Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako je z glasnostjo v bloku? Zakon?

Kako je z glasnostjo v bloku? Zakon?

Prijateljica ima težave, ker naj bi preglasno poslušala glasbo v bloku. Sosedje so jo vzeli na piko. To vem zagotovo, ker drugače en sosed kar naprej ropota in glasno dretje otrok je stalnica, pa mu nič ne rečejo. Blok je majhen in vsi se poznamo med seboj. Zdaj bi radi izselili prijateljico in zbirajo podpise. Jaz sem izmerila glasnost njenega radia z merilcem na telefonu. Pri odprtih vratih se ven sliši okoli 35db. Nikoli ne posluša glasbe ponoči, le čez dan in še to ni moteče. Na piko so jo vzeli zaradi druge zadeve, ko so se kregali okoli nečesa.
Ali jo lahko izselijo zaradi takšnih obtožb?
Koliko je zakonska meja, da lahko sredi belega dne posluša glasbo? Brala sem, da je 85db, ampak nikjer ne najdem zakona, ki bi to potrdil.
Seveda ne bo zdaj tišje poslušala glasbe, ker se je nekaj brezdelnežov spomnilo, da bi nekoga zafrkavali v zdravi mozag.

Zakaj je v takšnih zgodbah VEDNO tako, da so vsi vzeli ubogega avtorja na piko, medtem ko on ne počne res nič takšnega ampak je bogi bogi ker ga vsi maltretirajo? :)))) Tvoja prijateljica ali whatever naj pač posluša svojo glasbo tišje pa bo. Če ne bi bila moteča je ne bi vsi vzeli na piko in zbirali podpise za njeno izselitev. Kako se derejo otroci in ostali sosedje pa naj tebe in njo (če seveda sploh obstaja) ne zanima. Brigajte se zase in “svoj hrup” pa bo vse kul. Ti pa povem, da tudi podnevi ni dovoljeno nabijati glasbo in če ti pokličejo policijo dobiš kazen – pa nihče od njih ne bo meril decibelov to si lahko 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Če posluša glasbo na sprejemljivi glasnosti jo nima kaj skrbet. Ampak, če bi jo – jo ne bi bilo strah in ne bi trga spraševala, še manj pa rekla da bo pa zdaj glasbo stišala 🙂 Torej nam je vsem jasno kako in kaj 🙂 Obnašajte se bloku primerno ali pa si omislite bajto nekje na samem, če ste toliko necivilizirani da ne poznate niti skušalk s katerimi lahko nemoteno poslušaš glasbo kolikor te je volja naglas.

Tebe pa večkrat preberem in razen dolgih črev z napadanjem, še nisem videla.
Na piko so jo vzeli, ker se ni strinjala z delom na črno v tem bloku. Prej sta hišnik in čistilka lepo kasirala v žep, ona pa tega ni želela.
Glasnost ni previsoka. 35db je meja za nočni mir, ne pa da se sredi belega dneva zaradi tega dela paniko in izsiljuje človeka.
Nič ni rekla, da bo stišala in tudi jaz sem ji svetovala naj se ne podreja.
Rada posluša klasično glasbo in to, da so zdolgočaseni jugonostalgiki navajeni na drugačno glasbo ni njen problem.

zakaj pa si ne nabavi slušalk? sej to pa ni nek hud denar no. Da se da zarad tega dajat v zobe..
naj po slušalkah nabija sama sebi, zakaj mora še druge posiljevat (pa magari s klasično) muziko? a se ma mal za blokovskega DJ ???

no, ko bo tvoja prijateljica parkrat delala nočne, pa ji bodo sosedje vrteli muziko sred dneva, ko bi ona spala, bo drugače gledala na to. Al pa ko bo prišla vsa zmahana in izžeta iz službe, pa bi si želela sam mal miru in tišine, pa bodo basi bobneli (veš kolk se to fino prenaša po zidovih). Takrat najbrž tud ne bo merila decibelov:))))

