Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kako izterjati izplačilo

Kako izterjati izplačilo

Pozdravljeni !

Podpisal sem pogodbo za določen čas z poskusom enim mesecem. V pogodbi je je navedeno :

Delavec, ki enostavno brez upoštevanja odpovednega roka prekine pogodbo o zaposlitvi, odkloni napotitev na delo zapusti gradbišče ter s tem povzroči gospodarsko škodo družbi,je materialno odgovoren. Odškodnina za materialno škodo se ugotavlja s strani strokovnih služb in na podlagi direktorja se lahko obremeni delavca v vrednosti 1000€.

Delavec je seznanjen z odgovornostjo opravljanja dela in z materialno škodo, ki jo lahko povzroči ob malomarnosti ali neizpolnjevanju splošnih priznanih strokovnih norm in pravil. Le-ta se ustrezno sankcionira z oziroma na povzročeno škodo in na stroške, kijih je imelo podjetje s slabim opravljenim delom. V primeru škode se delavec obvezuje delodajalcu povrnitvi škodo z zakonskimi zamudnimi obresti od dneva ugotovitve škode do dneva plačila.

Prekinili pogodbo je delodajalec iz razlogov, da nisem upošteval nekih varnostnih navodil. Delo se je opravljalo v tujini Nemčiji. Iz strani delodajalca nisem dobil nobenih pisnih pripomb na mojih nepravilnih vedenj ali opozoril o nepravilnosti. Kaj pa še le opomini itd. itd.

Glede na vse te navedbe ni bilo storjenega nič. Pri tem delodajalcu sem delal 14 dni, dal mi je delno v naprej ostalo razliko mi ne izplača iz njegovih razlogih, da ostalo razliko mi ne izplača, ker je imel stroške z menoj .

In jaz se sprašujem kakšne stroške ????? Še sam ne zna pojasnit kakšne. Če so mišljene stroške o zaposlitvi to jaz vzamem v zakup kot mu nalaga zakon, da nastanejo stroški delodajalca ne pa jaz mu nisem naredil stroška naj mu država povrne stroške ne pa meni odbijat po ne moji krivdi .

In kako naj jaz pridem do razlike plače ????
Prijavil sem na delovni inšpektorat in kaj naj sedaj naredim ???

Že v naprej se vam zahvaljujem za nasvet, prav bi mi prišlo kakšen Pravni nasvet.

Hvala za razumevanje.

Lp.

Pozdravljeni,

ali je inšpektorat že kaj naredil (izdal odločbo, naredil karkoli kot prekrškovni organ) ?

Če potrebujete še kaj več, Vam z veseljem pomagam.

Daša Modic Gorjup

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close