kako imate urejene finance-tiste katerih moz zasluzi vec
če imata otroke je denar 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} razdeljen na take dele, da družini omogoča najbolj produktivno in veselo življenje.
Glejte, če ste poročeni potem je 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}50 čisto razumno(pa ni važno koliko kdo zasluži), če je poraba namenjena v skupno dobro (družina, srečna zakonca brez družine), če je pa žena/mož bolj potratna in ne gleda na skupno dobro, potem pa je zgodba drugačna
Že kako je postavljeno osnovno vprašanje se vidi, da zadev nimata dobro urejenih med sabo. Če tebi zmanjka denarja, potem vprašaš, kdo plačuje?!? Pa saj živita skupaj, saj sta skupaj v istem gospodinjstvu, saj sta se s poroko zavezala “v dobrem in slabem”.
Dve rešitvi, če je razlika med plačama velika, predlagam drugo:
– vsak da v skupno blagajno enak fiksen znesek, npr 200 EUR mesečno. Iz tega se plačajo vsi stroški, položnice, hrana, čistila, vrtec, avto, bla bla bla
– vsak da v skupno blagajno določen {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od svoje plače. Velja isto.
Skupno gospodinjstvo pomeni tudi skupne stvari, skupne stroške. Otroci seveda enako. Če so v prihodkih razlike, seveda ne bo eden brez, ker je šel v trgovino, drugi pa si kupoval bedarije. Seveda pa če nekdo pretirano troši za neumnosti, potem pa zmanjka za položnice, je zgodba drugačna.
Res mi ni jasno, kako se spuščate v razmerja, v skupno življenje, v družino, če osnovnih stvari nimate zmenjenih.
Pri nama je bilo že vse sorte,jaz brez službe,on brez službe, oba s službo,eden večjo plačo,drugi manjšo….VEDNO smo imeli skupen denar (+2 otroka) in nikoli nobenga “sponašanja” kdo več zasluži,kdo manj!!!Nikoli ne veš kaj se ti zgodi v življenju, čez noč si lahko brez dela,bolezen karkoli, tako da pri nas je vse naše, pa ni važno kdo koliko zasluži!!!
Imam dovolj veliko plačo, da mi nikoli ne zmanjka. Sama si plačujem svoj luksuz, registracijo mojega avta.
Drugače pa dava z možem vsak pol za hrano in položnice, za dopust tudi običajno.
Vse ostalo krije in plačuje mož, vzdrževanje skupne hiše, opremljanje, kupi vse avte.
Meni to odgovarja, mi ostane še kar precej, pa nikoli me ne sprašuje, za kaj in koliko sem za kaj dala. Tako, da ni prepirov zaradi financ.
Če bi ostala doma, bi financiral on, samo meni to ne odgovarja.
prednisone tablets canada prednisone 10 mg daily can i order prednisone
https://prednisonet.online prednisone 40 mg daily
prednisone brand name us prednisone rx coupon prednisone medication
Forum je zaprt za komentiranje.