Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako je mogoče da je človek pri 70ih ni imel nobenega osebnostnega razvoja?

Kako je mogoče da je človek pri 70ih ni imel nobenega osebnostnega razvoja?

Jaz ne vem kaj imam doma, očeta ali najstnika? Prenavljamo in je potrebno poklicati ponudnika ker bi radi drugje napeljali (mislim da telefonski) kabel. Kar noče in noče poklicat. Danes sem popenila in sama poklicala na telekom. Tam so bili prijazni in mi razložili, da oni za to niso pravi naslov ampak da naj pokličemo gvo. Super. Pogledam na internet za telefonsko, pokličem a ni odgovora. Telefonsko napiešm na listek in ga dam očetu da lahko sam pokliče tja. Noče. Kar nekaj palamudi da bo že sam kable prevezal. Sicer sem tud sama vidla tistih nekaj kablov ampak se raje nebi sama lotevala, ker če ga kje kiksnem bomo brez interneta. Prepustiš profesionalcem pa je.

Sicer sem že malo mimo naslova usekala ampak me je res razjezilo, ker oči nikoli nič sam ne naredi. Pa je drugače priden, delaven ampak ko je treba kaj malce bolj na “fino” pa nič. Pri skoraj 70ih še vedno ženi teži kako naj se obleče. Ona ga mora k zdravniku naročat pa ga pedenat od spredi in odzadi. Sicer ga vsi ostali tud ker nekdo mora mizo pospravit, pa cunje dat oprat, očistit posodo,…

Kaj hudiča je narobe s takim človekom? Sumim da je že od nekdaj tak, ker ga je še mama ljubkovalno klicala in mu kuhala (zdaj je pokojna). Danes je pa 70 letni najstnik…

Zgleda kot da je še vedno v tistem načinu razmišljanja “ženska mora za bajto skrbet pa ženska dela naredit”. Včasih je to mogoče šlo ampak danes je življenje drastično drugače in ne tako težko.

“Zgleda kot da je še vedno v tistem načinu razmišljanja “ženska mora za bajto skrbet pa ženska dela naredit”. Včasih je to mogoče šlo ampak danes je življenje drastično drugače in ne tako težko.”

Je drugače danes, če ženska domov nosi denar. Če ne, pa drugače kot po starem patriarhatu ne more biti. Če pa je po novem, pa denarja ni, pa družina enostavno razpade. Problem pri ženskah je, da bi pravice imele, dolžnosti pa nobene…. Ne gre to tako če smo enakopravni.

Tako kot ga navadiš… bi ga pedenala ja, odrasli ljudje znajo skrbeti vsak zase, ne glede na leta. Vse ostalo je grdo izkoriščanje in karakterne muhe, ki jih drugi dopušča. Zame nesprejemljivo.

Pri dveh zdravih odraslih ni treba da kdorkoli koga oblači, mogoče le slači 😉 priložnostno..

Kaj je z njim narobe? Nič in vse. Odvisno kakšen tip človeka si in kako hitro ti presede tako nezrelo obnašanje. Jaz nimam potrpljenja za take ljudi. Če lahko 5-letni otrok samostojno skrbi zase, lahko tudi vsak zdrav polnoleten človek. Pustimo stat izjeme – bolne.

Ostalo je ..škoda besed

Je le dober manipulator. Tak je, ker mu pustite.

Tudi moj oče je bil tak do moje mame. Midva sva bila na bojni nogi od mojega najstništva naprej. Ampak zdaj mi ne dela scen. Doma nič ne najde za oblečt, ko je bil z nami na morju ni bilo niti besedice. Doma ne kuha, na morju je žar pel skoz vsak dan. Včasih je celo z otroci kaj skuhal.

Avtorica- glede na zapis tudi ti nisi nič boljša. Vi prenavljate, oče naj pa kliče naokrog? Vse kable po hiši ti brez večjega problema prestavi električar. Glede na to da prenavljate ga verjetno imate na dosegu roke.

Lahko da mu je neprijetno klicat majstre in se menit.

Ni samozavesten in potem pride do tega.

Ogromno ljudi ki ni samozavestnih ne radi klicejo

Obcine bolnice pac take stvari. Zato mu pomagaj. Saj ne dela tega nalasc

hočeš reči, da še kar živiš pod njegovo streho?

Normalno je, da starostniki na stara leta postanejo težavni in otročji, možgani tudi počasi odmirajo s starostjo.

