Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako je živeti v krajih Muljava, Krka

Kako je živeti v krajih Muljava, Krka

Je kdo iz tam ali pa pozna življenje tam?

Mirno, a odmaknjeno.

Ob vsakem prejemu pokojnine te obiščejo cigani v k9mbiju in moraš izročiti 500 € ali pa te iznaličijo, podtaknejo požar, ko te ni.

Tako…muljavo

Odgovor na objavo uporabnika
Zagradec, 28.09.2025 ob 06:54

Ob vsakem prejemu pokojnine te obiščejo cigani v k9mbiju in moraš izročiti 500 € ali pa te iznaličijo, podtaknejo požar, ko te ni.

V teh krajih ni ciganov, a ti si iz Zagradca?

zaklanec, 28.09.2025 ob 11:06

V teh krajih ni ciganov, a ti si iz Zagradca?

Saj je napisal, da pridejo v kombijih. Med Zagradcem in Muljavo no velike razdalje.

?, 28.09.2025 ob 17:37

Saj je napisal, da pridejo v kombijih. Med Zagradcem in Muljavo no velike razdalje.

Od kej te zgodbe o ciganih, ki da tam izsiljujejo?

Muljava, Krka, Podbukovje, Zagradec…čudni ljudje, s katerimi ne shajam skupaj.

čudni ljudi, 29.09.2025 ob 05:32

Muljava, Krka, Podbukovje, Zagradec…čudni ljudje, s katerimi ne shajam skupaj.

Mi smo v redu, ziher si žabar!

Če imaš šoloobvezne otroke ali srednja šola, kar pozabi, razen če je šolski avtobus do šole edina stvar, ki jo bodo delali tvoji otroci , brez avta in izpita si v teh krajih mrzel, razen če si upokojenec, zdrav, ki nikoli ne gre nikamor, razen k maši.

Tam živi zelo malo ljudi, le zakaj? 🙂

Ljudje v tistih koncih veliko pijejo. Če se čisto po naključju srečajo sosedje na ulici sredi belega dne in se malo razgovorijo, že hiti nekdo po pivo ali po žganico. Če je delovna akcija, je alkohol prisoten takoj. Česa takega pri nas na Gorenjskem nisem videla nikoli.

Mene bi bilo v tistih koncih resno strah vinjenih voznikov na cestah. Pa ne samo ponoči.

Priženjena žlahta, 29.09.2025 ob 20:17

Ljudje v tistih koncih veliko pijejo. Če se čisto po naključju srečajo sosedje na ulici sredi belega dne in se malo razgovorijo, že hiti nekdo po pivo ali po žganico. Če je delovna akcija, je alkohol prisoten takoj. Česa takega pri nas na Gorenjskem nisem videla nikoli.

Mene bi bilo v tistih koncih resno strah vinjenih voznikov na cestah. Pa ne samo ponoči.

Torej se ga v Suhi krajini tanka na polno?

Vse kar ste napisali sploh ni res. Tam živijo zelo pridni in delavni ljudje.

Hvala Bogu, da se znajo poveseliti in družiti, si pomagati med sabo, potem gre lažje naprej, niso zadrgnjeni,

kar pa za Gorenjce ne morem reči.

Pri vas na Gorenjskem moraš pri delovni akciji, ko greš pomagat sosedu s sabo še malico in pijačo prinesti.

Anonimno 2672, 30.09.2025 ob 09:08

Vse kar ste napisali sploh ni res. Tam živijo zelo pridni in delavni ljudje.

Hvala Bogu, da se znajo poveseliti in družiti, si pomagati med sabo, potem gre lažje naprej, niso zadrgnjeni,

kar pa za Gorenjce ne morem reči.

Daj povej kaj več o življenju v teh krajih, ker očitno poznaš?

Na žalost je cela Dolenjska povsem degradirana zaradi ciganov.  Tudi če ne živijo v točno določenih krajih, se pa vozijo tja in delajo zdrahe.  Od Grosuplja do meje s Hrvaško je vse ena sama žalost.  Škoda, ker narava je čudovita!

Jaz sem priseljenka v Suhi krajini (okolica Žužemberka) in imam same dobre izkušnje. Sosedje so še vedno pripravljeni pomagat, lahko rečeš kakšno tudi ob soku, ni treba, da se nalivaš z alkoholom 🙂

Ja, seveda, če ti je prioriteta, da imaš pred nosom trgovino, pošto, šolo, vrtec, bencinsko, moraš seveda poskrbeti za organizacijo s prevozi itd., če živiš malo ven iz vasi npr. Čeprav Muljava in Krka sta prijetni vasici in res blizu Ivančne gorice.

ah dejte no, 30.09.2025 ob 12:25

Jaz sem priseljenka v Suhi krajini (okolica Žužemberka) in imam same dobre izkušnje. Sosedje so še vedno pripravljeni pomagat, lahko rečeš kakšno tudi ob soku, ni treba, da se nalivaš z alkoholom 🙂

Ja, seveda, če ti je prioriteta, da imaš pred nosom trgovino, pošto, šolo, vrtec, bencinsko, moraš seveda poskrbeti za organizacijo s prevozi itd., če živiš malo ven iz vasi npr. Čeprav Muljava in Krka sta prijetni vasici in res blizu Ivančne gorice.

Ja, ampak brez avta si na Krki pa Muljavi kar ‘bogi’. Ivančna še gre…

Hvala za vse odgovore, uporabnih sicer ni veliko, ampak ok.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close