Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kako “izgleda” podaljšanje bolniške

kako “izgleda” podaljšanje bolniške

Sem na bolniški in sedaj bom šla na komisijo za podaljšanje. Sploh si ne predstavljam, kako to izgleda.
Bila sem pri osebni zdravnici, ta mi je dala bolniški list za službo in poslala bo izvid od ginekologinje na to komisijo. In kako naprej?
Ali moram biti na komisiji osebno prisotna ali oni samo pregledajo dokumentacijo?
Če moram iti osebno na komisijo – me po pošti povabijo na pogovor ali kako? In potem jim moram osebno še enkrat razložiti tisto, kar je napisala ginekologinja?
Ali si takoj obveščen o podaljšanju ali ti odgovor pošljejo po pošti?
Sprašujem zato, ker mi je zdravnica dala dolniško do jutri, komisija pa je baje šele v torek, jaz pa niti ne vem, kam moram iti (če sploh moram iti kam). In če me zavrnejo, mi bo zdravnica dala bolniško še do torka?
Tiste, ki ste to dale čez, mi prosim pojasnite?
Hvala!

Vse to ti ponavadi razloži tvoja zdravnica, zato jo kar vprašaj. Včasih moraš iti tja, včasih ne. Odvisno od bolezni…LP!

Nikamor ne rabiš hodit, vso dokumentacijo pošlje tvoja osebna zdravnica na zavod, kjer ti komisija izda odločbo. Lepo bodi doma in se ne vznemiraj preveč. Odločbo boš dobila po pošti ti, osebna zdravnica in v službi (v službo seveda brez zdravniške dokumentacije). na osnovi odločbe pa ti potem zdravnica izstavi za naslednji mesec bolniški list.

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Vmes si pa par dni v praznini in upaš na najboljše:) Ker če ti komisija slučajno ne bi odobrila, ti zdravnica ne more kar tako dati še par dni za isato bolezen, če si že en mesec na bolniški. A če bi bila stvar negotova, bi zdravnica gotovo dala že nekaj dni prej na komisijo, da bi bila odločitev pravočasno sprejeta. Po mojem se ne rabiš sekirati.

Hvala za vaše odgovore. Jaz v resnici sploh nisem 1 mesec na bolniški – bolniška se mi je začela s 7. 5., dala pa mi jo je do danes. Komisija je v torek, 5.6. – to pa še ni poln mesec.

Komisija mora prej odločiti, da ti ima še čas pravočasno poslati odločbo. Jaz sem jih ponavadi dobivala ravno zadnji hip pred podaljšanjem.

Bolniški list se izdaja za vsak mesec posebej, se pravi posebej za maj, posebej za junij…, zato si ga dobila samo do 31.5..

Aha, za vsak mesec posebej je bolniški list. No, se vidi, da nisem nikoli na bolniški in sploh ne vem, kako stavri potekajo. Hvala vam za vse odgovore!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close