Na piko so jo vzeli, ker se ni strinjala z delom na črno v tem bloku. Prej sta hišnik in čistilka lepo kasirala v žep, ona pa tega ni želela.
Glasnost ni previsoka. 35db je meja za nočni mir, ne pa da se sredi belega dneva zaradi tega dela paniko in izsiljuje človeka.
Rada posluša klasično glasbo in to, da so zdolgočaseni jugonostalgiki navajeni na drugačno glasbo ni njen problem.[/quote]

Pa kaj je z enimi, a ste totalno zaostali ali kaj? Še kako je njen problem, da se glasba sliši v tuja stanovanja! Pa kaj vam enim ni jasno? Nimajo njeni sosedje biti kaj navajeni ali pa nenavajeni na neko zvrst glasbe – kakšno zvezo ima to s čim? Glasbo ima da posluša tako, da se je ne sliši v druga stanovanja! PIKA. Ne glede na to, ali sosedu tisti hip ta zvrst paše ali ne!

Jaz imam zelo rada klasično glasbo, igram klavir, a donela mi v moje stanovanje iz tujih stanovanj NE BO. Ker poslušam glasbo takrat, ko jaz želim in ne ko mi jo nekdo vsiljuje!

Ja, moji spodnji sosedje imajo dva majhna otroka, ki se ju tudi sliši, seveda – a to je normalen življenjski zvok. tega ne moreš kontrolirati, vsaj ne docela. Glasbo pa lahko nadzoruješ – in ja, je treba pazit, da ni preglasna. Samo zgleda, da ste eni še na stopnji neandertalcev in se ravnate po zakonu džungle, ‘na svojem delam, kar hočem’, briga me za druge.

Če sosedje slišijo njeno glasbo, pomeni, da je PREGLASNA, pa decibeli gor ali dol! Zvočne naprave se posluša na SOBNI JAKOSTI (piše tudi v zakonu, ko si že tako obešena na predpise!), kar pomeni, da sega zvok samo do meja tiste sobe, ne pa še čez stene k sosedom pa še kam!

Sori, cel kup vas je, ki enega takega preprostega dejstva niste sposobni dojet – in s tem samo kažete, da ste mentalni in čustveni invalidi.

Zgodbice o njenih gonjah s hišniki pa kar zase zadrži. Tvoja ‘prijateljica’ naj poskrbi, da ne bo drugih buzerirala, pa bo. In če se glasba sliši v druga stanovanja, je preglasna. Simpl – samo enim tudi to pretežko za dojet.

Glej sploh ne gre za glasbo. Če bo stišala glasbo, si bodo izmislili nekaj drugega. Enostavno so ti ljudje zlobni, če se ne strinjaš z njimi.
Mene res samo zanima koliko je zakonsko določena meja za glasnost.

Avtorica

Pomembna je jakost, ki jo slišijo sosedi, tako da bi bilo meritev potrebno izvesti pri njih. Rezultati meritve bi bili odvisni tudi od tega za kakšno konstrukcijo zgradbe gre. Je pa tako, da se basi (nizke frekvence) vedno rade širijo in so tudi najbolj problematične za izolacijo. Zaradi fizikalnih lastnosti zvoka v prostoru, se basi ne slišijo povsod enako in če si izmerila 35 dB na eni lokaciji, še ni nujno, da boš tudi na drugi (npr. pri sosedih) dobila enako meritev. Vedeti pa moraš, da tudi 35 dB za nekoga, ki želi imeti tišino, lahko predstavlja problem, še posebej, ker pri zaprtih oknih preostali ambient iz ceste ni več slišen in tako zvok sosedov pride dosti bolj do izraza, sploh če živijo v bolj mirni soseski.Tvoji prijateljici svetujem, naj vse zvočnike (še posebej nizkotonec, če ga ima) umakne vsaj malo stran od sten, če je to mogoče in se bo zvok takoj manj prenašal k sosedom. Če ima na stolpu dodatno odprte base, naj jih zniža ali pa si lokacijo poslušanja prestavi na tisto mesto, kjer so basi v prostoru najbolj glasni, če jih rada posluša (ponavadi je to zadnja stena nasproti zvočnikov), izogiba pa naj se sredine prostora.

