kako hitro ste osiveli(e)?
Pri 47 letih kakih 10 sivih las – če te kaj tolaži, teh nekaj sem dobila že v tvoji starosti, torej ni nujno, da bo šlo hitro. Povrhu je bila mama pri 35 letih skoraj bela, ampak ima drugačne lase.
Kar zadeva barvanje se mi zdi, da nepobarvani lasje praviloma precej postarajo.Pašejo predvsem ženskam, ki so imele naravno črne lase (po mojem mnenju to velja tudi za moške), in še to samo, če so vsaj približno močni. In če so sivi lasje res beli oziroma pobarvani na belo. Pa še fajn je, če ženska dobro izgleda in ima dobro frizuro in stil oblačenja. Ja, se mi zdi, da mora biti res izpolnjenih kup pogojev, da to štima. V nasprotnem se mi zdi ženska zanikrna & brez potrebe postarana, ne pa “naravna” in “samozavestna”. No, vsaj meni.
Tu gor na MON pa človek vse zve:
ženska je zanikrna, če se ne brije pod pazduho, nogah, mednožju
pa če si ne puli obrvi
zdaj pa vidim, da je zanikrna, če si ne barva las.
Joj, kam gre ta svet. Ženske naj bi bile enkopravne potem pa ravno od žensk bereš, da je ženska zanikrna, ker si ne barva las, ker se ne depilira, ker si ne puli obrvi. Moški, enakopravni, pa večinoma tega sploh ne počnejo. A so zato zanikrni?
Las si ne barvam, obrvi si ne pulim (že tako mi znoj teče v oči, brez obrvi bi bilo še slabše), noge in pazduhe ter bikini predel si pa depiliram. Ampak ne moti me, če se druge ženske ne depilirajo. Če njim paše, da jim štrlijo dlake izpod kopalk pač njihov problem. Jaz jim ne buljim med noge in ne čekiram, če kašna dlaka kje ven gleda.
Zanikrne so zame tiste ženske, ki se ne umivajo, ne tuširajo, ne preoblačijo redno.
Evo, nekako sem bila prepričana, da drži reklo: Povej, kaj bereš, pa ti povem … kako razmišljaš?
S Katjo10 se namreč, po prebranem na knjižnih moljih, skoraj povsem ujemava v bralnem okusu, zato me je mnenje o zanemarjenosti sivolasih ženskih glav toliko bolj presenetilo.
Takole: Stara sem nekaj čez 50, z (zaenkrat) zmerno količino sivih las – in se ne mislim barvati.
Ker na žalost nisem katera iz redke sorte atraktivnih žensk, ki jim niti sivina ne pride do živega oz. jih morda naredi še bolj posebne, me bo sivolasa glava, brez slehernega dvoma, postarala.
Ja in?! Da bi se zaradi tega počutila zanemarjeno? Ravno obratno, na svojo odločitev sem ponosna! Poleg tega skoraj ne poznam ženske, razen tistih, ki si lahko privoščijo (in se jim da!) čepeti vsak dan v frizeraju, ki občasno ne bi imela narastka. Zanemarjeno? Ja, če kaj, potem narastek, ne pa redno vzdrževana sivolasa glava.
Z veseljem opazujem tudi v Sloveniji vedno več žensk, ki bi si sicer brez težav privoščile
(po)barvanje (med njimi je kar nekaj univerzitetnih profesoric), pa se raje kot s štetjem sivih las ukvarjajo z zanje pomembnejšimi rečmi. Sicer proti barvanju nimam nič, nenazadnje smo v naši družini tri ženske, ena mlada, ena stara in ena (poznih?) srednjih let: prvi ni všeč originalna barva las, zato jo spreminja od srednje šole dalje, drugi ne sivina, ki jo prekriva že 50 let. Tretja čutim pravo olajšanje, ker bom namesto mlajšega videza, pa tudi ponesrečene barve in narastka, v ogledalu opazovala napredujočo emancipirano sivino.
Forum je zaprt za komentiranje.