Kako je mogoče, da email, ki sem ga poslal sam sebi, ni prišel
Zivjo!
Mene pa jezi, ker sem pred 10 minutami sam sebi poskusil poslati email (na isti naslov, iz katerega je bil poslan), pa emaila ni od nikoder!!! Naslov je pravi, ker če ne bi bil, bi se že zdavnaj moral oglasiti “mailer daemon”!!!
Kaj je narobe? Ali je možno, da je virus zmešal vse nastavitve v mojem inboxu?
Lp.
Elektronska pošta je strahotno nezanesljiv medij, saj je odvina od kupa okoliščin.
Dejstvo je namreč, da če pošlješ mail recimo v okviru istega ponudnika, pride relativno hitro.
1. V starih časih, so recimo določeni ISP-ji zbirali maile in jih pošiljali naprej v določenih terminih, da so optimizirali stroške, odvisno kako so pač imeli pogodbe za linke z zunajim svetom. Posebaj so bili na udaru daljši maili, ki so šli naprej v času ko ni bilo konic. Danes je to več ali manj zgodovina
2. Problem danes zna bit skeniranje proti virusom in spamo, saj večina ISP-jev ima za svoje stranke omogočeno eno ali celo obe varianti. To pa rabi kar nekaj procesorskega časa, zato ko prideš na vrsto pač prideš. Pač en kup ljudi namesto, da bi v tekstu maila napisalo Kako se maš in Lep pozdrav, to piše kot word dokument in da kot priponko. Kaj moreš, računalniško nepismeni in zato se obseg podatkov, ki je drugače dolg nekaj 10 znakov poveča za faktor 1000 in več.
3. Je pa klega pred mano tudi omenil zastonjske e-maile, kjer bi znal problem pod točko 1. še vedno obstajat.
Lep pozdrav …
Forum je zaprt za komentiranje.