Lp

Spet – kaj ti ni jasno? ne glede na tvoje teorije zarote: zakonsko določeno je, da z glasbo ne smeš motit drugih ljudi! Če se glasba sliši v tuja stanovanja, je OČITNO preglasna.

Ker imaš tako rada predpise, izvoli in beri

“V pristojnosti policije pa je izvajanje ukrepov za prekrške po 8. členu Zakona o varstvu javnega reda in miru. Po prvem odstavku tega člena se za prekršek kaznuje, kdor na nedovoljen način med 22.00 in 06.00 moti mir in počitek ljudi s hrupom, pri čemer ne gre za nujne intervencijske ali vzdrževalne posege. Globa za ta prekršek znaša od 83,46 do 208,65 evra. Po drugem odstavku tega člena se za prekršek kaznuje, kdor z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi, kar ni posledica dovoljene dejavnosti. V tem drugem primeru gre za povzročanje hrupa ne glede na dnevni čas, pri čemer je pomembno, da tak hrup nekoga moti pri miru oziroma počitku.”

In ne blesari s temi tvojimi decibeli. Če sosedje glasbo tvoje frendice slišijo in jih moti, je preglasna. Pika. Ne boš ne ti, ne tvoja kolegica odločala, kaj in kdaj bo kdo poslušal!

Glede teorij zarot se pa obrni na koga drugega.

Mislim, da eni ljudje ne razumete, kako moteče je ves čas en cigu-migu poslušat od sosedov. Pa naj bo Mozart ali Ceca. Precej bolj nadležno kot če sosed enkrat na dva meseca galami do treh zjutraj.

Če ta tvoja prijateljica hoče cele dneve glasbo poslušat, naj si omisli slušalke. Že samo to, da se pregovarjate okrog decibelov in merite, koliko se sliši ven iz stanovanja, pomeni, da se ven iz stanovanja sliši in verjamem, da sosede to moti.

Sicer se pa s krenoneprijavljeno strinjam. Vedno, ko nekdo začne razlagat, da so vsi proti njemu, da ga imajo na piki,… me zelo zanima druga plat zgodbe. To je nekako tako, kot tisti vic o opozorilu na radiu, da nekdo vozi v nasprotno smer po avtocesti, Mujo se pa v avtu razburja, da sploh ne samo eden, da kar vsi razen njega vozijo v napačno smer.

Avtorica, še nekaj sem se spomnil, ko si omenila, da rada posluša KLASIČNO glasbo. Glasnost med poslušanjem klasike varira med zelo tihim in zelo glasnim in je večni problem za poslušanje v stanovanjih. To ni pop glasba, kjer bi lahko enostavno določil neko sobno jakost. Edina rešitev za klasiko, če ne želi preslišati tihih delov, je uporaba kompresije dinamike zvoka, normalizatorja oziroma limiterja. Če posluša glasbo preko računalnika, bi se to zagotovo dalo urediti v samem programu, v katerem predvaja glasbo. Če posluša s cd-jev na stolpu in stolp nima vgrajene te funkcije, je možno dokupiti ali pa narediti dodatno zunanjo napravo, ki bo te špice v zvoku omilila, da ne bo več tako buren. Je pa možno tudi cd-je preko računalnika in se programsko uredi kompresijo.

jaz tudi rada poslušam klasiko, ampak na sobni jakosti.
Nekako se jaz ne bi počutila dobro, če bi moj izbor vsiljevala drugim.

