Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kako je najbolje ugasnit prenosnik?

Kako je najbolje ugasnit prenosnik?

Pozdrav!

Zanima me kako najbolje ugasniti prenosnik…pač, da njemu ne delam škode, da bo čim dlje mi služil itd.? Do zdaj smo enkrat delali tako, da smo izbrali ”insatalal posodobi in ugasni” nekaj takega je pisalo. Zdaj te opcije nimam več ker so mi na naovo vse naložili. Včasih smo pa dali samo v ”sleep”. Zdaj so pa opcije…odjava, zakleni, mirovanje, spanje. kaj od tega izbrati? ker vse mi nekako asocira na to, da rač. v bistvu vseeno skos dela tud, ko ne rabim da dela. Saj čez dan, ko sem doma pa skos nekaj pustim sam ko pa grem od doma za 8 ur al pa zvečer spat…?
Lp in hvala

Poleg nastavitev za ohranjevalnik zaslona najdeš tudi nastavitev možnosti za nastavitve porabe, tam lahko nastaviš tudi, kaj se zgodi ob zapiranju zaslona. Sam imam izbrano, da se ob zapiranju pokrova zaslona postavi v t. i. spanje. Ko ga spet dvignem, računalnik nadaljuje z delom, kjer je bil prvotno prekinjen.
Popolnoma ga ugasnem le kadar grem za dalj časa od doma. Takrat izklopim tudi mrežni in napajalni kabel, zlasti v času, ko so možne nevihte. Morebitne prenapetosti namreč lahko trajno okvarijo računalniške komponente. V blokih je sicer ta nevarnost dosti manjša, ker imajo strelovode.

Morda samo še nasvet v zvezi s tem: prepogosto popolno ugašanje in ponovno prižiganje računalnika (namiznega ali prenosnega) prej škodi kot ne. Tudi žarnica ponavadi pregori ravno ob vklopu. To je ‘nekakšen šok’ za računalnik.

Gargi full hvala. Grem zrihtat.
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close