Najdi forum

Kako iz mp3 v…

Ali mi lahko kdo vsaj približno pove, kako in s katerim programom pretvorit mp3 datoteke v tak format, da se bo pesmice dalo poslušat tudi na navadni CD enoti
( avto, glasbeni stolp).

Lep pozdravček vsem, ki kakorkoli pomagate z odgovori

karry

Za snemanje cd-jev potrebuješ cd pekač. Ko pa kupiš cd pekač, pa običajno dobiš zraven program s katerim ta pekaš lahko uporabljaš (Nero, WinOnCD…)In v teh programčkih imaš tudi opcijo za peko audio cd-jev. Jaz delam tako, da mp3 datoteke spremenim v *.wav (s programom RazorLame) in nato pečem wav-e v programu za cd peko

lp

Domnevam, da imaš nerota doma, saj si ga dobil poleg pečice.
Torej izbereš
Nero, Nov, AudioCD
in povlečeš vanj svoje mp3 – je

CDEX je zelo praktičen program za pretvarjanje datotek mp3 v wav, nato te datoteke zapečeš z enim od zapisovalnih programov (nero) na CD (izbereš možnost peke audio CDja).

Novejši Nero-ti (ma ne rabijo biti nevem kako novi no) imajo že vgrajene konverterje, ki kar sami avtomatsko pred peko pretvorijo MP3 v t.i. CD format, kot je to omenil že Wega. Tako, da bi bilo po nepotrebnem izgubljati čas še za pretvorbo.

Priporočam pa, da vklopiš še funkcijo “normalize”, sploh, če imaš različne MP3 datoteke, ki imajo ponavadi različno visoke nivoje glasnosti; s to funkcijo namreč izenačiš nivoje, tako da potem nimaš ene pesmi blazno tihe, drugo pa spet glasno.

LP, Bojč.

Hvala, hvala vsem štirim za odgovor

Imam Nero 5.0, bom probala ,tko kot ste mi napisali, sicer sem pa priprsvljena na to, da bom najprej nekaj CD jev vrgla stran.Če ne bo šlo, pa spet vprašam.

karry

Kupi si en CD-RW, saj niso tako dragi, vsaj za učenje pa pridejo prav.

Samo ti ni noben napisal, da moraš v čarovniku določit, da boš snemala AUDIO CD… Ča boš določila data CD, ti bo posnelo mp3je…Samo tolko…

CIAO

pippo, tretji odgovor…

Heloučk še enkrat

No tkole, da se pohvalim, mi je uspelo nardit en CD, tko, da obvladam zdej, poslušala sem ga tud.Ja, Wega, sem prebrala, natančno odgovore, tko , da nisem mela problemov.
Pipo, danes sem pa pršla zato, da bi uprašala, kaj nardit, če hočem kar u mp3 na Cd ju.Pa si me že presenetu z repliko in hkrati z odgovorom na moje še nezastavljeno vprašanje. Hvala tud tebi:))

LP vsem

karry

ja a ni to luštn, k smo vsi tko ena srečna družinca.

Wega……..se strinjam, čeprav smo daleč od realnega, mi je všeč, da je kje kdo pripravljen pomagat, pa komurkoli, skoraj kadarkoli – na tak način:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close