Kako in kam po Italiji?
Lep pozdrav vsem, ki sodelujete tukaj!
Imam naslednjo težavo. S fantom se odločava, da greva v lastni režiji po Italiji. Gre za čas nekje 8/9 dni, in sicer sva planirala približno takole: Verona (ali se tukaj splača iti do Gardskega jezera?), Genova, Pisa, Firence, (morda s Sieno), San Marino, Rimini. Težava se je pojavi, kje prespati, je potrebno že prej rezerviratai, kje sploh najti hostle ipd. na internetu? Koliko denarja ste vi porabili, če ste šli v Italiji oz. koliko menite, da bi morala vzeti poleg?
Je bolje vsako noč prespati drugje ali pa se nekje locirati, potem pa iti naokoli vsak dan drugam? zelo si želiva videti predvsem Piso in Toskano, vendar nisva našla kje v katalogih programa, da bi šla preko agencije, tako da nekak res nimava izbire. se nama sploh to splača ali predlagate kaj drugega?
Lepa hvala, vse bo v veliko pomoč!
Zelo priporočam pot v lastni režiji.
Če gresta najprej do Verone, vsekakor pojdita do Gardskega jezera in do kraja Sirmione, tam je ogromno malih hotelov, kjer bosta sigurno našla prostor in prespala. Ne vem, če bosta za vse, kar imata v načrtu imela dovolj časa, saj je recimo Rimini in San Marino čisto na drugem koncu, pa vseeno, priporočam Toskano, Firence, Piso, Lucca, Sieno in dva mala mesteca Pienzo in Montepulciano, pa na San Geminian ne pozabita. Jaz bi raje izpustila Rimini in tisti konec in se malo bolj posvetila Toskani. Mi smo recimo bili en teden v Toskani, en teden na severu Italije in en teden v Rimu, pa bi sigurno lahko podaljšali še za kakšen dan ali več.
Koliko denarja potrebujeta je odvisno od tega, kakšne zahteve imata. Italija sicer ni draga, če bosta hrano kupovala v trgovini, če bosta pa jedla zunaj, pa je zelo zelo drago. Mi smo za vsako potovanje – bili 3x, porabili najmanj 1.500 Eur, to vključuje vse, nismo bili pa prav pretirano šparovni, smo pa imeli zmeraj aparma oz. enkrat AD, tako da smo veliko hrane lahko peljali s seboj, nekaj pa seveda kupili tudi tam. Kar se tiče spanja se prvo na S Italije locirajta okoli Gardskega jezera, je res ogromno stvari, tudi v Toskani bosta našla nešteto agroturizmov, vendar morata zaviti malo dol z avtoceste in se voziti po lokalnih cestah. Ne vem kako je z zasedenostjo v glavni sezoni, vendar za 1. maja ponavadi ni bil nikakršen problem. Drugače pa imajo tudi v vseh kampih hiške, ki se jih da najeti. V Toskani lahko prespita najprej bolj ob obali, nato kje v okolici Firenc in potem delata izlete tam do 100 km v eno smer (lahko tudi več). Mi smo v Toskani prakticirali z izleti, ker takrat je bila naša mala stara malo manj kot leto dni in nam je bilo tako lažje, kot če bi se skozi selili.
Danajana, lepa hvala za izčrpen odgovor. Midva sva še študenta in se nama 1500 evrov zdi precej denarja, v bistvu ga toliko niti nimava za it v Italijo:( Razmišljala sva, da bi poskušala najti kakšno ugodno varianto za prespat (to se mi zdi, da je najdražje sploh), kakšen hostel ali kaj podobnega. Kmečki turizmi naj bi bili tudi opcija, kakšne so pa kaj cene? Ste se vi prej pozanimali prej kje na internetu ali sta šla kar tako – brez vseh rezervacij, približnih hotelov?
Lep večer!
Dokaj ugodna varianta je šotor, kampov je v Italiji veliko (cca 20 – 25EUR za 2), kakšno malenkost sam skuhaš, poješ kakšne špagete, pizzo… kar je v Italiji vse super. Kampi so večinoma lepo urejeni, če pa potujeta v juliju ali celo avgustu, zna biti huda gneča. Midva sva pred nekaj leti v drugi polovici julija obredla kar nekaj kampov ob Gardskem jezeru, pa tudi za iglujček ni bilo prostora nikjer, ali je bilo polno, ali pa rezervirano. V enem luškanem kampu v okolici Siene sva dobila prostor samo za eno noč, ker je bila edina prosta parcela za naslednji dan rezervirana.
Forum je zaprt za komentiranje.