Sicer pa so lestvice glasnosti v db tukaj:

LESTVICA:
Protiletalska sirena (25m) 135 dB
Letalski motor (na 3m) 130 dB
Pnevmatično kladivo 120 dB
Hupa 110 dB
Delavniška dvorana 100 dB
Tovornjak 95 dB
Orkester v dvorani 90 dB
Motorno kolo 85 dB
Moped 80 dB
Pisarniška dvorana 75 dB
Zelo prometna cesta 70 dB
Običajen pogovor (na 1m) 60 dB
Miren promet na cesti 50 dB
Govorjenje, tiha glasba 40 dB
Brnenje transformatorja 30 dB
Tiktakanje ure (na 1m) 20 dB
Šelestenje listja, 10 dB

Če si torej izmerila 35 dB gre bodisi za zelo tiho glasbo, ali pa je tvoj merilnik zanič.
Jaz bi na mestu tvoje sosede doma normalno prižgala glasbo, potem pa pozvonila pri sosedih in prosila, ali lahko za hip prisluhnem. Če gre res za glasbno glasbo, se to dobro sliši – in če se, je moteče. In potem bo treb ukrepati.
Res pa ne razumem, zakaj ima tvoje frendica tako veselje do prepirov s sosedi.
A nima svojega življenja?

Ti povem mojo izkusnjo 🙂 Priseljen iz hise v blok v kjer naj bi bila izolacija top. Me drugim se ukvarjam z el. glasbo. se pravi so zvoki mocni in globoki. Na zacetku nisem imel pojma in sem seveda veselo nazigal imam kar mocno ozvocenje hehe in zanimivo me ni noben od sosedov ni zatezil ( na eni strani mlada druzina na drugi pa starejsa gospa ) razen zgornja mi je zacela ko sem se zjutraj odpravljal spat skakati po glavi in takrat sem pocasi zacel dojemati da se zvok le prenasa po bloku… ceprov me sosedi v etazi niso slisali vsaj rekli so tako ampak vseeno sem izoliral eno sobo v “studio” in vec uporabljam slusalke pa je stvar resena in mi soseda ne skace ob 5 zjutri z petkam ( to je bilo prov mucenje). Zato ti svetujem da ne gres na vrat na nos v vojno s sosedi ker nebos zmagal . Nabavi si dobre slusalke in bo mir. Ce bos pa iskal razne tezave ker po zakonu je dovoljena sobna jakost mislim da med 30-40 dbampak ker imate ocitno iber tanke stene je tudi to dovolj da se zvok prenasa ceprav naj bi bila klasicna glasba malo bolj “nezna”.

Se strinjam s tem in podobnimi posti 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in me veseli, da vsaj v tej temi prevladuje zdrava pamet, kar se tiče sobivanja v blokih.

Rada posluša klasično glasbo in to, da so zdolgočaseni jugonostalgiki navajeni na drugačno glasbo ni njen problem.[/quote]

Pri nas je radio prižgan cele dneve, ne vem, na kolk decibelov, pač na sobno jakost. In se nikamor nič ne sliši, še iz dnevne sobe v spalnico ne. Enako ne slišimo glasbe od sosedov, razen če kdo tu pa tam malo pojača. Če bi tale tvoja bejba poslušala na sobno jakost, ne bi itak noben vedel, a posluša klasiko ali kaj drugega. Sicer pa obstajajo tudi slušalke, ko meni zapaše klasika na glas, si jih namontiram na ušesa in ne motim ne sostanovalcev ne sosedov.