Avtorica z očetom ni nič narobe ampak z mamo, ker ga je naredila nesposobnega. Poznam iz prve roke takšne žene, ki pedenajo moža odspred, pa odzad pa vse naredijo namesto njih….., ker se edino tako zdijo same sebi pomembne. Nekateri možje se sicer še pravočasno uprejo, drugi popustijo zaradi miru v hiši, neki manjšini pa tako odgovarja, ker poznajo ta vzorec še od svojih staršev. Zato nikar ne obsojajte očeta, sprejemajte ga takšnega kot je, za spremembe je namreč prepozno.

Odgovor na objavo uporabnika
MaLiNcA, 09.07.2021 ob 16:13

Jaz ne vem kaj imam doma, očeta ali najstnika? Prenavljamo in je potrebno poklicati ponudnika ker bi radi drugje napeljali (mislim da telefonski) kabel. Kar noče in noče poklicat. Danes sem popenila in sama poklicala na telekom. Tam so bili prijazni in mi razložili, da oni za to niso pravi naslov ampak da naj pokličemo gvo. Super. Pogledam na internet za telefonsko, pokličem a ni odgovora. Telefonsko napiešm na listek in ga dam očetu da lahko sam pokliče tja. Noče. Kar nekaj palamudi da bo že sam kable prevezal. Sicer sem tud sama vidla tistih nekaj kablov ampak se raje nebi sama lotevala, ker če ga kje kiksnem bomo brez interneta. Prepustiš profesionalcem pa je.

Sicer sem že malo mimo naslova usekala ampak me je res razjezilo, ker oči nikoli nič sam ne naredi. Pa je drugače priden, delaven ampak ko je treba kaj malce bolj na “fino” pa nič. Pri skoraj 70ih še vedno ženi teži kako naj se obleče. Ona ga mora k zdravniku naročat pa ga pedenat od spredi in odzadi. Sicer ga vsi ostali tud ker nekdo mora mizo pospravit, pa cunje dat oprat, očistit posodo,…

Kaj hudiča je narobe s takim človekom? Sumim da je že od nekdaj tak, ker ga je še mama ljubkovalno klicala in mu kuhala (zdaj je pokojna). Danes je pa 70 letni najstnik…

Zgleda kot da je še vedno v tistem načinu razmišljanja “ženska mora za bajto skrbet pa ženska dela naredit”. Včasih je to mogoče šlo ampak danes je življenje drastično drugače in ne tako težko.

Kako je mogoče, da nekdo, ki (predvidevam) misli, da obvlada osebnostni razvoj, išče napake na nekom drugem? Osebnostna zrelost pride takrat, ko znaš sprejeti ljudi takšne, kot so in jih spodbujati. Kot je rekel nekdo pred mano: nekaterim ljudem predstavlja urejanje takšnih stvari težavo in niso sami krivi za to. Potrebujejo spodbudo in pomoč, kritika ne reši nič.

Njega ne boš spremenila, lahko pa pristopiš drugače, bo tudi rezultat drugačen.

Razumem da se ga spreminjat ne da, ampak nekako se mi zdi, da če človeku celo življenje nekdo drug pere, kuha, briše pult, pospravlja,… bo postal razvajen. Take stvari se ne zgodijo iz včeraj na danes. Kaj pa bi naredil človek, ki mu umre žena, ta pa je prej za vse skrbela? Bo enostavno umrl od lakote? Pa da niti otrok nima da bi kdo za njem pogledal? Večina ljudi bo začela skrbet za osnove. Najprej hrana, ker brez te ne gre preživeti. Sicer pa to spada pod maslowovo piramido.

@Viktorijavi je pomojem še edina odgovorila na vprašanje v naslovu. Ne vem zakaj sem sploh odpirala temo. Če pogledam maslowovo piramido so stvari hitro jasne. Res je da človeka ne morem spremenit, lahko pa vsaj razumem od kje to izvira. Če se človek nikoli ne spopade s stvojimi strahovi in mu rit nekdo drug odnaša se ne bo nikoli naučil. Praktično ni nikoli samostojen.

@alieliuli
Seveda, ker so starši  po zakonu odgovorni zame. Nimam še 18 let, da bi se lahko odselila.

V prvem postu še nisi vedela, da si tako mlada, da si si izbrala slog 40 letne babure?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close