kako je na hrvaškem
Kakšno je res stanje glede korone? Sigurno prikrivajo okužbe zaradi poletne sezone. Koliko je tega? Ima smisel ( je varno) hoditi na Jadran? Ob povratku domov, je treba v karanteno, ali ne?
Saj bi šli v Sloveniji na dopust, a bo najbrž vse čisto polno. Portorož in Bled odpadeta, ostalo bo pa prehitro zasedeno.
Bila en teden v Zadru. Pred vhodom v trgovino se je potrebno razkužit, drugih potreb ni. Trgovke nosijo maske. Ulice so prazne, ni ljudi, zelo je sproščeno in blažen mir. Na hrvaški spletni strani izpolniš prijavo za vstop in prehod prečkaš v minuti. Samo pregledajo, če imaš prijavo.Meni je bilo super.
Šla sva prejšnji petek, domov sva prišla v torek zvečer, cca 650 km od doma. Dan pred odhodom sem izpolnila najavo (entercroatia.mup.hr). Na meji sva čakala 10 min, tja in nazaj. Nobenih problemov, vprašanj, s sabo nisva imela niti enega papirčka o lastništvu nepremičnine, ker ni bilo zahtevano. Na AC vidiš kar precej avtomobilov z D in A tablicami. Kaj te še zanima? Po štacuhah folk hodi z masko in brez. Koliko okužb imajo ne vem, pa me po pravici povedano niti ne zanima. Ker na vsaki kljuki lahko tudi sicer stakneš še kaj hujšega. Torej umivite si roke 🙂
Iz prve roke: trenutno sem na Hrvaskem. Na meji na nasi strani dva policaja le zamahnilaz roko, na uni strani nikogar! Imela pripravljene vse papirje, aplikacijo izpolnjeno, sprintano cifro, ki naj bi jo zataknili za vetrobransko steklo, za hitrejsi prehod. Trajekt pol prazen, vecinoma Slovenci, na Losinju vse prazno, nekaj tuje govorecih turistov…nikjer se ne nosijo maske, razkuzila sicer so na vhodih v trgovine/ lokale, to je pa tudi vse.
Ogromno trgovin je (se) zaprtih, lahko recem mir in tisina. Delovno- gradbeno sezono bodo Hrvati podaljsali do konca julija, tako da lahko se vedno delas do srede poletja ne da bi kdo kaj tezil.
Forum je zaprt za komentiranje.