kako kličete
Oči ga kličem samo, kadar smo skupaj s hčero (npr. ko se pogovarjamo pri kosilu, med igranjem, ko se kam vozimo) oz. če se s hčero pogovarjava o njem. (“oči te bo peljal…”). V odnosu do nje je pač njen oče in ga tako tudi kličem. Nekako mi ne gre, da bi ga klicala po imenu. Sicer ga kličem po imenu/vzdevku, odvisno od razpoloženja 🙂 Po isti logiki je moj oče ali deda ali pa oči, odvisno od konteksta.
Oči ga kličem samo, kadar smo skupaj s hčero (npr. ko se pogovarjamo pri kosilu, med igranjem, ko se kam vozimo) oz. če se s hčero pogovarjava o njem. (“oči te bo peljal…”). V odnosu do nje je pač njen oče in ga tako tudi kličem. Nekako mi ne gre, da bi ga klicala po imenu. Sicer ga kličem po imenu/vzdevku, odvisno od razpoloženja 🙂 Po isti logiki je moj oče ali deda ali pa oči, odvisno od konteksta.[/quote]
isto je pri nas
midva se po imenu nikoli ne kličeva, nevem zakaj, ampak nama je to malo čudno. se pa vedno kličeva po raznih vzdevkih, ki sva si jih nadela. meni njegovo ime niti ni tako zelo všeč tako da ga v vsakem primeru nebi mogla klicat kakor mu je ime. niti kolegi ga ne kličejo po imenu ampak imajo zanj vzdevke, ki jih uporabljajo.
Forum je zaprt za komentiranje.