hm, meni se pa zdi, da marsikdo tule ni dojel tele teme. avtorica piše o tem, da jo imajo sosedje na piki. se pravi ne gre samo za glasbo ampak bi našli karkoli samo, da bi ji lahko težili.
pri nas je podobno. sosedov pes laja cele dneve, tudi ponoči, pa nikoli noben nič ne reče. luč na hodniku prižigajo po 50x zapovrstvjo sredii noči (posledično žarnice veliko hitreje crkujejo kot so včasih, jih je treba zamenjat tudi po 2x na pol leta + to, da pregorevajo tudi varovalke) pa spet nihče nič ne reče, sredi noči smeh na hodniku, nihče nič ne reče itd, itd,… ko pa jaz malo glasneje govorim ob neki normalni uri – recimo ob 20h zvečer se pa vsi zgrnejo name. ni stvar v tem, da jih moti moje govorjenje, drugače bi jih motilo tudi vse drugo, stvar je v tem, da me imajo na piki zaradi ne vem česa, ker nikoli nič konkretnega ne rečejo samo težijo.
recimo pred parimi leti smo tudi mi s prijatelji prižigali luč na hodniku, ker smo bili pač pozimi recimo na hodniku, vendar smo luč prižgali mogoče 5x pa so se takoj prikazali sosedje in težili. zdaj ko pa drugi prižigajo luč veliko večkrat pa nihče nič. pa gre za isto stvar.
lahko , da imaš nekaj kar oni nimajo, lahko so fouš za kako stvar pa lahko , da ta stvar ni omembne vredna ampak za njih je. in ti to kažejo na tak način, ker priznati ne upajo.

Spet – kaj ti ni jasno? ne glede na tvoje teorije zarote: zakonsko določeno je, da z glasbo ne smeš motit drugih ljudi! Če se glasba sliši v tuja stanovanja, je OČITNO preglasna.

Ker imaš tako rada predpise, izvoli in beri

“V pristojnosti policije pa je izvajanje ukrepov za prekrške po 8. členu Zakona o varstvu javnega reda in miru. Po prvem odstavku tega člena se za prekršek kaznuje, kdor na nedovoljen način med 22.00 in 06.00 moti mir in počitek ljudi s hrupom, pri čemer ne gre za nujne intervencijske ali vzdrževalne posege. Globa za ta prekršek znaša od 83,46 do 208,65 evra. Po drugem odstavku tega člena se za prekršek kaznuje, kdor z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi, kar ni posledica dovoljene dejavnosti. V tem drugem primeru gre za povzročanje hrupa ne glede na dnevni čas, pri čemer je pomembno, da tak hrup nekoga moti pri miru oziroma počitku.”

In ne blesari s temi tvojimi decibeli. Če sosedje glasbo tvoje frendice slišijo in jih moti, je preglasna. Pika. Ne boš ne ti, ne tvoja kolegica odločala, kaj in kdaj bo kdo poslušal!

Glede teorij zarot se pa obrni na koga drugega.[/quote]

tukaj je navedeno globa znaša od 83,64 do 208,65. no meni recimo je sosed grozil z 300eur in več globe. se pravi dejansko še sam ne ve kaj in kako in je samo grozil. kot sem napisala v prejšnjem postu, ko te ima nekdo na piki zakoni ne veljajo nič za sosede, ker sploh ne poznajo zakonov. in dejansko lahko taki sosedje tudi iz nič naredijo vse. dejansko samo zato, ker imajo nekoga na piki se bojo celo zlagali, da bi dosegli svoje. ali pa celo prisluškovali pri tvojih vratih, da bi slišali kaj ti poslušaš itd. preverjeno.

no to je gadno, ja :/
na splošno je neuvidevnost v blokih velik problem in od tega, da je primitivno, če nekdo ne upošteva pravice sosedov do miru, ne odstopam.
ja pa vedno možno, da so sosedje žleht in koga vzamejo na piko. a to sta praktično dva ločena problema in se ne da opravičevati enega z drugim..
ne moremo stoposto vedeti, za kaj gre pri avtoričinem primeru, ker nismo zraven, zato je tudi težko komentirat – razen splošnega: glasbo se igra in posluša na sobni jakosti in pika. kar pride čez stene v drugo stanovanje, je problem.

