Kako komentirate tale članek v sobotnem Delu?
Pozdravljena Sunnny ,
šele danes sem zasledila tvoje pisanje in me prav preseneča da ni na to temo nobenega odziva.Nevem ali je ljudem vseeno ali pa ne vedo še nič o zmanjševanju pravic. Sama sem za las ušla temu zakonu. Sem invalid III. stopnje in bom nadomestilo dobivala do julija drugo leto, prvi pogojza upokojitev pa imam marca 2o12 in hvala bogu se mi izide. Vem pa za kar nekaj revežov katerim pa se to ne bo izšlo. Marsikateri med njimi je bil primoran podpisat tako imenovano mehko upokojitev, sedaj pa so ostali sami in v brezizhodnem položaju.Sama sem zelo razočarana nad našo državo in mislim da bi se končno morali predramit in it na cesto, tako kot gredo drugod.Dokler pa bomo samo doma godrnjali bodo hodili po nas in bodo delali kar se jim bo zahotelo.
Ja, ravno sedaj poslušam poslanca LDS, po izgledu je že starček – verjetno le zaradi dobre plačke (še) vegetira v poslanskih klopeh. Tako totalno zgrešenih rešitev, kot jih prinaša pokojninska reforma že dolgo nismo videli.
Praviš, da se nekaterim revežem ne bo izšlo, da bi se upokojili po starem zakonu – zaradi spremembe 393. člena v predlaganem zakonu? Alora, ni nas tako malo! Saj še nekaj mesecev nazaj nihče ni predvideval takšnega zaostrovanja. Nedeljski referendum je bil (upam) začetek streznitve naše vlade. In srčno upam, da bodo državljani tudi v prihodnje na podoben način blokirali podobne zakonske nesmisle.
Forum je zaprt za komentiranje.