Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kako hitro ste osiveli(e)?

kako hitro ste osiveli(e)?

ali to pomeni, če sem pri 25ih videla 3 sive lase, bom hitro osivela?a je to tolk hiter postopek, gre hitro naprej? kaj lahko pričakujem pri 40?nebi se barvala, ker se nikol do zdj nisem in sem mnenja da barva škodi lasem,četudi rjava

sem v 36-em letu…..prvič se bom v jeseni (ker če z poletje preveč barva obledi)…..priznam….me je strah….(tega mnogo ljudi ne razume, a jaz grem raje 10x k zobarju, kot pa da si pobarvam lase) a mi sedaj že res precej sekajo ven (sploh pri straneh…ob ušesih…..)…..frizerka mi je predlagala barve brez amoniaka kemon-nayo (spodaj sprašujem o izkušnjah z njimi)…bom uporabila barvo, kjer bo prirastek čim manj viden….ja…..te razumem kako se počutiš glede barvanja a žal je to nujno zlo…sploh če imaš kakšno službo, ker si veliko med ljudmi…..

Barva nič ne škodi lasem, to so neki stereotipi izpred desetletij (ko so bile barve take, da so najbrž res škodile).
Jaz sem začela uporavljat barve tam nekje po 30. letu, ne zaradi sivih las ampak zato, da sem malo poživila svojo barvo. Na začetku sem uporabljala še tiste prelive, ki se sperejo po nekaj pranjih, zdaj zadnja leta (sem že 50+) pa kar tapravo barvo. Lase imam čisto fajn, jim barva ni nič škodila.

Jaz se tudi ne barvam in se bom ko bom siva. Pri 31ih še nisem.

Velikokrat se najde kdo, ki me nagovarja k temu naj se pobarvam zaradi leska, ma mene to res ne prepriča, ker ne vidim smisla v tem.
In popravici povedano se mi ne da ukvarjat pol še z narastkom….ne res ne.
Pa tudi sem proti, pa ne ker škodi lasem, lasje že zrasejo, a ker škodi zdravju…

lahko me napadete da pojma nimam…..me ne gane 🙂 🙂

Alergija na barvo za lase

Prav razmišljam če sploh poznam katero, ki se ne barva.

Ja, sem se spomnila, moja teta se barva, ampak le občasno.

Pri 40-ih kar redno siva, že pri 30-ih sem bila. Hvala bogu za barve, drugače bi izgledala kot babica ;(

Pri 60 nič siva.

Alergija na barvo za lase[/quote]

Ja, če imaš alergijo, je pa druga reč.
Ampak ljudje imajo alergijo tud na belo moko, jajca, čokolado, jagode … Pa za te stvari noben ne trdi, da so splošno škodljive.

Začela sem siveti pri 35, sedaj nekaj čez 50 sem 60% siva. Šlo je torej počasi.
Seveda je pa pri vsakomur drugače.

Se ne barvam. Za sebe sem se tako odločila, ne moti me.
Se pa strinjam, da so tiste pobarvane absolutno videti mlajše.
Je pa tudi res, da ni hujšega, kot pogled na nekaj centimetrski narastek.

Aja, da ne???
Ko bi videla mojo sorodnico, kako alergijo in zabuhel obraz je fasala! Oči sploh ne more odpret! Sploh si ni podobna, fleki okrog glave, vročina,….

Pri skoraj 39-ih še nisem bila barvana, siva tudi nisem. Sem in tja kakšen siv las potegnem ven.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Moje prijateljice, ki so zacele siveti pri 25ih, so danes ze skoraj pol sive. Jaz imam sem in tja kak siv las in se ne barvam.

37 let, še nikoli se nisem pobarvala, imam pa točno 2 siva laska 🙂

Sivenje je različno od človeka do človeka, poglej malo, kako hitro/počasi so osiveli tvoji starši. Lahko sklepaš, da bo nekaj podobnega pri tebi.

Dva ali tri sive lase sem imela že na faksu in danes, pri 39, imam še vedno (samo) iste tri. Svojo barvo imam še intenzivno, sijočo. Upam, da se mi še dolgo ne bo treba barvati.

