke smo dali v mrzlo vodo mal kisa in ko je zavrelo smo dali notri jajca od 30 jajc je počlo samo 1 , uporabli smo pa jajca najboljšega soseda…. in potem namazal z oljem da se svetjo in to je to…..

Hvala za nasvete…..sem ze skuhala in…….od 16ih jajc so vsi ostali celi….prvic!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close