no to je gadno, ja :/
na splošno je neuvidevnost v blokih velik problem in od tega, da je primitivno, če nekdo ne upošteva pravice sosedov do miru, ne odstopam.
ja pa vedno možno, da so sosedje žleht in koga vzamejo na piko. a to sta praktično dva ločena problema in se ne da opravičevati enega z drugim..
ne moremo stoposto vedeti, za kaj gre pri avtoričinem primeru, ker nismo zraven, zato je tudi težko komentirat – razen splošnega: glasbo se igra in posluša na sobni jakosti in pika. kar pride čez stene v drugo stanovanje, je problem.[/quote]

p.s.: ta post ni uperjen proti tebi, nick “pri nas je podobno”, je samo dodatek k temu, kar si napisala. verjamem pa, da s takimi sosedi ni prijetno.

Jaz pa priporočam, da prijateljica nabavi nova protihrupna in protivlomna vrata!

Najboljša so pri firmi Vovko.

Ali lahko naredim malo reklame zanje, čeprav nimam izkušenj, sem pa prebrala cele strani o protihrupnih vratih na drugem forumu, zato si upam to svetovat! Stanejo 1080 eur. Torej Vovko in ne Val in ne Vlom, tako bi naredila tudi jaz.

Želim zares ugodno rešitev in naj se nikar ne podreja ljudem, ki jim gre na živce resna glasba in ki jih Modrijani ne motijo. Nimajo pravice, da so do nje nestrpni zaradi zvrsti glasbe! Verjemi če bi ona cel dan navijala južnjake ali Modrijane, ne bi nič rekli. Da pa zbirajo proti njej podpise, je pa višek zlobe.

Veš, če bi te v živo srečal, bi ti takšne napel. Še dobro, da te ne.

Ravno zaradi neciviliziranosti stanovalcev imamo nemalo težav v bloku. Nekateri si mislijo, da so očitno na samotnem otoku, kjer se lahko derejo kot praljudje, navijejo glasnost glasbe do konca, opravljajo adaptacijska dela tudi ponoči, parkirajo, kjer se jim zahoče, pri seksu kričijo, kot da bi jim odirali kožo itd.

Verjemi, takšni, kot je tvoja prijateljica, so v bloku resen problem. Če ni sposobna se začeti zavedati, da v bloku ni sama in temu primerno tudi živeti, potem je bolje, da vzame v najem hišo in živi v njej popolnoma sama, pa bo sama najbolj srečna, še bolj pa bodo srečni stanovalci, ki se bodo glasne sostanovalke znebili.

Če pa v tej tehnološki dobi ne ve, da obstajajo slušalke za poslušanje glasbe, pa ji tudi niti najvišja sila več ne more pomagati. Očitno rada nagaja. Tako jaz vidim te stvari.

Evo, ko ste eni tk pametni… Sem doma v bloku in tam živim že 24 let. Nobeden do sedaj me ni zajebaval dokler se ni najdu en bosanac, ki mu ni všeč domača muzika. Sem muzikant, ki igram harmoniko že dobrih 5 let. Na dan preigram dobrih 5 ur med tem ko igram doma samo 1 uro. Pametnjakoviči, ki poznate zakone, da vidim če se najde ker pametn pa mi najde zakon, kjer piše, da se med dnevom ne sme igrat harmonke glede na to, da mam protizvočne stene in vrata pa še vedno ni ok. Tisti, ki mi najde zakon mi nej pripopa kopijo pod komentar in obljubim , da tisti pametnjakovič ko mi to najde ne napiše ampak prilepi kopijo mu častim pijačo in ga želim osebno spoznat. Če ste navadne pičke, ki nimajo pojma sploh ne pisat ker je škoda strani za vas…. Tak zdej pa, da vidim.

