Kako izterjati izplačilo
Pozdravljeni !
Podpisal sem pogodbo za določen čas z poskusom enim mesecem. V pogodbi je je navedeno :
Delavec, ki enostavno brez upoštevanja odpovednega roka prekine pogodbo o zaposlitvi, odkloni napotitev na delo zapusti gradbišče ter s tem povzroči gospodarsko škodo družbi,je materialno odgovoren. Odškodnina za materialno škodo se ugotavlja s strani strokovnih služb in na podlagi direktorja se lahko obremeni delavca v vrednosti 1000€.
Delavec je seznanjen z odgovornostjo opravljanja dela in z materialno škodo, ki jo lahko povzroči ob malomarnosti ali neizpolnjevanju splošnih priznanih strokovnih norm in pravil. Le-ta se ustrezno sankcionira z oziroma na povzročeno škodo in na stroške, kijih je imelo podjetje s slabim opravljenim delom. V primeru škode se delavec obvezuje delodajalcu povrnitvi škodo z zakonskimi zamudnimi obresti od dneva ugotovitve škode do dneva plačila.
Prekinili pogodbo je delodajalec iz razlogov, da nisem upošteval nekih varnostnih navodil. Delo se je opravljalo v tujini Nemčiji. Iz strani delodajalca nisem dobil nobenih pisnih pripomb na mojih nepravilnih vedenj ali opozoril o nepravilnosti. Kaj pa še le opomini itd. itd.
Glede na vse te navedbe ni bilo storjenega nič. Pri tem delodajalcu sem delal 14 dni, dal mi je delno v naprej ostalo razliko mi ne izplača iz njegovih razlogih, da ostalo razliko mi ne izplača, ker je imel stroške z menoj .
In jaz se sprašujem kakšne stroške ????? Še sam ne zna pojasnit kakšne. Če so mišljene stroške o zaposlitvi to jaz vzamem v zakup kot mu nalaga zakon, da nastanejo stroški delodajalca ne pa jaz mu nisem naredil stroška naj mu država povrne stroške ne pa meni odbijat po ne moji krivdi .
In kako naj jaz pridem do razlike plače ????
Prijavil sem na delovni inšpektorat in kaj naj sedaj naredim ???
Že v naprej se vam zahvaljujem za nasvet, prav bi mi prišlo kakšen Pravni nasvet.
Hvala za razumevanje.
Lp.
Forum je zaprt za komentiranje.