Začelo se je zelo počasi ,nekje pri 28 insedaj se že dokaj redno barvam že 2,3 leti .Sem pa pri 40 .
Moja sestra je začela sivet pri 23 in redno barvanje je uvedla pri 26 ,ker je bilo skorajda nujno.
Vse je to genetika.Poglej svoje prednike pa bo vse jasno.
Moja mati se nebi rabila barvat ,ker ni neke panike,oče ima še dost rjavih las ,ta sivih samo za vzorc.Dedka pa odkar pomnim imata sive glave ,prav tako ena babica ,ta druga pa je še vedno rjavolaska s svojimi natur lasmi.
Srečno !

Meni se je zgodilo, da sem pri 31 skoraj čez noč osivela, imela sem x,y zelo resnih življenjskih preizkušenj, ki so pač doprinesle k tem, da sem le v enem mesecu postala čisto siva in to hecno, samo sredi glave….seveda se barvam in tisti predel je sedaj, ko sem stara 46 za malenkost širši, pa ne kaj dosti, ob straneh in odzadaj sivih las skorajda ni.

Alergije pa so, saj na vsaki škatlici omenjajo možnost alergij, ki baje ni tako nedolžna. Mene je nekajkrat izredno srbelo lasišče po nekaterih blagovnih znamkah. Sedaj že x let uporabljam le Keune barve in sem zelo zelo zadovoljna…

Sem vesela, da pri 55 letih nisem še nič siva. Je pa res, da sem naravna svetlolaska.
Avtorica, trije sivi laski ne pomenijo, da boš kmalu osivela. Kot je že ena od predhodnic povedala, so sivi lasje precej gensko naravnani. Sicer pa – prameni delajo čudeže 🙂

Ne vem, če je vse v genetiki. Moji predniki so pri 50ih, 60ih malce bolj sivi kot jaz pri 30ih. Obe s sestro sva začeli siveti že pri 20ih. Pa imava starše, ki imata še sedaj zelo malo sive lase.
Zaenkrat se še ne barvam, ker bom počakala, ne bom dajala strupov na glavo dokler ne bo res sila kar se tiče sivih las. Barve voha pri frizerji, voham v kopalnici, in če to niso sami strupi. Tako, da bom še čakala, upam, da ne bo sivenje prehitro.

To je vsekakor v genetiki, saj se lahko vržeš nazaj v rodove po nekem X predniku, starši so lahko bili samo nosilci tega gena.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Pomanjkanje vitamina B povzroči sivenje las. Stres je kriv, da se ta vitamin kuri.

Ah daj, jaz sem pod stresom že 50 let, pa nisem siva.

Enako. Pred leti se mi je svetil en siv las sredi čela, parkrat sem ga ven potegnila in od takrat nimam nič. Je pa moja mami začela siveti šele sedaj pri 80ih. Upam, da sem gensko to podedovala. Tudi jaz se ne mislim barvati imam raje sive lase.

Ah daj, jaz sem pod stresom že 50 let, pa nisem siva.[/quote]

tu prebrala:
http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/zakaj-pricnejo-zenske-danes-siveti-ze-pri-25-letih.html

in verjela.

Pri 47 letih kakih 10 sivih las – če te kaj tolaži, teh nekaj sem dobila že v tvoji starosti, torej ni nujno, da bo šlo hitro. Povrhu je bila mama pri 35 letih skoraj bela, ampak ima drugačne lase.

Kar zadeva barvanje se mi zdi, da nepobarvani lasje praviloma precej postarajo.Pašejo predvsem ženskam, ki so imele naravno črne lase (po mojem mnenju to velja tudi za moške), in še to samo, če so vsaj približno močni. In če so sivi lasje res beli oziroma pobarvani na belo. Pa še fajn je, če ženska dobro izgleda in ima dobro frizuro in stil oblačenja. Ja, se mi zdi, da mora biti res izpolnjenih kup pogojev, da to štima. V nasprotnem se mi zdi ženska zanikrna & brez potrebe postarana, ne pa “naravna” in “samozavestna”. No, vsaj meni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close