kako izklopiti prijavo na xp
Pozdravljeni!
Na XPjih sem imel odprtih več računov, ki sem jih zaprl. Kljub temu, pa se sedaj moram ob vklopu računalnika prijaviti kot administrator. Ker mi je to samo nepotrebno opravilo, bi se ga rad rešil.
In še naslednje vprašanje, kako naj naredim, da se mi ob vklopu računalnika avtomatsko zažene tudi Siol, imam namreč ADSL priključek.
Hvala za vsakršno pomoč, lep pozdrav
Pozdravljeni!
Najlepša hvala za prispevke. Imel sem polovično uspešnost, saj sem uspel izklopiti vprašanje za geslo. Sicer sem imel določene težave, saj me resnično ni vprašalo za geslo ni pa mi tudi naložilo nobenega desktopa?!?!?
V glavnem po nekaj mučkah in nekajurni pavzi sem nekako uspel vzpostaviti sistem, ki me ne vprašuje več po passwordu. Hvala.
Ne vem pa še kako vzpostaviti ADSL. Kako naj skopiram povezavo v Startup? Včasih vem da je bil za to direktorij, v XP pa ni ničesar takega. Vsaj nisem ga našel.
Varianta z adsl-nadzorna pl.-connection-always dial my default conn pa tudi ne deluje saj je zatemnjena in je ni možno spremeniti. Imam pa strah ročno spreminjati nastavitve…. Si moram na novo narediti povezavo in odinštalirati ADSL povezavo najprej ?!?!?
Hvala za pomoč
Ja seveda je direktorij ali mapa Startup, vsaj morala bi biti.
Start –> All Programs –> Startup.
Če je ni, potem se sprehodi malo po disku. Mapa naj bi se nahajala (če je ni jo lahko tudi narediš) na tvojdisk:\Documents and Settings\
Če želiš da se to zažene le za določenega userja, potem greš naprej v njegov direktorij, če želiš za vse userje, greš v direktorij All Users.
Vzemiva za primer, da želiš za vse userje in da je tvoj disk z xp c:
Mapa Startup se v tem primeru nahaja v
c:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\
Če jo ni, jo lahko skreiraš in potem sem notri skopiraš shortcut.
Dva klika nista problem, če sem zraven računalnika. Ko me pa ni, in se računalnik resetira čez dan oz. čez noč, potem vsi downloadi seveda storijo. Razen porabljene elektrike potem ni nobene koristi.
Dejstvo, da pa se mi računalnik stalno resetira povprečno cca. 1 x na 3 ure
ko mi XP pravijo, da se morajo resetirati in da lahko shranim odprte programe je pa spet poglavje za novo vprašanje in pomoč.
Računalnik je že malo stari (AMD 900 Mhz), 20 GB disk že precej poln, mogoče ima že vsega dovolj in se potem preprosto resetira.
Moji filmi pa potem stojijo…… tragedija…
Hmmm, hvala za pomoč, bom doma preizkusil
Forum je zaprt za komentiranje.