tako  je  //prtegn  pa  nj  narod  pati  ,,itak je treba  mal   kulture   ce  ne  drgac  pa  na   full 400w  fersterkerju ,,pomagat,, k pa  prpelejo pa  ugasnes,, i  tako  20 puta //koji   k  bo men  en  da  ma  pravico  do  tisine  bl k  js  do igranja  bassa  ,,na  glas,, ne  na slusalke  ker  ne  cuts  ga   tko k  treba  pa  ne   naucis   ,,dusit   strun// ponoc  pa  mogoce slusalke   ce   so   ok,,drgac  pa   vsako noc   4 slike  obest  ,,pa   snet  pa  // loh pa psa  kups al pa  se  huj papigo k krici k  200 db,,pa  pise   v   uradnem listu  da to ni   hrup ce  ne  mucis  psa/papige  ,,torej  aro  sposod  od  kolega  ,,moj je  meu pa  ni mogu   od  prenaglas   on :0,, pa  bojo  veseli   harmonke  plus  klasike  pa se  js  loh  mal pobassiram

Odgovor na objavo uporabnika
kr ena 2 neprijavljena, 07.01.2015 ob 11:02

Zakaj je v takšnih zgodbah VEDNO tako, da so vsi vzeli ubogega avtorja na piko, medtem ko on ne počne res nič takšnega ampak je bogi bogi ker ga vsi maltretirajo? :)))) Tvoja prijateljica ali whatever naj pač posluša svojo glasbo tišje pa bo. Če ne bi bila moteča je ne bi vsi vzeli na piko in zbirali podpise za njeno izselitev. Kako se derejo otroci in ostali sosedje pa naj tebe in njo (če seveda sploh obstaja) ne zanima. Brigajte se zase in “svoj hrup” pa bo vse kul. Ti pa povem, da tudi podnevi ni dovoljeno nabijati glasbo in če ti pokličejo policijo dobiš kazen – pa nihče od njih ne bo meril decibelov to si lahko 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Če posluša glasbo na sprejemljivi glasnosti jo nima kaj skrbet. Ampak, če bi jo – jo ne bi bilo strah in ne bi trga spraševala, še manj pa rekla da bo pa zdaj glasbo stišala 🙂 Torej nam je vsem jasno kako in kaj 🙂 Obnašajte se bloku primerno ali pa si omislite bajto nekje na samem, če ste toliko necivilizirani da ne poznate niti skušalk s katerimi lahko nemoteno poslušaš glasbo kolikor te je volja naglas.

Podpišem! Imam identični primer.

35 decibelov na drugi strani vrat je preveč. Ker je na drugi strani vrat.  Jakost glasbe v stanovanju samem pa je odvisna od propustnosti zvoka, to pa je odvisno od načina gradnje in uporabe vgrajenih materialov. Naknadna izolacija nekaj omili konstrukcije deviacije, ne prevzame pa nase vsega, kar je zgrešeno pri sami gradnji. Nobena gradnja pa ne ublaži v celoti nizkotoncev, ker tam ni toliko izraženosti v jakost decibelov temveč v jakosti udarnega zvoka, vibracije, ki jo nase, razen studijsko obdelanega prostora, ne prevzame nobena izolacija. Ta zvok dobro ponazarja pred leti vrtena reklama za ene žvečilne, verjetno se spomniš poskakujočih kroglic na wooferju. Ta zvok prehaja tudi skozi konstrukcijo dosti dosledne stene. Prijateljica je skupnosti z glasbo moteča. Če bi bila lastnica, bi ji sosedje klicali policijo. Ker se zbira pa podpise za izselitev, bo pa verjetno od vsebine pogodbe prej kot slej letela iz stanovanja. V moji pogodbi najemniku smo dodali to klavzulo in verjemi, da bi jo izkoristila. Pameten lastnik je ne bo pustil noter, ker ima s temi kolobocijami čisto preveč težav. Aha, ker si cutila potrebo po večkratnem argumentiranju vzrocne odvisnosti z delom na črno in te zadeve, obstaja element prijave, če prijateljico tišči, ampak to je drug moment in bo tudi ločeno obravnavan. Brez preglasne muzike in črnih pik ipd… Pripravita škatle

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close