Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kako je na hrvaškem

kako je na hrvaškem

Kakšno je res stanje glede korone? Sigurno prikrivajo okužbe zaradi poletne sezone. Koliko je tega? Ima smisel ( je varno) hoditi na Jadran? Ob povratku domov, je treba v karanteno, ali ne?
Saj bi šli v Sloveniji na dopust, a bo najbrž vse čisto polno. Portorož in Bled odpadeta, ostalo bo pa prehitro zasedeno.

Me tudi zanima to. Ne poznam nikogar, ki bi v teh zadnjih tednih šel dol. Mogoče bi kdo vedel iz prve roke.

Bil na Pagu prejšnji teden, s prikolico v kampu. Nobene panike na meji, niti na poti nazaj. Dol sem imel masko na recepciji in v trgovini, drugega nisva obiskovala. Nisem imel občutka, da bi kdo prav kompliciral ali da je vse okuženo.

Zahtevajo kakšne papirje (lastništvo vikenda, potrdilo o pavšalu v kampu, rezervacija hotela), ali kaj podobnega? Je ša kaj, kar je pametno vedeti, biti pozoren? Ta, ali naslednji vikend smo mislili iti do Savudrije, Umaga. Torej, se lahko gre tudi le na enodnevni izlet? Nihče nič ne vpraša?

Prejsnji teden je hrvaski policaj na meji zahteval rezervacijo, sem pokazal, pa je blo bp. Nisem pa siguren, ce niso to sedaj ze ukinili in je prost prehod.

Nekaj so šli delat. Imeli so pogodbo, delovni nalog. Nekaj takega.

Bila en teden v Zadru. Pred vhodom v trgovino se je potrebno razkužit, drugih potreb ni. Trgovke nosijo maske. Ulice so prazne, ni ljudi, zelo je sproščeno in blažen mir. Na hrvaški spletni strani izpolniš prijavo za vstop in prehod prečkaš v minuti. Samo pregledajo, če imaš prijavo.Meni je bilo super.

Šla sva prejšnji petek, domov sva prišla v torek zvečer, cca 650 km od doma. Dan pred odhodom sem izpolnila najavo (entercroatia.mup.hr). Na meji sva čakala 10 min, tja in nazaj. Nobenih problemov, vprašanj, s sabo nisva imela niti enega papirčka o lastništvu nepremičnine, ker ni bilo zahtevano. Na AC vidiš kar precej avtomobilov z D in A tablicami. Kaj te še zanima? Po štacuhah folk hodi z masko in brez. Koliko okužb imajo ne vem, pa me po pravici povedano niti ne zanima. Ker na vsaki kljuki lahko tudi sicer stakneš še kaj hujšega. Torej umivite si roke 🙂

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Jaz tudi… podobno. Čeprav nisem ravno hodil po mestu, ker sem bil na barki.
Kar sem videl ljudi, nihče nič ne komplicira in je vse skupaj bolj sproščeno, kot pri nas.

Torej, nobenih papirjev ob vstopu na Hrvaško, nazaj grede nobene karantene?
Dobro, to je bistveno. Če bo zdržalo do konca sezone?

Sami ‘izdajalci’…

Čez noč lahko kaj novega pogruntajo. Tam dol ni nič ziher.

Iz prve roke: trenutno sem na Hrvaskem. Na meji na nasi strani dva policaja le zamahnilaz roko, na uni strani nikogar! Imela pripravljene vse papirje, aplikacijo izpolnjeno, sprintano cifro, ki naj bi jo zataknili za vetrobransko steklo, za hitrejsi prehod. Trajekt pol prazen, vecinoma Slovenci, na Losinju vse prazno, nekaj tuje govorecih turistov…nikjer se ne nosijo maske, razkuzila sicer so na vhodih v trgovine/ lokale, to je pa tudi vse.
Ogromno trgovin je (se) zaprtih, lahko recem mir in tisina. Delovno- gradbeno sezono bodo Hrvati podaljsali do konca julija, tako da lahko se vedno delas do srede poletja ne da bi kdo kaj tezil.

Kako je s trajekti? Najbrž jih na nakrcavajo na polno, kot včasih? So zaradi tega daljše vrste?

Kako je s trajekti? Najbrž jih na nakrcavajo na polno, kot včasih? So zaradi tega daljše vrste?
[/quote]

Bilo je samo par avtov in dva tovornjaka, tko da ni bilo gužve. So nas pa prosili, da ostanemo v avtih.

Jim še ni čisto jasno kako in kaj. Nekaj je zaprtega, ker ni ljudi. Mask se ne nosi, razkužuje bolj izjemoma. Če bo kje izbruhnilo, bo tu najprej. Res je fino, ker je pol prazno, a je na nek način kar malo zlovešče.

Ko se vreme malo stabilizira, bomo poskusili iti na vikend ( Dajla). Bomo videli, kako bo šlo skozi.

Če si pa rezervaral februarja si prisiljen iti na Hrvaško ker agencija rezervacije ne vrača.

Pa kje eni živite, da take stvari sprašujete? Že cel junij (če ne še dlje) so mediji polni novic o prehodu hrvaške meje, stanju dol in podobno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close