Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kako izgleda spanje v planinskih kočah v sezoni?

Kako izgleda spanje v planinskih kočah v sezoni?

Z možem bi se odpravila na malce daljši planinski pohod, razmišljava, da bi vmes spala v koči.
Predstavljam si, da je v enem prostoru veliko ljudi, gotovo vmes kdo tudi smrči. Se sploh da kaj naspati?
Zanima me še, kako je z rezervacijo, koliko časa vnaprej se rezervira prenočitev?

Pokličeš v kočo in vprašaš, če imajo prostor in kako imajo urejena ležišča. Ponekod imaš samo sobe s skupnimi ležišči, ponekod imajo pa tudi sobe tudi za manjše število oseb, tudi samo za 2 osebi (npr. Kredarica).

V tem času raje ne it na Kredarico, je nabito polna in se lahko spi tudi na tleh, na stopnicah oziroma kjerkoli je pač prostor.
Če so skupna ležišča je kar kriza, vsaj zame. Enkrat sem spala na Prehodavcih, ful luštna koča in res urejeno, a spala nisem nič, posledično se tudi nisem spočila in mi je bil naslednji dan kar naporen. Bilo nas je ene 30 v sobi in celo noč sem poslušala smrčanje.
Je pa res, da jaz težko spim kar kjerkoli oziroma slabo spim drugje kot v svoji postelji.

Odvisno je torej v katero koči želita it, ali ima koča samo skupna ležišče ali tudi manjše sobe, kako občutljiva sta na spanje itd.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]For it was not into my ear you whispered, but into my heart. It was not my lips you kissed, but my soul. (Judy Garland)[/i]

Odvisno kam jo boste mahnila , velik koč ima sobe za dve ali tri tudi štiri osebe. Tiste manjše in malo manj organizirane pa imajo skupna ležišča od 10 pa vse do 30 ljudi v sobi. Pa srečno!

Vzames cepke za usesa in gres 🙂

Če imajo na voljo sobe vzemi ker skupna ležišča so ponavadi ogromno smrčanja in veliko prdenja. Jaz hodim že leta pa se tega enostavno ne morem navadit. Raje spim zunaj v spalki.

Kako kaj kaže za prihodnji vikend?
Bo prenočišče ali ga ne bo ? Je bolje rezervirat ali se podati, kar tako. Potem so šele Predodavci. A do tja zna biti daleč.
Zarana v nedeljo čez Hribarice na Triglav.

Na tisti pogradih, ki se nadaljujejo v okenske police ni ravno dobro spati.

Glede spanja so ti veliko že zgoraj povedali. Za tvojo info: Veliko koč nima tušev. Tako da se lahko pripraviš še na tole informacijo.

Vse je odvisno od okoliščin. Spali smo trikrat na skupinskih, od tega samo enkrat bolj malo zaradi smrčanja, enkrat sva bila poleg oskrbnikov sama v koči, nazadnje pa k sreči ni nobeden smrčal. Kar se pa tiče tuširanje – en dan pa boš že zdržal brez. Bolj problematični so WC-ji okoli Triglava, ki so še vedno na štrbunk.
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close